Logowania

Status
Zamknięty.

Boba Fett

Member
Otóż sprawa ma się tak... nie no, zacznę od początku. Więc:

Ściągnąłem sobie niby cracka do pewnej gry (nieważne do jakiej
tongue.gif
) i gdy rozpakowałem w dole komputera w pasku zadań zaczęło się pojawiać gó*no (za przeproszeniem), które ciągle pisze ,,Your computer is infected" (czy coś w tym stylu). Gdy klikne na ten dymek - znika. Ale pojawia się kilka sekund później.
dry.gif
Od razu poszły antywirusy itd. Ale narazie pies to drapał.
Mam taki problem, że teraz, gdy wyłanczam kompa i jak go włącze, to wszędzie ejstem wylogowany, chociaż zawsze dają, by mnie lognęło automatycznie przy każdej wizycie (na każdym foro to daje i na skrzynce pocztowej). No i to jest mój problem. Nie wiem, co zrobić, by znów zawsze mnie logowało.
unsure.gif

Dla wiadomości napiszę, że używam Explorera (mam swoje powody, by go używać), więc proszę, żeby nie było żadnych namawianek na forefoxa itd., bowiem to mnie będzie rybka, wielorybek i parę innych rybek obchodzić (powiedziałbym, żeby takowe osoby dostały warna, ale nie mam takiej władzy). Chcę jasną instrukcję, co muszę zrobić, by znów mnie automatycznie wszędzie logowało po każdym włączeniu kompa.

Boba Fett

Transaction to End...

Sługa Kruka

Member
Cóż, miałem dokładnie to samo. Z czasem to coś opanuje twój pulpit (będzie tapeta z takim napisem, nijak jej zmienić!) i internet (będzie się ustawiało na takiej jednej stronie). Ja wywaliłem system i wgrałem od nowa, bo do wyskakuje nawet w czasie gry. To chyba jedyna rada. Bo to coś to jest właśnie antywir, a wredny jak niejeden wirus.

EdGaR

Member
Chyba tu to będzie, ale nie jestem pewny. Link wziąłem z innego forum.

Pozdrawiam

Boba Fett

Member
Nawet nie wiesz, jak Ci jestem wdzięczny EdGaR, już myślałem, że nigdy się nie pozbędę tego upierdlistwa. Ale cóż, jeszcze raz dziękuję. Jednak autologowanie, jak na chama, dalej nie działa.
sad.gif
Nie wiem co zrobić z tym. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?

A tak na uboczu. Jeśli już tu piszę (a nie chcę nowego tematu zakładać), to dam jeszcze jeden mały problemik mój.
Otóż, zawsze mi się przy włanczaniu kompa uruchamia ScandDisck. Zawsze chce skanować ten sam jeden plik. W dodatku drugi dysk także dostał takiej sraczki i także skanuje takowy plik, chociaż go na nim nie ma (!!). Wie ktoś, jak usunąć te ciągłe skanowanie, które nie ma sensu i zawsze jest?

Boba Fett

Transaction to End...

doctor

Wariat
Weteran
QUOTE (Sługa Kruka @ 23-03-2006, 19:20) Cóż, miałem dokładnie to samo. Z czasem to coś opanuje twój pulpit (będzie tapeta z takim napisem, nijak jej zmienić!) i internet (będzie się ustawiało na takiej jednej stronie). Ja wywaliłem system i wgrałem od nowa, bo do wyskakuje nawet w czasie gry. To chyba jedyna rada. Bo to coś to jest właśnie antywir, a wredny jak niejeden wirus.
znammmm tooo... walczylem 2 dni po czym sie wnerwilem i wzialem format C:
biggrin.gif

z tego co wiem to nie warto sie bawic w usuwanie plikow wirusowych bo zawsze ZAWSZE jakis syf zostanie po robaku czy po czyms innym... nawet jak nie ma wirusa to muli potem kompa...
polecam formata

EdGaR

Member
QUOTE Jednak autologowanie, jak na chama, dalej nie działa. sad.gif

Ja też tak mam, ale tylko na jednym forum, usuń ciasteczka, popatrz w prywatnych danych i skasuj wszystkie hasła i spróbuj od początku.

QUOTE A tak na uboczu. Jeśli już tu piszę (a nie chcę nowego tematu zakładać), to dam jeszcze jeden mały problemik mój.
Otóż, zawsze mi się przy włanczaniu kompa uruchamia ScandDisck. Zawsze chce skanować ten sam jeden plik. W dodatku drugi dysk także dostał takiej sraczki i także skanuje takowy plik, chociaż go na nim nie ma (!!). Wie ktoś, jak usunąć te ciągłe skanowanie, które nie ma sensu i zawsze jest?

Zapisz sobie gdzie jest ten plik i przeskanuj go jakimś antywirusem, jeśli nic nie znajdzie, aten plik nie będzie systemowy to go usuń.

Pozdrawiam

Boba Fett

Member
QUOTE Ja też tak mam, ale tylko na jednym forum, usuń ciasteczka, popatrz w prywatnych danych i skasuj wszystkie hasła i spróbuj od początku.

Zrobiłem... kur*a, u mnie zawsze musi coś nie działać.
mad.gif
Czyli już znasz odpowiedź, jak wyszedł ,,eksperyment"...

QUOTE Zapisz sobie gdzie jest ten plik i przeskanuj go jakimś antywirusem, jeśli nic nie znajdzie, aten plik nie będzie systemowy to go usuń.

Niedawno zrobiłem sobie skana czterema antywirusami i nic.
Plik nie jest systemowy... w zasadzie nazywa się ,,Nowy". Ale trzymam w nim pewne dla mnie ważne pliki, których wolę nie przenosić i nie usuwać. Nie ma innego sposobu?

Boba Fett

Transaction to End...

EdGaR

Member
QUOTE Niedawno zrobiłem sobie skana czterema antywirusami i nic.
Plik nie jest systemowy... w zasadzie nazywa się ,,Nowy". Ale trzymam w nim pewne dla mnie ważne pliki, których wolę nie przenosić i nie usuwać. Nie ma innego sposobu?

No to włącz komputer w trybie awaryjnym z obsługą sieci (kiedy włączasz komputer poprostu wciskaj F8) i wtedy przeskanuj ten plik, albo co..., a jeśłi to nie zadziała, to nie wiem, popróbuj na jakichś bardziej zaawansowanych forach informatycznych (czyli tylko o takich rzeczach etc.), albo zrób formata.

Pozdrawiam

Cahir

Member
No a ja mam podobny problem... (wiem wiem mialem nei pisać, no ale co zrobie ??
tongue.gif
) . Otóż ciągle wyskakują mi głupie reklamy itd. Problem w tym, że dzieje się to nawet wtedy, gdy gram w MMORPgi :/ I wyrzuca mnię z gry... korzystam z IE 6.0... i mam pytanie... czy inna przegladarką zmieniłaby stan rzeczy ??

Z góry dziękuje za odpowiedz.

Pozdrawiam

sir frugo

Member
QUOTE Otóż ciągle wyskakują mi głupie reklamy itd.
Zakładam, że masz Win XP. Zainstaluj SP2 i w nim jest "blokowanie wyskakujących okienek". Nie musisz nic robić, w trakcie przeglądania stron czasaem będzie ci się pokazywał pasek u góry i będzie cię powiadamiał takimi słowami: "IE zablokował pojawianie się wyskakujących okienek", czy coś takiego. Jak będziech ciał zobaczyć tą reklame, to klikasz na owy pasek i klikasz "tymczasowo zezwalaj na pokazywanie wysk. okienek". Od kiedy mam SP2 nigdy nie pokazały mi się reklamy.

Pozdro.

Cahir

Member
Heh problem polega na tym, że ekhem... mój system nie jest do końca orginalny
biggrin.gif
Dlatego też raczej nie zainstaluje sobie SP2 :/ Czy zna ktoś jakieś inne wyjscie ??:/

Z góry dziekuje

Pozdro

sir frugo

Member
QUOTE Heh problem polega na tym, że ekhem... mój system nie jest do końca orginalny
A myślisz, że ja mam "do końca" oryginalny system? Nie ma w ogóle żadnego problemu. Wal tego service packa, możesz tylko zyskać
smile.gif
Wydaje mi się również, że Mozilla Firefox (bez SP2) blokuje reklamy. Dlatego warto ją zainstalować i moim zdaniem jest o niebo lepsza od IE.

Pozdro.

Cahir

Member
No dobra... zainstalowałem Firefoxa... ale te okienka dalej wyskakują :/ Ale nie w programie firefox tylko w IE 6.0 ;/ Wiec moje pytania są dwa:

- Jak wyłączyć wogóle IE z systemu ?

- Jak skonfigurować firefoxa do dzialania z neostradą...

Z góry dziekuje za odpowiedzi

Pozdrawiam

sir frugo

Member
QUOTE Jak wyłączyć wogóle IE z systemu ?
Nawet nie wiem czy się da.

QUOTE Jak skonfigurować firefoxa do dzialania z neostradą...
Włączasz Neostrade. W tym niebieskim okienku klakasz na Konfiguracja. Klikasz na zakładkę Preferencje. I tam masz napisane: Wybierz przeglądarkę, której chcesz użyć i przy tym wybierasz firefoxa. To tyle.

Pozdro.

Cahir

Member
Problem polega na tym że w tej zakładce nie moge tego wybrać :/
Wiesz przypadkiem dlaczego ?

Pozdro

sir frugo

Member
Może neostrada po prostu "nie widzi" firefoxa? Ja bym go zaintalował jeszcze raz. Jak to nic nie da to musisz odpalac ff'a ręcznie. Albo możesz usunąć neostrade i zainstalować jeszcze raz. Nie mam pojęcia jak można rozwiązać ten problem inaczej.

Pozdro.

+Dark Innos+

Member
Kurcze wiedziałem jak sie wyłancza ScanDisk , ale zapomniałe
dry.gif
Wiem tylko że to było gdzies w " Panelu Sterowania " ,ale nie jestem pewien. Miałem ten sam probleale braciszek wyłonczył Scanowanie dysku gdy sie kompa włacza . A co wyskakujacych reklam może spróbuj przeglondarke " Opera " ? Może Neostrada znajdze Ci Opere
wink.gif
Spróbuj
tongue.gif

Pozdro

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom