Mundial Rpa 2010

Kacperex

KacŚpioszek
Witajcie.

Już niedługo start największej imprezy piłkarskiej na świeci. Mowa oczywiście o mistrzostwach świata. Jest to ogromna dawka futbolu na najwyższym poziomie. Myślę, że większość z was w jakimś stopniu będzie śledzić rozwój tej imprezy.
Pytanie brzmi. Kto według was zostanie mistrzem świata?

Osobiście mam wrażenie, że te mistrzostwa będą bardzo ciężkie dla piłkarzy i wszystko może się zdarzyć. Mam nadzieje, że Brazylia zdobędzie tytuł. Zawsze podobał mi się styl tej ekipy. Graja oni miła dla oka piłkę, pełną efektywnych zagrań. Mają duże szanse zdobyć mistrza.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Na pewno nie wygra żadna ekipa z Europy, więc ja stawiam na Argentynę albo Brazylię. Myślę też że na pewno jakiś dobre Mudżiny z Afryka też zdobędą wysokie miejsce bo grają na swoim terenie.

Tak poza tym, to...

JUŻ ZA CZTERY LATA! JUŻ ZA CZTERY LATA! POOOLSKA BĘDZIE MISTRZEM ŚWIATA!

Kacperex

KacŚpioszek
Zgodzę się z tym , że miejscowe drużyny mogą coś osiągnąć. Wszak wielu z nich gra w czołowych klubach naszego globu. Przyzwyczajeni są do afrykańskiego klimatu, dobrze biegają itd. Moim czarnym koniem tych mistrzostw jest Kamerun. Nie umiem sprecyzować dlaczego właśnie oni, ale takie mam przeczucie ;)

Electric Dragon

Majster
Weteran
Nie obchodzi mnie za bardzo zwycięzca, chcę obejrzeć po prostu dobrą piłkę, pełną akcji i rywalizacji. Parę piwek oczywiście pęknie podczas oglądania :D Ale na poważnie, obstawiam na chybił trafił Hiszpanię ^^. Za ich taktykę ;p

fussball4um.jpg

tomisakis

Whiskas
VIP
Moimi faworytami są 3 zespoły: Brazylia,Hiszpania i Holandia. Brazylia zawsze grała,ga i grac bedzie bardzo dobrze dla oka. Trener reprezentacji brazylii wziął strasznie dużo defensywnych piłkarzy i przez to może im troszke gorzej pójść. Hiszpania jest strasznie mocna. W sparnigach tego nie potwierdza, ale mają w składzie Davida Villę,Fabregasa,Torresa to jeden blad przeciwników i moze być 1:0. Holandia tez strasznie mocna, a szczególnia 2 linia pełna wyśmienitych piłkarzy(Robben,Sneijder,van der Vaart) oraz atak(Kuyt,van Persie,Huntelaar).Gorzej z obroną i bramkarzem od keidy van der Saara nie ma.

A z afrykańskich druzyn to WKS(wybrzeże Kości Słoniowej) ma zespół pod względem umiejętności jeden z lepszych na świecie, ale w reprezentacji im nie idzie jak na możliwości. Najlepiej moim zadniem z Afryki poradzi sobie Ghana i wymieniony już przez innych Kamerun.

I przyłączam się do Booma
JUŻ ZA CZTERY LATA! JUŻ ZA CZTERY LATA! POOOLSKA BĘDZIE MISTRZEM ŚWIATA!

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
A czasami WKS nie zaszalano na ostatnim mundialu ? Bo coś mi się kojarzy że zaszli całkiem daleko.

Bardzo ciekawi mnie kto w tym roku zdobędzie tytuł. Kibicował będę Brazylii. Zawsze prezentują wysoki poziom i liczę na to samo tym razem. Hiszpania ? Czemu nie. I w sumie afryka może też coś pokaże. Oby.
I tak mundial dla mnie sprowadzi się do spożywania darów bożych w postaci browaru wraz z ekipą przy TV.

UŻ ZA CZTERY LATA! JUŻ ZA CZTERY LATA! POOOLSKA BĘDZIE MISTRZEM ŚWIATA!
Za 8 lat to już szybciej ;>

tomisakis

Whiskas
VIP
Dudek WKS w 2006 odpadło w grupie. Ich wyniki.
Argentyna 2:1 Wybrzeże Kości Słoniowej
Holandia 2:1 Wybrzeże Kości Słoniowej
Wybrzeże Kości Słoniowej 3:2 Serbia i Czarnogóra

Byli w grupie śmierci i może dlatego im nie poszło bo gdyby byli w innej grupie to nikt nie wie jak by sie turniej potoczył. Nie idzie tej reprezentacji, ani w PNA ani w eliminacjach.

tomisakis

Whiskas
VIP
Nie gra niestety. Japoniec mu jako kamikadze wjechał i ma złamaną kość(nie wiem jaką). jest to cios dla WKS, ale też impreza straci trochę, bo to jeden z najlepszych piłkarzy na świecie

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Wg. mnie największe szanse mają Hiszpanie, Holendrzy, Argentyńczycy i Brazylijczycy. Wydaje mi się że reszta drużyn nie jest w stanie im zagrozić na poważnie. Może jeszcze Włosi bo po nich można się wszystkiego spodziewać. Kto przypuszczał że w 2006 wygrają;]
Jest trochę tych gwiazd co nie zagrają przez kontuzje. I jeszcze kilku wyleci z RPA jeszcze przed 1 meczem pewnie. Najbardziej szkoda mi Forlana. Dzisiaj rano na treningu coś sobie zrobił. Nie wiem dokładnie co bo nie doczytałem;] Ballack, Ferdinand, Drogba,Robben tez nie wiadomo chyba czy pojedzie i paru innych kontuzjowanych.. Jeszcze jakby Messi się skontuzjował; d

Sędzia meczu otwarcia będzie jakiś facet z Uzbekistanu xD

Dzyl

El Principe
Ja liczę na Holandię i Brazylię. Podoba mi się styl gry tych obu drużyn. W Holandii gra także wielu lubianych przeze mnie zawodników np, Van Der Vaart, Van Persie, Robben, Sneijder. Brazylia ma mocny skład i dobrego trenera, mają spore szansę na wygranie Mundialu. Kibicuje im także ze względu na grające tam trio z Interu ( Julio Cesar, Lucio, Maicon ) Zawsze kibicowałem również Argentynie ale teraz jakoś specjalnie na nich nie liczę, nie lubię Maradony, w dodatku nie powołał wielu dobrych zawodników ( Cambiasso, Zanetti, Gago )
Nie zdziwię się jak drużyna ćpuna odpadnie gdzieś w 1/8 albo ćwierćfinale, dalej raczej nie zajdą. Mam nadzieję że obrońcy tytułu - Włosi szybko odpadną. W meczach towarzyskich grają słabo, ale kto wie, mogą nas jeszcze zaskoczyć. Większość zawodników reprezentacji Włoch to Milan, Juventus i Roma i również dlatego im nie kibicuje ;p Pewnie zaskoczy nas jakaś Afrykańska reprezentacja ( sędziowie już się o to postarają ) Z Afrykańskich ekip to duże szanse ma WKS, Kamerun i Ghana. Któraś z tych drużyn może okazać się tak zwanym czarnym koniem tych Mistrzostw.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Brazyle, Argentyńczycy, Holendrzy i Hiszpanie. Brazyle - bo grają świetną, miłą dla oka piłkę, zawsze byli zaj***ci i tacy pozostaną ;p Argentyńczycy - bo mają Messiego, Crespo, dobrego trenera i ogólnie to dobry zespół. Holendrzy - bo mają świetną pomoc i atak, bardzo dobrze też wykonują stałe fragmenty i uwielbiam te ich akcje kończone strzałem głową :) A Hiszpanie - bo wygrali ME, mają od uja dobrych zawodników i światowej klasy bramkarza.
Btw. zakład że Polacy wygrają jutro? ;p Jak zwykle, kiedy nie trzeba to nasi kopacze wygrywają wszystko ;p

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Przede wszystkim kibicuję Hiszpanii, bo tam gra najwięcej zawodników Barcy (bodajże 8), w drugiej kolejności Holandia, Francja i Argentyna.
Nie można również lekceważyć gospodarzy i innych afrykańskich drużyn, które graja na swoim terenie i są naturalnie lepiej przygotowane na ciężkie warunki klimatyczne.
A Hiszpanie - bo wygrali ME, mają od uja dobrych zawodników i światowej klasy bramkarza.
Bramkarzy, nie bramkarza :p Zarówno Casillas jak i Reina oraz Valdes są klasowymi piłkarzami i reprezentują podobny poziom umiejętności. Valdes na przykład puścił najmniej goli w ostatnim sezonie La Liga i miał bardzo dużo udanych interwencji. Poza tym dobrze dogaduje się z linią obrony i umie chłopaków przypilnować, jakby się za bardzo rozbrykali. Dlatego nie można powiedzieć, że Casillas ma na 100% zapewnione miejsce w bramce Hiszpanii, aczkolwiek Bosque raczej nie będzie chciał eksperymentować i postawi właśnie na Ikera. Mimo to, po cichu liczę, że Victor dostanie szansę zagrania na Mundialu ;)
Btw. zakład że Polacy wygrają jutro? ;p Jak zwykle, kiedy nie trzeba to nasi kopacze wygrywają wszystko ;p
Trudno powiedzieć. Hiszpanie na pewno będą oszczędzali siły i wystawią bardziej eksperymentalny skład z wykorzystaniem rezerw. Mimo to nie wiem, czy naszym będzie chciało się zasuwać. Stawiam na dwubramkowy remis, ewentualnie minimalną wygraną podopiecznych Bosque.

tomisakis

Whiskas
VIP
A jednak Didier Drogba zagra na Mundialu.

Co do meczu Polska vs. Hiszpanai to obstawiam wynik 1:2 lub 1:3. Villa strzeli 2 i może Fabregas lub ktos coś dorzuci.

Magnetic

New Member
No i Hiszpanie pokazali klasę, albo polska jej nie pokazała.

Co do mistrzostw. Ja obstawiam Holadnie. Nie wiem czemu, ale na ogół mają pecha, w tym roku musi byc inaczej. Mają bardzo dobry skład, grają piękny futbol i są w stanie powalczyć z najlepszymi. Cieszyłbym się bardzo w momencie zwycięstwa pomarańczowych. Szkoda, że Davids już nie gra ^_^.

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Pierwszy mecz właśnie się skończył :)

South Africa1 : 1Mexico
Chyba bez rewelacji - mnie jednak wynik nie robił różnicy ;)

Dzyl

El Principe
Liczyłem w tym meczu na Meksyk, no ale skończyło się remisem. Spodziewałem się po RPA gorszej gry, mudziny pokazały jednak klasę. Dzisiaj gra jeszcze Urugwaj - Francja, Urugwajczycy muszą wygrać :p Francji nie lubię, nie mają już tak dobrej ekipy jak kiedyś i nie zdziwię się jak polegną w meczu z Urugwajem.

tomisakis

Whiskas
VIP
Także liczyłem na MEksyk, ale RPA mnie zaskoczyło. Skonstruowali kilka ładnych akcji które mogłby się skończyć bramką. Teraz "Urusi" z Francuzami. W urugwaju bez forlana to tylko Suarez jest bardzo dobry. Liczę na francuzów jednak.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Urugwaj 0 : 0 Francja

Ładny mecz był :). Co prawda obie drużyny grały trochę agresywnie, ale jednak sama gra była świetna. Naprawdę, mecz pozytywnie mnie zaskoczył. Spodziewałem się o wiele większej dominacji Francji, a jednak to Urugwaj miał minimalną przewagę w posiadaniu piłki. Na dodatek, ich obrona była bardzo dobrze zgrana, "Trójkolorowi" nie mogli znaleźć sposobu na przebicie się do bramki.
Także, jeżeli cały mundial będzie na podobnym poziomie (i co ważne wyrównanym), to będzie co oglądać :).

Ave

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Zakończył się niedawno mecz Holandia vs Dania, dwa zero wygrali ci pierwsi. Nie było jakichś emocji. Po bramce samobójczej jednego z Duńczyków już kompletnie. Widać, że Holendrzy grali na remis, jednak wyszło z tego 2:0. Co do innych meczy.. Jakoś się tak nie podniecam tym mundialem jak kiedyś. Fakt faktem oglądam, ale jakoś bez emocji. Czekam na Hiszpanię i Brazylię ^ ^.

Do góry Bottom