Mroczne Tajemnice - Problem Z Odpaleniem Gry

Status
Zamknięty.

Azriel

New Member
Ja mam problem nieco innej natury:

Zainstalowałem Gothica, potem MT 1.01, podem 1.03, następnie PLayerKit'a, potem w dm.ini zmieniłem linijke na:

KOD
vdf=dm.mod patch3.mod

Gra działała... Pograłem sporo czasu, potem wyłaczyłem kompa i następnego dnia odpaliłem z nadzieją ze pogram.

I co? Odpalam Startera, klikam 2x Mroczne Tajemnice i NIC...
Nic, kompletnie NIC sie nie dzieje...
Gdy ponownie chce uruchomic kompa, to dopiero gdy zamyka system pojawia sie logo Loadera Gothica na srodku ekranu. I nie wazne czy restartuje go po 10min czy po 3h...

Kiedyś odpaliłem GothicStartera i czekałem... Po 1h.... gra sie włączyła, wszystko ładnie pięknie, wchodze do Menu, wczytuje gre i...

Wyskakuje jakiś bład mi do Windozy i zamyka gre...

Około pięciu razy przeinstalowałem Gothicka włacznie z pathami i playerkitem... Nie pomaga...

Prosze o pomoc, dodam że po tym jak zainstalowalem Gothica i mi działał nie instalowałem nic już na kompie ani w nim nie grzebałem...

szczurek

Menda serowa
Weteran
Ten błąd pojawia się z tego co wiem zawsze wtedy gdy masz za mało ramu. Jesli ramu masz wystarczająco ( przy 512 błędu nie ma ) to może cos z windowsem ;]

Azriel

New Member
CYTAT(szczurek @ 10-06-2007, 19:39) [snapback]145223[/snapback]
Ten błąd pojawia się z tego co wiem zawsze wtedy gdy masz za mało ramu. Jesli ramu masz wystarczająco ( przy 512 błędu nie ma ) to może cos z windowsem ;]

512ramu posiadam, gra chodzila mi plynnie nawet na rozdzialce 1440/900 (19" lcd panorama)

Dziwi mnie fakt że na poczatku mi działał a potem... nie :(

szczurek

Menda serowa
Weteran
Moze zainstalowałes cos co ma wpływ na takie zachowanie gry.
Sprawdz moze jeszcze czy G1 bez modów chodzi normalnie. Jak nie to ostatecznie reinstal windowsa.

Azriel

New Member
CYTAT(szczurek @ 10-06-2007, 19:44) [snapback]145228[/snapback]
Moze zainstalowałes cos co ma wpływ na takie zachowanie gry.
Sprawdz moze jeszcze czy G1 bez modów chodzi normalnie. Jak nie to ostatecznie reinstal windowsa.

Gothic nie działa nawet sam, bez MT.

A za pierwszym razem (wczoraj) działał. :angry:

Xarak Bunt

New Member
To jest pewnie problem z VDFS plikiem. Sam miałem ten problem z G1. Trzeba zmienić zawartość pliku VDFS.cfg na:
[VDFS]
Data\*.vdf
Data\*.mod
[END]

Jak nie działa po tym to znowu uruchomić plik VDFS.cfg i na końcu wcisnąć ENTER, a następnie wykasować ten ENTER.
Po maximum 3 takich akcjach gra normalnie działa (ciągle tak muszę robić, żeby działał)
P.S
Po wyłączeniu kompa i włączeniu ponownym gra może znowu nie działać. Wtedy należy powtórzyć znowu akcje. I tak bez końca.
Pozdro.
Brat Bezia ^_^ ^_^

Khert

New Member
POJAWIA MI SIĘ GOTHICSTARTER NO I KONIEC NIC SIĘ NIEDZIEJE PO NACIŚNIĘCIU PLAY THE GAME

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
a co masz włączone w tle? bo widzisz mi czasem też nie działa jak mam włączonego np. steam'a. więc wyłącz wszystkie programy(typu gg i odtwarzacze muzyki) i sprawdź powinno zadziałać, a jak nie to zrób reinstalke. myślę że powinno zadziałać

Aragorn1233

New Member
CYTAT(szczurek @ 10-06-2007, 18:39) [snapback]145223[/snapback]

No nie wiem czy to o ramy chodzi ja mam 512 a od czasu do czasu tez mi to wyskakuje ale wtedy włanczam grę od nowa wczytuje ostatni zapis i gram dalej

Jak zauważyles od czasu do czasu, zależy jak długo grasz - szczur

MichaelGrom

New Member
Tu nie chodzi o ramy ja mam 1,5 giga i też mi wychodzi z gry a jak jeszcze nie zapisze (ponieważ gra mnie wciąga tak mocno że nie chce traci kontaktu ze światem gotha przez zapisywanie) gra ma jakiś błąd. Pozdrawiam

Bzdura, powód leży raczej gdzie indziej bo mi przy 1 gb ramu ten błąd nigdy nie wyskoczył - szczur

Bubda

Member
Ja zaś słyszałem, że błąd ten ma coś wspólnego z kodami. Więc jeśli gralismy na nich za dużo albo wogóle uruchomiliśmy marvin-mode to coś się skopało w rejestrze bodajże i nawet reinstall gry nic nie da.

Oszust

New Member
Mi też to wyskakuje, np. jak wskoczę w setkę wilków i się wyłącza :rolleyes:
Ale włącze jeszcze raz, omijam stado i wszystko cacy

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom