Mozilla Vs Ie

Czego używacie?

• Total voters
    0

Broother

Member
Tak jak większość FF. Bardzo wygodny, nawet wygodniejszy od Opery, jeśli potrafi się go odpowiednio skonfigurować. Jeśli chodzi o powrót do IE, to nawet mnie nie straszcie, bo na zawał umrę! Używam wersji 2, bo bardziej mi pasuje.

Odpowiem na pytanie MadMacka: Używałem Flocka, bo chciałem zobaczyć czy jest lepszy niż FF. Moim zdaniem jest o bardzo dużo gorszy. Dlaczego? Nie da się do skonfigurować tak jak Firefoxa. Aktualnie oczywiście FF używam :p

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Używałem IE - wolne, wieszało się, d*pa, klocek, cycki. Używałem FF - wpierw szybkie, potem już mniej. Używałem Opery - cacko, szybkie i poręczne, lecz były sytuacje (patrz: post dudekkssa), przez które zaliczałem glebę. Używałem K-Meleona - znośne przez jakiś czas, później żenujące. Używam Flocka. (patrz: post MadMacka)

Wracając do tematu. FF jest zdecydowanie bezpieczniejszy, wygodniejszy, szybszy, srututu i w ogóle lepszy od IE. IE jest bee, mee i Wielcy Przedwieczni wiedzą co jeszcze.

TACZKA

Member
Ja używam przegladrki OPERA bo jest fajna i ma guzik NOWA i od razu moge nowa karte dać a nie musze klikac plik i nowa karta, to dla mnie denerwujace bylo. No i mam tam bit torrent od razu i moge sciagac sobie filmy z lezley zen i jessie jane ;)

Broother

Member
W Firefoxie można sobie ustawić przyciesk "nowa karta". Jest to bardzo proste. Wystarczy kliknąć PPM obok paska adresu, dalej "Dostosuj" i ustawiasz sobie.

dodajyk6.png

PS: W trójce tak samo.

RobsonAjax

Member
Używam IE. I może przez to, że nigdy nie miałem żadnej innej przegladarki nie dostrzegam tak jego wad. Więcej ponad ten standard nie potrzebuję ;).

Pozdrawiam.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Oczywiście Mozilla Firefox. Jest bardzo poręczna, nie muszę za każdym razem wpisywać hasła, bo albo mam je gotowe albo już jestem zalogowany (zależy gdzie). Poza tym NIE WYOBRAŻAM SOBIE pracy bez bez scrolla i kart. W IE chyba wszystko w innym oknie miałbym otworzone :blink: Przez czas używania mozilli zdążyłem ją dobrze poznać i polubić, bardzo ją sobie cenię.

Karpielek

VIP
VIP
Osobiscie oddalem glos na Opere :) Ale jak datad uzywalem Mozille poniewaz jest ona łatwa w oblsłudze i całkkiem dobrze śmiga. Ale od niedawna uzywam opery i nie mam do niej zastzeżen poniewaz na starcie mozna sobie wsadzic stronki ulubione stronki :p I chodzi bardzo dobrze :D

JuKii

Member
^ Ten warn byl za odkopanie tematu czy za spam? o.o

Ja, jak wiekszosc userow, uzywam FF na codzien. Przez jakis czas mialam Opere i jakos nie przypadla mi do gustu, jest dla mnie dosyc dziwna i jakby zbyt upodobniona do IE? Ktostam wyzej napisal, ze jest 'sztywna', z tym sie zgadzam. FF ma swoj styl i, of korz, swoja maskotke P:
W tej chwili pisze posta z przegladarki internetowej dolaczonej do Aresa, bo akurat mialam go pod reka, a chcialam tylko zajrzec na forum i powiem wam, ze to jest gorsze od IE ;p nie znam sie na tych 'dziurach', ale podejrzewam, ze ich tu zbyt wiele nie ma, za to jest okropnie niefunkcjonalna (w koncu to tylko bajer w programie do zupelnie czegos innego). No i nie da rady tu napisac polskich liter XD

Wenzelzxc

Member
Najlepsza mozilla łatwy inerfejs oraz szybko śmiga 2miejsce dla mnie to opera

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Nie wiem czemu temat brzmi IE vs Mozilla, a w ankiecie pojawia się też Opera... mniejsza z tym.
Korzystam z Opery już ładne kilka lat i jest dla mnie bezkonkurencyjna. Jak dla mnie o wiele wygodniejsza od FF (o IE nawet nie wspominam), a także szybsza. Szczerze to nie wyobrażam sobie pracy na innej przeglądarce, tak jestem przyzwyczajony do Opery. Dodam jeszcze, że dawniej gdy używałem IE to też byłem zdania, że co lepszego może mieć inna przeglądarka. Zmieniłem i się przekonałem.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Używam IE i jestem zadowolony. Inne przeglądarki nie przypadły mi do gustu.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Od zawsze używam firefoxa i jestem z niego zadowolony. Kumpel raz mi powiedział że IE wpuszca dużo robaków
wirusów itp., a ja sie przestraszyłem i ściągnołem pierwszą lepszą inną przegłądarkę.

undeadlily

New Member
Używam Firefoxa, ponieważ jest prosty w obsłudze i przyzwyczaiłam się, pomimo, iż nie wyświetla takich bajerów jak na przykład suwaczki na mylogach.
Kiedyś miałam też Operę, najbardziej lubiłam ściągać widżety, ale głupi brat usunął, bo coś mu się nie podobało.
I od wczoraj testuję Google Chrome. Na razie jestem zadowolona.

TACZKA

Member
Używam przeglądarki Safari. Jest bardzo dobra jak dla mnie. Bardzo dobrze zorganizowane zakładki i ogólnie ładna jest ;)
Dodatkowo maja ja makindosze ale ja mam ja na windowsie.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Ja sobie kilka dni temu wypróbowałem Google Chrome i jest extra.
ściągnijcie se z gogli i piszcie jak sie podoba

Wenzelzxc

Member
hmm romek a mógłbyś powiedzieć co to dodaje?????ta przeglądarka,można otwierać karty,czyścić historie,szybko otwiera strony??oraz czy można w jakiś sposób zapisywać zakładki czy jakieś strony???

Najemnik@

Member
Zaczynalem jak wszyscy chyba od IE potem w szkole dowiedzialem sie o mozilli ff i mi sie spodobala ;) Jest szybka,wygodna i dosc ladna. IE to syf bo strasznie wolno sie laduja strony, opere tez mam ale znacznie bardziej podoba mi sie mozilla osobiscie uzywam mozilli ff 2, trojka nie przypadla mi do gusta duzo bledow.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
CYTAT(Najemnik@ @ 19-09-2008, 23:38) index.php?act=findpost&pid=196962
...trojka nie przypadla mi do gusta duzo bledow.

Możesz jaśniej ?
Nie czytałem recenzji nowej przeglądarki, ale nie wykrywam jakiś błędów w stosunku do dwójki.

Do góry Bottom