Medieval Ii Total War

Status
Zamknięty.

Potak

Member
Mam taki problemik, a w zasadzie dwa ;/

Po pierwsze: kiedy przybędą już Tatarzy posiadający słonie, to gdy swoja własną jednostką zaatakuję ów oddział wroga posiadający słonie gra się zawiesza, niby ładuje się pasek bitwy w pewnym momencie ścina się dźwięk i czekam jakieś 5 minut może wićej gra wychodzi do Win'a i komunikat: MEDIEVAL NOPOTKAŁ BŁĄD - zero szczegółów tylko zwykła ramka i zwykły napis, naciskam OK i koniec, muszę na nowo grę uruchomić ... I dalej to samo, dzieje się tak za każdym razem gdy chcę zaatakować tych spartolonych Tatarów ...

Po drugie: o dziwo gdy mnie zaatakowali Tatarzy, to gra się nie zawiesza :p Ale problem tego typu, że jaki jest najlpeszy sposób na te Słonie ... Wie ktoś może ?? Łucznicy strzelają i strzelają, a Słonie dalej żyją i dalej żyją, za 15 minut strzelania z murów zabili ledwo 2 słonie ... Piechotę miażdżą, konna ucieka albo również pada ... Więc co, katapulty mam na nie puścić czy jak ?? Bo już sam nie wiem ... Ewentualnie jak ktoś zna jakiś poradnik, albo mógłby pokazac link byłbym bardzo wdzięczny :) Pozdrawiam

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
to chyba nei tatarzy, z tego co pamiętam to mongołowie nie mieli w roosterze słoników. to raczej timurydzi, z tamerlanem na czele :p

1 nie wiem.
2. najlepsze są oszczepy, kawaleria z oszczepami, może kusze (też na koniach).

Wismerin120

Zastępca Przywódcy Leśników
1. Podstawowe pytanie, oryginał czy pirat?
Jeśli oryginał to może płyta jest zarysowana lub podczas instalacji coś się źle nagrało. Jeśli posiadasz nieoryginalną wersję to może być płyta źle nagrana, porysowana lub coś przy instalacjo się coś spieprzyło, czyli tak ja w oryginale.
Możliwe jest (w co raczej wątpię), że twórcy utrudniając grę na pirackich wersjach wprowadzili taki błąd ale jest to raczej mało prawdopodobne.
Skopiuj savy gdzieś i zainstaluj ponownie Medievala, jeśli to nic nie da to znaczy, że save jest uszkodzony albo płyta.

No zostaję Ci jeszcze format kompa ale to raczej bezsensu dla jednej gry. Chyba, że jesteś ogromnie zdeterminowany. ;]

2. Ja zawsze wysyłałem na słonie ciężką jazdę z dwóch stron, przyznam, że starty były dosyć duże ale Tatarzy są naprawdę dobrzy i wygrałem tylko dzięki temu, że nie zajęli mi, żadnego miasta i nie mogli odbudować armii.
Pierwsze walki z tatarami kończyły się u mnie ogromnymi porażkami...

CYTAT
to chyba nei tatarzy, z tego co pamiętam to mongołowie nie mieli w roosterze słoników. to raczej timurydzi, z tamerlanem na czele

Ale w Medievalu przyłażą tylko Mongołowie i Tatarzy. :p

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tatarzy
"Tatarzy często nazywani są błędnie Mongołami."
- więc tatarzy = mongołowie, potocznie w zasadzie, ale mognołowie w m2tw nie mają słoni
więc mogli to być timurydzi, czyli ci panowie, którtzy w mt2w słonie mają!
http://pl.wikipedia.org/wiki/Orda_Tamerlana
którzy żadną miarą tatarami nie są. a w m2tw atakuje złota orda, a nastepnie Timur robi swoje państewko, i też atakuje.

pozdrawiam

Wismerin120

Zastępca Przywódcy Leśników
Dragomir, wiem o co Ci chodzi. Problem jest jednak w tym iż popełniono błąd w tłumaczeniu, zamiast Timurydów atakują Tatarzy. <_<

A Złota Orda o ile pamiętam to występuje w M1TW.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom