Lewitująca Trawa

Status
Zamknięty.

kazzup

New Member
Witajcie,
podobne tematy już są. Ale zainteresowanie autorów tematu jest małe. Dlatego otwieram nowy temat i mam zamiar poprowadzić go od początku do końca.

Trawa lewituje. Jest na niebie, wszędzie. Wrażenia z gry są więc zwyczajnie słabe.

Co już zrobiłem w tej sprawie?

1. Zaktualizowałem sterowniki do karty graficznej,
2. Zaktualizowałem directx (twierdzi, że najnowsza wersja jest już zainstalowana na moim komputerze),
3. Zainstalowałem hotfixa.

Sprzęt
System: Win xp sp3
procesor: Intel Core 2 Duo E7200 @ 2.53 GHz
Ram: 2gb
Grafika: Radeon HD 4850

Co jeszcze mogę zrobić w tej sprawie?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Karta ATI Radeon i stare sterowniki

Grafika: Radeon HD 4850

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon-xp-32.aspx

10.9 maja być zainstalowane. Przed instalacja nowego sterownika należy odinstalować poprzedni. Sterownik można tez wywalić jakimś programem typu Driver Cleaner Pro etc

Ewidentnie jest z nim problem. Dodatkowo zalecam reinstalacje/naprawę VCRedist 2005 SP1 ATL oraz VCRedist 2008 SP1

Linki.
http://download.microsoft.com/download/6/B/B/6BB661D6-A8AE-4819-B79F-236472F6070C/vcredist_x86.exe

http://www.microsoft.com/downloads/en/confirmation.aspx?FamilyID=a5c84275-3b97-4ab7-a40d-3802b2af5fc2&

WAŻNE...usuń stare sterowniki przed instalacją nowych.

Dodatkowo zainstaluj również:
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/crossfirex-app-profiles.aspx

kazzup

New Member
Te sterowniki już mam (dla radeona hd 4850). Ale wezmę się za doinstalowanie trzech ostatnich linków, które podałeś. Opiszę efekty.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nie rozumiesz...stara wersja może nie współgrać z nową przez co robią się konflikty i mogą odbijać się na babolach w grze. Stąd też istotne jest zainstalowanie go na czysto.

kazzup

New Member
Dzięki za pomoc. Co prawda teraz windows troszkę się sypie, bo po użyciu zaproponowanego przez Ciebie programu brakuje mu jakichś plików systemowych, co pewnie było też powodem błędów przy instalacji (które na szczęście CCC pominął, choć teraz się nie odpala :p) trawa działa normalnie.

Teraz mam inny problem - gra mi się przycina. Wszystkie programy z tła wyłączam, komp jest świeży, niedawno był format. Nie jestem jednak pewien, czy mój procek ma zainstalowany jakiś konkretny sterownik, na pewno jednak go nie aktualizowałem:
Intel Core 2 duo e7200, gdybyś mógł mi podać link i ew. zaproponować co jeszcze mogę zrobić, by gra mi się nie przycinała. Wiesz jaką dysponuję konfiguracją sprzętową, bo napisałem w pierwszym poście, czy mogę sobie pozwolić w gothicu na 1680x1050? Po zmniejszeniu na 1440x900 w sumie nie widzę różnicy w działaniu gry, wciąż się przycina...

Dzabalera

New Member
Może na "Sucho" zainstaluj 10.9 stery i będzie działało ?

PS: Physx zainstalowane ?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Teraz mam inny problem - gra mi się przycina. Wszystkie programy z tła wyłączam, komp jest świeży, niedawno był format. Nie jestem jednak pewien, czy mój procek ma zainstalowany jakiś konkretny sterownik, na pewno jednak go nie aktualizowałem:
Intel Core 2 duo e7200, gdybyś mógł mi podać link i ew. zaproponować co jeszcze mogę zrobić, by gra mi się nie przycinała. Wiesz jaką dysponuję konfiguracją sprzętową, bo napisałem w pierwszym poście, czy mogę sobie pozwolić w gothicu na 1680x1050? Po zmniejszeniu na 1440x900 w sumie nie widzę różnicy w działaniu gry, wciąż się przycina...

Hotfixa instalowałeś ?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Optymalizacji nie naprawię. Możesz co najwyżej. Wyczyścić kompa. Wyłączyć zbędne programy.

i zrobić kilka innych patentów, ale zacznij od porządków na kompie i procesów.

kazzup

New Member
No nic, szkoda więc, że Gothic działa mi jak działa. Jestem dwa tygodnie po formacie, więc nie wiem gdzie leży przyczyna. Tym bardziej, że zmniejszenie ustawień grafiki w sumie nie wpływa na płynność gry w moim przypadku.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Możesz spróbować zoptymalizować przez program Game XP i zwiększyć ilość pamięci wirtualnej.

kobav96

New Member
A podczas instalowania sterowników miałeś wyłączone wszystkie programy np. antywirus ?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom