Max Payne...

Status
Zamknięty.

Matteox

Member
O tak stara ale jara...piękna fabuła lekko mroczny klimacik i Bulet Time na karku cuz tu więcej pisać?
Grało sie w to miejąc 10 lat :lol: ...nawet mój brat w to grał mimo iz nie lubi grac na kompie :p
Grafika troche zostawia w tyle jeżeli chodzi o 1 część a 2 to juz cudo ;)

Tak,tak powiedzcie co o niej sadzicie?

PoZDrO

xenex

Member
Tak hit, pamiętam 1 i polskie żenujące tłumaczenie(zabili mu żone a on przychodzi i mówi do niej : Oo lalusiu... to mnie poprostu rozwaliło). Gra ma same plusy, to była pierwsza gra w której wykorzystano tzw. BulletTime za co chwała twórcą gry. Co do 2 części to też hit, mam ją nadal na komputerze i od czasu do czasu ją włączę, ale nie jest tak wielka jak jedynka. Jeżeli przyszło by mi oceniać gre to 10/10 bezapelacyjnie .

Johnny

Member
Cudowna gra. Szczególnie ,,Jedynka'' i nowy system gry, grafiki, poruszania sie i Bullet Time. Dwójka też była fajna ale nie dorównuje pierwszej części. Grafika jak na tamte czasy piekna ale i teraz nie jest taka zła. To jeden z najlepszych gier tej tematyce.

Wismerin120

Zastępca Przywódcy Leśników
Max Payne to poprostu wspaniała gra, chodzi tu zarówno o grywalnośc jak i fabułę. Pamiętam jeszcze jak pierwszy raz zagrałem u kuzynka, byłem poprostu w szoku. Tak dobrej gry nie widziałem od wielu miesięcy. Od razu gdy zainstalowałem ją na swojim kompie zacząłem grę i nie potrafiłem się od niej oderwać aż gdy ją skończyłem no i tu się pojawia problem bo jak dla mnie to Max Payne jest dosyć krótki i łatwy. Co do fabuły to jest oryginalna i co za tym idzie dośc wciągająca.
Podczas gry nie odczułem jakiejś liniowości która dotyczy większości strzelanek, plus komiks który towarzyszy nam do końca gry i śmieszne dialogi robią z Maxa Payne'a hit, hit i jeszcze raz hit.

Co do dwójki to jakoś nie przypadła mi do gustu. Fakt, że wrogowie różnie się układają gdy ich się zabiję to i tak większość przez siebie przechodzi (czyli jak zabiję dwóch wrogów i położą się automatycznie się złączą) <_<
No i jest gorsza fabuła.

Podsumowywując Max Payne to jedna z najlepszych gier tego typu, ma ona klimat i to coś, dwójka też dobra ale wole jedynkę.

Cisu

Member
Heh, Max Payne to po prostu klasyk. Fabuła w jedynce była niesamowicie wciągająca i mroczna. To mi się niesamowicie podobało. Ścigani dążymy do zemsty - po prostu coś pięknego. Sam system gry jest bardzo rozbudowany. Mamy sporo możliwości, a BulletTime to jest jedna z najlepszych rzeczy, jakie wprowadzono do gier. Grafika jak na tamte czasy cieszyła oko, choć teraz i tak nie można powiedzieć, że jest niewiadomo jak zła ;). Gra się naprawdę przyjemnie i niewiadomo kiedy zlatują nam te godziny spędzone przed ekranem monitora ;].

Co do dwójki to mnie się wydawała łatwiejsza od jedynki i to sporo. W dodatku fabuła trochę gorsza, ale i tak ciekawa moim zdaniem. Grafika została poprawiona miejscami, co też jest plusem. Można śmiało powiedzieć, że ta gra udała się twórcom ;].

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Max Payne ... stare dobre czasy. Jak tylko dorwałem tą grę i zacząłem w nią grać, to nie dało rady mnie od kompa odciągnąć. Rozbudowane misje, dość duży poziom trudności. Realistyczne bronie, których było dość dużo. No i wspaniały, po raz pierwszy użyty, bulettime. To było coś pięknego. W jakie to wspaniałe sposoby można było pozbywać się swoich przeciwników.
Do tego jeszcze dość wciągająca i dość oryginalna, fabuła.
Co do drugiej części, już mniej mnie zadowalała. Nie była już taka ciekawa, aczkolwiek pograłem i nawet przeszedłem. Za dużo zmienili. To mnie trochę odrzuciło od dwójki. Już sam wygląd głównego bohatera strasznie mi się nie podobał. No i fabuła dość uboga. Jedyne co lepsze to grafika.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Max payne... świetna sprawa. Nie ma to jak dwa pistolety i bullet time :) Gra cudowna, wszystko jest w niej wspaniałe. No, może oprócz szyderczej twarzy Maxa :p

Max Payne 2... przeszedłem i stwierdziłem że to przeciętna gra. Nie ma takiego klimatu jak część pierwsza.

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Jedna z lepszych gier, w które miałem okazje zagrać i jedna z tych, które pozostaną w mojej pamięci na długo. Grę ukończyłem bardzo dawno temu, ale jeszcze co nie co pamiętam. Gdy zainstalowałem i zacząłem grać od razu odczułem wspaniały klimat, a dobra i ciekawa fabuła nie pozwoliły mi się oderwać od monitora. Szczególnie ciekawe są sposoby pozbywania się przeciwników. Max potrafi robić to efektownie, dlatego rozgrywka jest dodatkowo wciągająca. Grę jeśli dobrze pamiętam przeszedłem dosyć szybko, nie należała do najprostszych, ale też nie grzeszyła trudnością. Była możliwość zwiększenia poziomu trudności, jednak najpierw trzeba było przejść na najłatwiejszym, jeśli mnie pamięć nie myli.
Jeśli chodzi o wybór broni, to tutaj otwierały się całkiem niezłe możliwości, jednak ja i tak przeważnie „ganiałem” z śrutówką.
Grafika jak na tamte czasy była również dobra, ale nie jestem zbytnio wymagający pod tym względem. O dźwięku się nie wypowiem, bo kompletnie nie pamiętam jak z nim miała sprawa.
Co do dwójki to nie grałem. Pamiętam tylko jak wychodziła na rynek, nie wzbudziła uznania, a wasze komentarze mnie utwierdzają, że nie warto po nią sięgać.

Przypomnieliście mi o tej grze i mam ochotę znowu w nią zagrać : )

bredpl

Member
Dla mnie Max Payne to genialna i cudowna gra za równo 1 jak i 2, choć bardziej podobała mi się 2. Może jest to już stara gra ale nadal jest super. Mój kolega przeszedł Max Payne 2 ponad 24 razy potem się mu nie chciało, ja tylko 4 ale to mi wystarczyło. Nie dawno chciałem w to zagrać lecz mi gra nie chciała wejść, w końcu weszła ale po trzech misjach zawsze wyskakiwał błąd, nie chciała się następna runda załadować, mówi się trudno. Wracając do gry, to najlepszy jest ten cały bullet time i te efekty. Pamiętam gdy grałem a tą gre i gdy była jedna z nowszych gier. Różne ciekawe momenty, zdarzenie i miejscach w których działa się akcja. B) :D :) ;) :lol: :p

Ogólnie gra jest super, mimo że stara ale jeszcze można w nią grać. :D ;) :) B)

Pozdrawiam ;)

Tanner

Member
Jeśli chodzi o Max Payne to gra bardzo długa, świetna fabuła itp. Wiele rodzaji broni, fajnie zrobili to rzucanie się na podłogę i w czasie tego Focus czyli zwolnione tempo - dobre do wchodzenia do pokoi gdzie jest wiele przeciwników.
Mam pytanie, czy jest może do niego multiplayer? Bo nic mi o tym jeszcze nie wiadomo.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom