Mundial Rpa 2010

Electric Dragon

Majster
Weteran
Mnie zadziwiło, że jeszcze żadnego meczu nie obejrzałem. Może wyrosłem z tego albo zdałem sobie sprawę że ekscytację piłką kopaną ograniczam tylko do lokalnej drużyny. No w ogóle nie ciągnie mnie do siedzenia przed tv. Może od ćwierćfinałów zacznę, a to też nie wiadomo.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ble, kamerun mnie negatywnie zaskoczył. Chopaki grali bez koncepcji, byle do przodu. Dżapomnia też nic ciekawego nie pokazała, bramka strzelona fuksem. Ogólnie mecz nudny jak spotkanie świąteczne, tylko końcówka jako tako trzymała napięcie. Eh, a Kamerun miał tego nie przegrać :/...
Po tym co pokazały oba zespoły, nie wróżę żadnemu awansu.
Dzisiaj jeszcze grają Włochy z Paragwajem. Makaroniarze w lekkim dołku, łatwo mieć nie będą.

tomisakis

Whiskas
VIP
Oba dzisiejsze mecze mnei zawiodły. Nic się nie działo. W porównaniu do MŚ 2006 to te są takie jakieś nijakie. Gdyby nie te wuwuzele to nie rozdróźnialym zwykłych meczów od tych z mistrzostw. Oby wieczorem było lepiej, ale jak włosi to raczej piłka defensywna także licze na jakieś zaskoczenie. Typuje remis 0:0 lub zwyciestwo włochów 1:0

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Ogólnie mistrzostwa miały byc jakieś super a na razie są kiepske, kiepskie bo robione w bambusolandii

HousE

Obywatel
1. Asfalty dostały trąbki i ledwo słychac komentatorów ;D
2. Mi się na razie podobają mecze, szczególnie Niemcy-Australia.
Mistrzami powinni byc Brazylijczycy bądź Hiszpanie.

P.S. Nie grał ktoś w mundial 2010?

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Boom, może i w bambusolandii, ale zobacz jakie w tej bambusolandii mają drogi, napewno lepsze niż wiele polskich. Mają stadiony, wszystko to czego brakuje w Polsce.

Mi się na razie podobają mecze, szczególnie Niemcy-Australia.
Mistrzami powinni byc Brazylijczycy bądź Hiszpanie.
No co ty, nasi sąsiedzi z twojego pierwszego zdania rozgromią wszystkich.

tomisakis

Whiskas
VIP
Brakuje bramek w meczach. Nie są ciekawe gdyż nikt bramki nie strzela. Oby jutro Hiszpanie troche nastrzelali. Co do wuwuzeli to owszem denerwują i to bardzo. Powinno się ich zakazać, bo jednak umiejętnośc poruzumiewania się piłkarzy jest elementem należącym do gry. A ten hałas jes jeszcze większy, gdyz komentujący komentują to z wyciszanej budki.

Dzyl

El Principe
Dzisiaj gra Brazylia i liczę na dobrą grę Brazylijczyków i dużo goli z ich strony :p Korea Północna to słaby przeciwnik i Brazylia pewnie pokona ich bez trudu, możemy mieć powtórkę z meczu Hiszpania - Polska ;p

Serpens1993

New Member
Brazylia tym razem nie wygra, myślę, że Argentyna, Hiszpanie lub Portugalia. Dla mnie faworytem zawsze była Francja oraz Australia, choć wiedziałem, że Australia nigdy nie osiągnie wielkich nagród, a Francja co raz gorsza.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Twierdzić że Australia jest faworytem mistrzostw świata to odważne posunięcie xD
Francja słaba jak nigdy na tym Mundialu. Oprócz Brazylii,Holandii i Argentyny to wszyscy faworyci mieli wpadkę jakąś. Najśmieszniejsi są niemcy...z Australią wygrały niemcy, z Serbią przegrali Polacy;d
JA tam dalej utrzymuję że Brazylia wygra ten Mundial;p

Elessar

Inkwizytor
Weteran
A ja szczerze mówiąc jestem za Urugwajem :). Pokazują świetną grę, starają się, grają przemyślanie, ich wyniki są wypracowane, a nie uwarunkowane przypadkiem czy szczęściem. Miło też będzie zobaczyć jakąś nową drużynę, a nie niezmienni faworyci i zwycięscy bez przerwy. Czas na zmiany, a ten mundial jest dobrą okazją do tego. W końcu to "mundial cudów" ;).

Ave

tomisakis

Whiskas
VIP
Napisze moje typy od 1/8 i dlaszych rund. Ci co nie są pewni awansu do 1/8 to typuje tych bardziej prawdopodobnych

26.06 (16:00) Urugwaj 2:0 Korea Płd.
26.06 (20:30) USA 2:1 Ghana
27.06 (16:00) Niemcy 1:2 Anglia
27.06 (20:30) Argentyna 3:0 Meksyk
28.06 (16:00) Holandia 3:1 Słowacja
28.06 (20:30) Brazylia 2:3 Hiszpania
29.06 (16:00) Paragwaj 1:0 Japonia
29.06 (20:30) Portugalia 2:1 Chile
i w nastepnej rundzie(1/4)
Urugwaj 2:1 USA
Anglia 1:2 Argentyna
Holandia 1:2 Hiszpania
Paragwaj 0: 2 Portugalia
Półfinały
Urugwaj 0:1 Argentyna
Hiszpania 3:1 Portugalia
Finał
Argentyna 2:2 i chyba karne Hiszpania

To moje typy. Po przeanalizowaniu teorytycznie najlatwiej dostac sie do 1/2 Urugwajowi a najtrudniej Hiszpani która na swej drodze prawdopodobnie będzie miec Brazylijczyków i Holendrów czyli jedne z najlepszych obecnie zespołów. Argentyna może mieć kłopoty w 1/4 z Angolami lub Szwabami, a Portugalia ma minimalnie trudniejszą, lub taką samą droge w porównaniu do Urugwaju. Ogólnie to faworyci zawodzą i tutaj nci pewnego. szkoda jednak że tak szybko 2 bardzo dobre zespoły(Brazylia/Hiszpania i Angole/Niemców) odpadną.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Ja mam tylko nadzieję, że mundial wygra ktoś z ameryki południowej. Osobiście preferuje chłopaków Maradony. Grają świetnie i mam nadzieję, że zdobędą tytuł.

halek

Member
Szalenie się cieszę z dzisiejszego zwycięstwa Słowacji nad reprezentacją włoskich aktorów. Kobietki odpadają z turnieju. Przypuszczam, że wygra ktoś z Ameryki Płd, było by ciekawie chociaż osobiście liczę na to że Anglicy tanio skóry nie sprzedadzą. : P

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Dzisiaj dam się wykastrować, że hiszpania nie awansuje ;).

Na tych mistrzostwach Europa nic nie pokazuje. Angole odpadną ze szwabami. Ogólnie po tym co zobaczyłem sądzę, że chociaż jeden medal dla europejskiej drużyny to będzie sukces (chyba, że z drabinki wynika inaczej, nie analizowałem jej jeszcze).

Dzyl

El Principe
Cieszy mnie to że że reprezentacje które były cztery lata temu w finale MŚ teraz zajęły ostatnie miejsce w swoich grupach - chodzi mi o Włochów i Francuzów. Francja to totalna kompromitacja, Włosi to samo. Od początku Mundialu liczę na Brazylię i Holandię i to się nie zmieni. Liczyłem też że Serbowie coś pokażą i okażą się czarnym koniem tego Mundialu, ale pokazali jedynie jak jeb*ć dobre sytuacje podbramkowe.

Muzin1234

Member
W niedziele grają Niemcy vs Anglia . Ja myślę że wygrają Niemcy , ponieważ grają teraz bardzo dobrze skład , nie najgorszy ale taktykę mają dobrą. Anglia wygrała tam i dobra jest ale myślę że Niemcy przejdą ...

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Liczyłem że Brazylia pokaże coś ciekawego razem z Portugalią. Zawiodłem się bardzo(nie ja jeden...);]

Dzisiaj dam się wykastrować, że hiszpania nie awansuje ;).

Ja po prostu mam nadzieje że hiszpanie nie awansują;p Aczkolwiek mecz Brazylia-Hiszpania mógłby być ciekawy.
Ciekawe jak zagrają z Chile...

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Gitez, chcę miec dowód kastracji. Niekoniecznie namacalny dowód, wystarczy zdjęcie ;p

Do góry Bottom