Magowie Wody I Thorus

Status
Zamknięty.

driver15

New Member
Mam pytanie jak moagowie wody i thorus dostali sie na wyspe magowie wody pewnie za pomocą magii ale jak thorus???

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Tego możemy się jedynie domyślać ponieważ oni nic o tym nie wspominali. Magowie pewnie magią a Thorus? hmmm. mówił że uciekł z wyspy bo orkowie ją zaatakowali więc sądzę że popłynął.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
A czy w NK Magowie wody nie przechodzą na koniec przez portal, który ich właśnie zaprowadza na kontynent? Nie grałem, tylko tak słyszałem.

@Down: no to chyba dobrze mówiłem, pomyliłem się tylko e czasie tego wydarzenia ;).

czlapek14

Member
Masz złe źródła Zig. Magowie Wody zostają i badają Jarkendar. Odchodzą dopiero wtedy kiedy orkowie przybywają, tworząc teleport przy pomocy kamieni ogniskujących. A Thorusa zabrali orkowie na kontynent po zdobyciu Khorinis.

Darknex

Debile
No cóż, wszystko ładnie by się poukładało, gdyby nie to, że w NK Thorusa da się zabić. Zawsze pod koniec 5 rozdziału czyściłem wszystkie możliwe lokacje, wraz z obozem bandytów.. Poza tym, ciekawe jak to musiało wyglądać.. Orkowie po spotkaniu Morry pomogli mu przedostać się do Myrtany? O ile ci z kontynentu są dosyć inteligentni, to ich plemiona z Khorinis nie są aż tak mądre.. Prędzej zabiliby człowieka, niż go wsparli. Być może Thorus dostał się na statek po kryjomu? Albo też wbiegł w portal tuż za magami wody? Nic nie jest pewne..

Broother

Member
Powiedział bodajże, że orkowie dali im wybór - zostać niewolnikiem, albo ich najemnikiem. Może mieli zapotrzebowanie na niewolników i dlatego właśnie ludzi zniewalano, a nie zabijano. No i po przypłynięciu do Myrtany dali im wybór. Czyli to, że Thorus dostał się na Myrthanę, jest możliwe.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Broother ma racje...Thorus w rozmowie z nami przy pierwszym spotkaniu na kontynencie mówi że orkowie odkryli Jarkendar,zdobyli obóz i przetransportowali bandytów na kontynent.Dali im jednak możliwość wyboru:albo niewolnik albo najemnik.Thorus został najemnikiem i dobrze zrobił;)
A co do tego że Thorusa da się zabić,to w G1 też można go zabić,tak jak Kruka,Huno czy Bloodwyna.
Czyżby Forum powracało do życia?:D:D Nowy temat,nowe posty i kilku nowych userów ;)

Darknex

Debile
Trochę offtopic..
Wybacz chłopcze, o ile to jest twoje pierwsze konto, jestem na tym forum dłużej od ciebie.
Mam nadzieję, że forum wkrótce powróci do dawnej świetności..

Koniec off..
Jak zapewne pamiętacie, Ur-Shak stanął na czele orkowej armii tuż po zabiciu Hosh-Paka.. Być może to dzięki niemu orkowie przejęli tak wiele terenów?.. Nasz stary przyjaciel był jednym z niewielu orków, którzy potrafili porozumiewać się językiem ludzi.. Czyżby to ON zadecydował o zmianie planu działania swych braci?

Imienny

Member
Wystarczy że pogadasz z Thorusem a on mówi że orkowie podbili Khorinis i Jakendar i dali im wybór albo zostaną najemnikami i będą walczyć po ich stronie albo zostaną niewolnikami.

Lars

Member
Dlaczego uważacie że Jarkendar odkryli orkowie z khorinis o_O mi się wydaje że raczej na wyspę przypłynęli orkowie z kontynentu zdobyli całą wyspę włącznie z krainą "budowniczych" .A że byli mądrzejsi od swoich pobratymców z wyspy ,postanowili wykorzystac tamtejszych ludzi jako tanią siłę roboczą.Znając Thorusa się bronił ,orkowie go docenili i pozwolili mu zostac swoim najemnkiem:p

gut3k

Member
Zapewne desantowali wyspę ze wszystkich stron, płynąc swoimi galerami więc i do Jarkendaru się dostali.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom