Mały Wielki Problem! Nie Działają Ikony...

Status
Zamknięty.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Mam big problem.
Od początku, wchodze na kompa, ładuje profil mój a tu wyskakuje mi jakiś błąd, coś z rejestrem. Nie przejąłem się tym, bo cochwile mi coś wyskakuje ;p...
Ale patrze a tu wszytkie ikonki są białe. Obraz mają taki jak ikona skrótu gdy ją tworzymy ale zanim nadamy jej do czego jest skrótem.
Ale mój kompueter, moje dokumenty, miejsca sieciowe mają normalne ikonki. Niestety NIC NIE DZIAŁA!
Tlen się nie łąduje, z paska próbóje włączyć nic, wimanp też, mozilla też.... Mój komputer nei działa, nie włączają się właściwości plików, ani pulpitu...
No to wołam siostre żeby weszła na swoj pulpit i to samo! Probowałą włączyć wszystko, no i tylko Internet Explorer (nie skrót tylko wlaściwa ikona) sie włączył.
No i tak moge wpisujac adres w pasku adresu chodzic sobie po kompie, i necie. Ale gdy szperam na kompie to ciąglę muszę dopisywać coś do adresu, bo gdy chce wejść w folder klikajac 2 razy, nic sie nie dzieje.
Najgorsze jest to że wszelkiego rozdajów pliki też się nie otwierają, a obrazki mogę oglądać tylko ZA POMOCĄ "widoku przejźroczy"...
Dobija mnie też to, że ja usunąłem ikonke IE z mojego pulpitu, a nie da się jej rpzekopiowć ani nic i jak będę chcial coś zrobić to musze wchodzić z pulpitu siostry... :/

I tu jest problem, CZY DA SIĘ TO NAPRAWIĆ JAKOŚ (jeśli się da, to jak) BEZ POTRZEBY ROBIENIA FORMATA? Nie chcę stracić pewnych plików...
Po kliknięciu na ikony czy to na pasku czy an pulpicie czy w folderze, nic się nie uruchamia, oprócz Interneta Explorera i "uUruchom" z pasku zadań.
Próbowalem wszystko więc prosze żeby nie nabijał se tutaj postów n00by które mi doradzą "a próbowałeś włączyć tą ikonke...?" "sprawdz all jeszcze raz..."
Tylko konkrety!
A Gdy chcialem z pozycji uruchom, włączyć rejestr wyskoczyło mi coś że nie można znaleźć...

[SIZE=18pt]HELP[/SIZE]

PS: Sorry z błędy ale pisze z IE i nie podkreśla mi ortów.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Przywróć ustawienie domyślne windowsa. Miałem podobnie z ikonkami ( choć moglem je klikać ;o ) i pomogło.
A ikonę IE możesz przywrócić Właściwości --> Pulpit --> Dostosuj pulpit --> i tam zaznacz IE.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Spróbuj ściągnąć ten programik TuneUp Utilities 2007
Jeśli uda Ci się go zainstalować i odpalić, przeczyść i zdefragmentuj rejestr. Może pomoże.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Szczurek umiesz czytać?!
Napisalem że nie włacza mi sie jak naciskam na pulpicie rpawy włąsciwości...
stfu!

bojan, niestety, ale nei otwieraja mi sie też nowe okna w IE ;). Może napisz link a ja go skopiuje? Bo nie mam czasu PRZEPISYWAĆ... Zreszta jak to coś tzreba włączyć to odpada, bo mi nic nie działa, nic nie chce sie włączyć tylko IE....

EDIT: DO zamknięcia, poradzilem se...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom