Jedna z lepszych gier, w które miałem okazje zagrać i jedna z tych, które pozostaną w mojej pamięci na długo. Grę ukończyłem bardzo dawno temu, ale jeszcze co nie co pamiętam. Gdy zainstalowałem i zacząłem grać od razu odczułem wspaniały klimat, a dobra i ciekawa fabuła nie pozwoliły mi się oderwać od monitora. Szczególnie ciekawe są sposoby pozbywania się przeciwników. Max potrafi robić to efektownie, dlatego rozgrywka jest dodatkowo wciągająca. Grę jeśli dobrze pamiętam przeszedłem dosyć szybko, nie należała do najprostszych, ale też nie grzeszyła trudnością. Była możliwość zwiększenia poziomu trudności, jednak najpierw trzeba było przejść na najłatwiejszym, jeśli mnie pamięć nie myli.
Jeśli chodzi o wybór broni, to tutaj otwierały się całkiem niezłe możliwości, jednak ja i tak przeważnie „ganiałem” z śrutówką.
Grafika jak na tamte czasy była również dobra, ale nie jestem zbytnio wymagający pod tym względem. O dźwięku się nie wypowiem, bo kompletnie nie pamiętam jak z nim miała sprawa.
Co do dwójki to nie grałem. Pamiętam tylko jak wychodziła na rynek, nie wzbudziła uznania, a wasze komentarze mnie utwierdzają, że nie warto po nią sięgać.
Przypomnieliście mi o tej grze i mam ochotę znowu w nią zagrać : )