Mikstura Siły

Status
Zamknięty.

luke22

Member
Witam, po raz pierwszy gram w G2 ale NK przeszedłem 3 razy, więc wiem o co chodzi w tej grze ale mam pytanie. Kto uczy mikstury siły i kiedy? W NK był to constantino i wystarczyło sie nauczyć byle mikstury żeby sie u niego uczyć mikstury siły i innych. Myślałem że tu też tak jest, nawet czytałem żę uczy eliksiru siły. Ale kiedy ucze sie u Ignaza esncji eleczniczej to ide do const. i mówie że chce sie podszkolić w alchemii i mnie uczy, ale na liście jest tylko esencja many i ekstrakt leczniczy. Czy to jakiś bug? Czy uczy on tego w określonym rozdziale? Aktualnie jestem w trzecim rozdziale

Fahrenheit

Pimpu?
Zwykle mikstury i runy odblokowują ci się tak: nauczysz się jednej, poznajesz drugą, spróbuj wykupić te, może pomoże :)

Bury_Zenek

Rycerz Wody
u sagitty jak jej przyniesiesz to zielsko co na kupie trola rośnie ^^

luke22

Member
Przyniosłem jej ten aloes i mam do wyboru tylko esencje many i leczniczą, ale zauważyłem że jak nauczyłem sie od Ignaza esencji lecz. to pojawił mi się eliksir szybkości do wyboru, ale jeśli muszę odblokować np. wszystkie mikstury życia to na razie mi się to nie opłaca ze względu na PN i ilość smoczych korzeni. Chyba że jako gram paladynem to nauczyć się eliksiru ducha i podpakować mane i kosić orków z runki ;), które są w G2 niezwykle skuteczne w przeciwieństwie do NK co mnie troszke zaskoczyło zwłaszcza ta duża różnica w sile ataku.

Najemnik@

Member
Ja bym ci radzil wyuczyc sie walki miecze/kuszy i przypakowac sile samymi PN ,a jak juz sila bedzie wymagac duzo PN wtedy ucz sie mikstur podobnie z mana dopoki malo wymaga to PN jak duzo to mikstury i tak wyjdzie ci najkorzystniej.

luke22

Member
Ja bym ci radzil wyuczyc sie walki miecze/kuszy i przypakowac sile samymi PN ,a jak juz sila bedzie wymagac duzo PN wtedy ucz sie mikstur podobnie z mana dopoki malo wymaga to PN jak duzo to mikstury i tak wyjdzie ci najkorzystniej.
Tyle że w G2 1 punkt siły i zręczności zawsze = 1PN, a 1 P many = 2PN, więc mogę od razu przypakować eliksirami co już zrobiłem. Kiedy nauczyłem się eliksiru ducha wtedy Constantino nauczył mnie eliksiru siły. ALe nie wiem czy nie wystarczy np. tylko nauczyć się ekstraktu lub eliksiru many (leczniczej). Jeśli ktoś coś wie na ten temat to niech pisze na przyszłość

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
U mnie zawsze wystarczyło się nauczyć esencji leczniczej wyuczonej u Ignaza. Wtedy mogłem już się uczyć mikstury siły. Musiałeś mieć jakiegoś buga.

luke22

Member
73759.jpg
W sumie Najemnik@ miał troche racji bo teraz jestem za dobry i nikt nie może mnie wyszkolić ;) czy ktoś wie co można zrobić konstruktywnego z tymi PN?

na twoim miejscu radziłbym ci włożyć je w broń jedno lub dwuręczną . ale zawsze możesz to zrobić z łukiem i kuszą

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom