Lagowanie

Status
Zamknięty.

onibaksu

New Member
Witam wszystkich :) Problem jest następujący:
W niektórych miejscach w świecie G2 gra zaczyna lagować - i to dosłownie lagować, jak w grze online. Nie chodzi tu o kilku sekundowe postoje enginu, a takie przesuwanie się postaci na przód "jakby chciała a nie mogła". (takie cofanie i wybijanie do przodu) Dzieje się tak również przy jakichś bardziej zaawansowanych efektach graficznych np. przy każdym teleporterze (zarówno w Khorinis jak i w Jarkendarze) lub np. przy składaniu ornamentu przez magów wody. Niestety czasem przeszkadza to i denerwuje, np. w jarkendarze gdzie są zgromadzeni magowie - poruszanie się po tym terenie to katorga ze względu na teleportery i lagowanie właśnie. W nielicznych wypadkach dzieje się tak w świecie gry, ale w konkretnych miejsach - nie przypadkowych. (np. tam gdzie jest ten myśliwy niedaleko Onara - prosi nas o szynkę i mleko, a potem uczy)Nie mam pojęcia jak temu zaradzić, reinstalacja nie pomaga. Dodam, że na starym kompie nie było takich problemów. (nowy mam od lekko ponad roku i wszystko chodzi dobrze) Nawet G1 nie stawia żadnych oporów.

Ma ktoś jakiś pomysł ? Jeśli tak, proszę o pomoc.

Ed. Dodam jeszcze konfig komputera:
C2D E2160
GF 8800GT
2GB RAM.

onibaksu

New Member
Tak, mam nowe sterowniki. Tylko G2 sprawia problem więc nie stawiał bym na mój komputer. Może jest jakaś opcja, zmiana w pliku ini, patch, cokolwiek ;)

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Takie parametry kompa i tnie ci się G2?
Masz Vistę? Musisz mieć Vistę. Jeśli tak to pewnie źle poukładany system.

onibaksu

New Member
Nie mam Visty, a XP. W systemie wszystko w porządku, dbam o niego.

onibaksu

New Member
Sorry za post pod postem, ale znalazłem rozwiązanie problemu. Gdyby ktoś miał podobny problem wystarczy wyłączyć w opcjach zaawansowanych MGŁĘ. Gra przestaje lagować, a my możemy się nią cieszyć w pełnej okazałości :)

Pozdrawiam, Onibaks.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom