Lodowy Smok

Status
Zamknięty.

Demola

Member
Nie moge zabic lodowego smoka. Pokonalem bagiennego, kamiennego i ognistego. Zakladam Oko Innosa, podchodze do lodowego, rozmawiam z nim. Rozmowa sie konczy, zaczynamy walke. Ciosy mieczem nic nie daja (nie odbieraja mu w ogole zycia). Podobnie jak mala ognista burza... i swieta strzala.. nie wiem co mam robic.. gdyz moge w niego walic i walic a on ciagle bedzie mial max zycia. Jestem palladynem i walcze orkową zgubą 65 obrazen, jednoreczna. Bronie jednoreczne mam na 50/60% - nie jestem pewien. Co robie zle? Jak go zabic?

szczurek

Menda serowa
Weteran
Widocznie masz za mały lvl i mało siły. Skoro pokonałeś inne smoki to z tym też teoretycznie nie powinno być problemu, ale jak nie dajesz sobie rady to polecam Biffa do pomocy :)

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ale to dość dziwne, że lejesz dziada a on nadal ma 100% życia. Najprawdopodobniej to jakiś bug. Spróbuj reinstalkę.

Demola

Member
Sprobowalem, nic nie dalo...smok caly czas jest niesmiertelny... nawet gdy go przycisne do sciane i nie moze odleciec.. zbiera mnostwo ciosow i nic..

Akasemis

Member
Miałem to samo,ale kiedy poszedłem do zamku i porozmawiałem z tym goścciem od smoków miałem opcje"zabiłej już wszystkie smoki i zakończyłem zadanie" :p,to jest jakiś bug,nie wiem czym to jest spowodowane

Pandrodor

Member
No, to masz koszmarnego buga...smoki zabijałaś po kolei, tj. błotny, kamienny i ognisty? Częsty bug, jeśli nie zabijasz smoków po kolei <_< jak masz starszego save to ci uratuje życie, jeśli nie to zajrzyj do odpowiedniego działu.
Pozdor

Phantom Lord

Active Member
Zawsze jak polowałem na smoki, na początku zabijałem kamiennego, potem ognistego, lodowego i na końcu bagiennego, więc strasznie mąciłem, ale nigdy nie miałem żadnego problemu z czymś takim...

Rozumiem, że zapewne nie chcesz używać kodów, ale może użycie 'kill' coś pomoże? Jeśli będziesz miał taką sytuacje jak Akasemis, to będzie Ci też potrzebny kod, żeby przywołać serce smoka, do naładowania Oka Innosa.

Demola

Member
1. Zapewne jest to bug. Tak samo jak Akasemis mam to zadanie juz wykonane, mimo ze Lodowy caly czas zyje. I tak samo powiedzialem Garondowi ze zabilem wszystkie smoki. I moge to samo powiedziec wszystkim (prawie) lowcom smokow w Gorniczej Dolinie, aczkolwiek i tak mi nie wierza.

2. Oko Innosa jest nadal naladowane po rozmowie ze smokiem, mimo iz powinno byc inaczej.

3. Zaciagnalem tam Biffa, aczkolwiek stanal w bezpiecznej odleglosci od smoka i powiedzial ze "jest to dosc rozrywkowa okolica". Generalnie nie rusza sie z miejsca, a ja smoka do niego podciagnac nie moge, zeby z nim walczyl. Czy sa jeszcze jacyś inny najemnici, ktorzy moga mi pomoc?

4. Wzialem skarby smoka i chce grac dalej, gdyz zadanie mam wykonane. Czy mam w tym przypadku zabic Bullka i Sylvia czekajacych na mnie przy wyjsciu z lodowca? Sami mnie nie zaatakuja, gdyz nie moge im przekazac, ze zabilem lodowego.

szczurek

Menda serowa
Weteran
No to chyba masz buga, pamietam kiedys ktos miał podobny problem na forum i chyba tez na to nic nie poraedziliśmy.
Save jakiś wcześniejszy wczytać by sie przydało, mam nadzieje że jakąś tam kopię zawsze robisz, w końcu po co to 20 miejsc na save w grze jest ;]

alus944

Member
Spróbuj przyzwać demona zaklęciem...Demon spokojnie zabije smoka (sama tak robiłam:p) Jeśli demon nie da mu rady zrób tak jak mówią koledzy wyżej :p

Demola

Member
hmm... dzieki bardzo...w ostatecznosci moge go zgladzic kodem kill... :/ sprobouje z tym demonem itd

No i dupa :) demon tak samo jak ja nie moze zranic smoka... zalatwilem go kodem kill... z tym ze nie dostalem 5000 expa :D
Mozecie mi powiedziec jak dodac tego expa kodem edit abilities. Nie wiem jaka komende dokladnie wpisac jak otworze panel abilities, a mysle ze exp mi sie nalezy :p

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
C >> wpisujesz marvin >> C >> F2 >> e(dit) ab(alities)

To w nawiasach samo się wpisuje.

Phantom Lord

Active Member
A potem w ekranie edit abilities wpisujesz exp, jeśli chcesz punkty nauki wpisz lp. Do każdego wybraną liczbę.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom