Lepsze Bronie

Status
Zamknięty.

Arkendil

New Member
Witam wszystkich forumowiczów. Właśnie zaczynam grę chcę wiedzieć gdzie mogę znaleźć jakieś lepsze bronie i czy w ogóle w pierwszym rozdziale da się zdobyć unikatowe bronie nie dostępne u kupców. Mile widziane mapki z położeniem. Z góry dziękuję za pomoc

SzaKaL74

New Member
jak dojdziesz do inkwizycji to tam dostanie sprawe zabójstwa, troszkę ono potrwa lecz na koniec bedziesz miał pojedynek z kolesiem co zabił i po wygranej bedziesz mógł wźąść jego bron doje +1 do czegos chyba posługiwania sie mieczem, wiecej nie wiem bo gram tez 1 razy i doszedłem do inkwizycji

silvver

New Member
Witam wszystkich forumowiczów. Właśnie zaczynam grę chcę wiedzieć gdzie mogę znaleźć jakieś lepsze bronie i czy w ogóle w pierwszym rozdziale da się zdobyć unikatowe bronie nie dostępne u kupców. Mile widziane mapki z położeniem. Z góry dziękuję za pomoc

Na początku to najlepiej jak się nauczysz kowalstwa na poziomie 1, wtedy krótkie miecze będzie mógł robić, taki zadaje 30 obrażeń. Romanov ma miecz 35 obrażeń (ale do tego trzeba trochę questów zaliczyć), piraci zazwyczaj mają kordelas 25 obrażeń (można go kupić w mieście)

Od 6tego poziomu walki mieczem będziesz mógł używać długich mieczy jedną rękę, a z kowalstwem poziom2 zrobisz miecz długi z 50 obrażeń.
W 2gim akcie po spotkaniu z jaszczuroludźmi i aktywowaniu questa z ich mieczami i go wykonaniu, będziesz mógł wykuwać broń z obsydianu (miecz krótki 50 obrażeń, miecz długi 70 obrażeń). Obsydian występuje w złożach (jak złoto i żelazo) i musisz posiadać umiejętność górnictwa oraz po prostu musisz znaleźć złoże, ponieważ występuje rzadziej niż złoto/żelazo.

Arkendil

New Member
Nie o to mi chodziło. Może konkretniej gdzie mogę znaleźć broń lepszą od ostrego miecza długiego?? Interesują mnie kostury i miecze

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
mnie do głowy przychodzi z kosturów kostur Alvaro a z mieczy to zaden w 1 akcie
ale ostry miecz dlugi na 1 akt jest dosyc dobra bronia
gdy bedziesz w 2 akcie radze ci kupic topór berserkera ( 95 obrazen w mojej wersji gry )mozesz go trzymac w 1 rece ( jak masz walka toporem na 6 lub wyżej )

jak dojdziesz do inkwizycji to tam dostanie sprawe zabójstwa, troszkę ono potrwa lecz na koniec bedziesz miał pojedynek z kolesiem co zabił i po wygranej bedziesz mógł wźąść jego bron doje +1 do czegos chyba posługiwania sie mieczem, wiecej nie wiem bo gram tez 1 razy i doszedłem do inkwizycji

szakal miecz arika (+1 do walki mieczem )mozna zdobyc szybciej konczac szkolenie podstawowe ( pokonac tuckera williama kato a na koncu arika ) gdy wypelnisz quest zabójstwo hemlara przed szkoleniem podstawowym nie bedziesz mógl tego questa ukonczyc

SzaKaL74

New Member
sorry nie widziałem bo po walce musiałem zejsc na 5 min i go nie mogłem zwiąść

szwyniu

New Member
A ja znalazlem Fragment jakiegos miecz nie pamietam nazwy pisze ze jak znajde drugi bd mogl go dac do przekucia problem w tym ze nie pamietam dokladnie gdzie go znalazlem :D i sobie lezy w plecaku ale jesli sie nie myle gdzie na wschodzie

bimber12345

Member
drugi kawałek jest pod wyspa na wschód od miasta. Pod grobem, który masz rozkopać w misji Patty "Bezimienne groby" Tam jest drugi kawałek. Właśnie idę do przekuć ^^

SzaKaL74

New Member
ja mam 2 kawałki takiego falistego i jeden z zabkami, tylko nikt nie chce przekuc mam kowalstwo i sam tez nie moge ocb.??

bimber12345

Member
Ja sam przekułem. Podszedłem do pieca. nagrzałem kawałek i poszło z górki. Może nie masz odpowiednich umiejętności lub sprzętu, młota kowalskiego.

silvver

New Member
ja mam 2 kawałki takiego falistego i jeden z zabkami, tylko nikt nie chce przekuc mam kowalstwo i sam tez nie moge ocb.??

Bo może masz części dwóch różnych mieczy? Ja właśnie tak mam, jedną część do długiego znalazłem, a jedną do dwuręcznego, ale jak na razie nie trafiłem na resztę tych mieczy abym mógł je przekuć ;/ (i tak śmigam teraz długim z obsydianiu 70dmg :D )

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
według mnie lepszy topór berserkera dlatego nie uganialem sie za kawalkami ^^

silvver

New Member
A gdzie dokładnie znaleźliście te kawałki miecza??

Jeden był na wyspie (a w zasadzie to w jaskini pod wyspą), znajduje się ona niedaleko tylnej (tej ze strażnikiem co się za złoto przepuści) bramy miasta, tej co jest tam grób pirata (do zadania z Patty), a i na wyspie jest jeden skorpion.
A drugi kawałek to nie pamiętam gdzie znalazłem :D ale wydaje mi się, że gdzieś na wybrzeżu zachodnim (tam gdzie była akcja z Romanovem i Patty)

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom