Martwy Nefarius

Status
Zamknięty.

frugo

Member
Nie wiem czy ktoś zauważył, to, ale to chyba jest błąd.
W jaskini niedaleko Słonecznego Kręgu (tej przy schodach, to jest chyba nawet jakaś opuszczona mała kopalnia) leży ciało Nefariusa. Nie ma przy sobie nic ciekawego prócz "Kawałka Papieru", który znika po użyciu.
Byłem w 3 rozdziale kiedy to zobaczyłem. Jak wracam do Jarkendaru, to Nefarius dalej tam stoi żywy :D

night1pl

Member
to jest pewnie jakiś dziwny błąd płytkę masz dobrą a przede wszystkim masz jakiegoś screna by to udowodnić lub coś mieszałeś kody lub coś

frugo

Member
Nie gram na kodach. Nawet nie wiem jak się je wpisuje :) Nigdy nie oszukuję, bo wtedy nie ma zabawy.

Nefariusa już nie ma. Być może dlatego, że jestem w IV Rozdziale i są tam Jaszczuroczłeki ze swoim jajem :?

Jak będę grał od nowa i Nefarius się pojawi to dam screena. Tak btw, to jak zrobić screena, żeby nie był taki ciemny? Muszę podkręcać jasność w grze?

Phantom Lord

Active Member
Jest kilka jaskiń w których są martwi ludzie. W tej kopalni widziałem kiedyś Gorna. W jednej jaskini w GD (w GI był niedaleko stamtąd opuszczony klasztor) jest bardzo dużo ciał.

Nie wiadomo do końca po co to stworzono. Są to albo "śmietniki" na wypadek błędów gry, lub po prostu ciekawostki od twórców gry.

Najemnik@

Member
Ja natrafilem na tego Nefariusa ale tez na Diego tylko nie pamietam gdzie, masa jest takich bugow.

frugo

Member
Uwaga Uwaga. Znalazłem Saturasa w V akcie w samym szybie. leży sobie i ma ciekawe runki przy sobie :D

Screen (tylko nie wiem czemu taki ciemny :():

I może mi ktoś powiedzieć co to za czar Pocisk Nieprzytomności?
Jest w oprawce dla czarów Paladyna ale wymaga kręgów magii.
Jak wpiszę w googlach to jest w tylko w kodach sprawdzałem listy czarów ale nigdzie go nie ma.

razorix

New Member
A ja tam znalazłem nie nefariusa tylko mixira. Przy sobie nie miał nic ciekawego

night1pl

Member
hm jak ja przeszłem 10 raz zwykły i bawiłem się na kodach to znalazłem za tą ścianą z drewna w jaskini martwego Diego a następny raz jak grałem i jakoś przeskoczyłem bez kodów to nie było go tam w nk obecnie nie znalazłem błędów tak dużo ale nadal są ale ja miałem też coś podobnego kiedyś jak grałem w nk 7 raz i znalazłem dużo osób martwych bez kodów ale coś takiego od czasu do czasu się zdarza

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
To nie są błedy, a po prostu składowisko NPC.
Khorinis, Gónicza Dolina, czy Jarkendar może i są połączone ze sobą w grze, ale tak naprawdę są to kompletnie osobne mapy.
Postacie takie jak Saturas, występują w Khorinis i w Jarkendarze. Ale nie przenoszą się między tymi mapami jak nasz bohater, tylko na niej pozostają.

Za pewne w Khorinis w 1 rozdziale leżą gdzieś ciaała Diega, Gorna czy Miltena, którzy pojawiają się na niej w późniejszych etapach gry.

Więc to nie są bugi, tylko po prostu składowisko NPCów :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom