Linux Vs Windows

Status
Zamknięty.

Cahir

Member
Zwariowaliscie ? Kupować linuxa mandrive za 35złotych... www.allegro.pl 1,50 zł :]

@Laska, jest pełno odtwarzaczy multimedialnych , ale amaroK moim zdaniem najlepszy ( równie wydajny winamp napewno :))
Do filmów totem move player i wiele innych :) Linuks to bardzo multimedialny system, niestety z grami nadal jest ciężko.

@<BELIAR> strone podałem ;] A gry emulujesz dzieki programowi cededze lub wine ;]

Ps: niewiedziałem że aż tyle osób chce korzystać z linuksa :| Nie no, super ;)

Jedi

Caporegime
VIP
Nie zwariowaliśmy ;] Ta Mandriva jest dodatkowo z drugą płytą z jakimiś płatnymi programami, i gazetą która uczy wielu rzeczy krok po kroku ;]

Cahir

Member
Żeby nie wysyłąć do każdego osobno wiadomości pisze tutaj :
Płyty z ubuntu 6.10 zostaną wysłane we środe z tego względu że dzisiaj nie mam ani czasu ani chęci :p Za utrudnienia z góry przepraszam.

Edit: Hmm kupiłem opakowania, plytki już przegrane (wysyłam wersje linux mind 2.0 czyli ubuntu 6.10 z niewolnymi kodekami)ale na wysylke musicie poczekać bo do poczty mam 3km i nie chce mi sie tam isc bo chodniki nieodsniezone :( Ale w poniedziałek wyśle najpóźniej. Pozdrawiam

Ps: Tak teraz wygląda mój pulpit, możecie popatrzec ze wcale nie rozni sie od windowsowskiego ;) http://img233.imageshack.us/img233/3825/screen6cl.png

Jedi

Caporegime
VIP
Mhmm... Zastanawiam sie nad zakupem Linuxa Mandriva za 139zł Brutto. Niektórzy pomyślą "co za debil, na allegro jest za 2 zł" Owszem, jest ale free download wersja którą sam mogę sobie sciągnąć... Ja mam zamiar kupić wersję Mandriva Linux PowerPack GOLD 2007 Która kosztuje 139 zł i jest dostępna na tej stronie : http://strefamandrivy.pl/index.php?s=pobie...&sub3=Dalej, Najbardziej spodobało mi się to że za 139 zł mam pełne wersje programów antywirusowych, graficznych, klientów fpp i nawet grę fallout P No i jeszcze pozostaje najważniejszy czynnik, na tym linuxie chodzągry i programy przeznaczone dla windowsa i to mnie bardzo raduje :)Dozbieram jeszczę troche pieniędzy i kupuję;)

Pzodro

Cahir

Member
Oczywiscie że jest to glupota. Gry nie chodzą "same przez siebie" tylko są emulowane przez cedege która jkest sprzedawana razem z systemem. To samo ja moge miec na linuxie za 2 złote z allegro ;] Jest to że tak powiem marnowanie pieniędzy, bo ogolnie linuxy powinny być rozprowadzane za darmo. Co do programów antywirusowych... buhahaha ;P Motm, to Ci nie jest potrzebne :] Osobiscie korzystam tylko z firewalla (ktory jest wbudowany w linuksa ale nvm ;p). conajwyżej jeżeli zależy Ci na grach możesz wykupić sobie cedege, bo reszta sie nie opłaca. Ale zrobisz jak zechcesz... Jeśli chcesz system do gier to polecam Viste( Vista - Viruses Intruders spyware trojane and adware x]).

Jedi

Caporegime
VIP
Mhmmm... Może skombinuję sobie taniej, poprostu nie chcę się bawić w szukanie emulatorów, a emulowane gry przez tą cedegę chyba nie psują ich jakości :) A co do antyvirusa to wiem że nie jest mi potrzebny ale szczeszonebo pan buk szczerze (błędy oczywiście zamierzone)... Jak mi się uda załatwić taniej to bedzie dobrze, po za tym kase by mi dał ojciec bo mu powiem że na jego kompie też zainstaluje a wrzuce mu ubuntu zwykłe ;P

Pozdro

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom