Który Miecz?

Status
Zamknięty.

macmac

New Member
Jaki jest najlepszy miecz jednoręczny w grze? Jak go zdobyć? Nie chcę używać w tym celu skrzyń, ponieważ próbowałem tego sposobu i nie wyszło. Proszę o odpowiedź.

Don Robert

Member
najlepszy jest chyba miecz Królewski ( obrażenia - 160 ) ale nie wiem jak go zdobyć i czy wogóle taki istnieje.
Na początku gry najłatwiej jest zdobyć Ognisty Miecz ( obrażenia - 100 )
lepszy, który ja miałem to miecz Półtoraręczny, lub chyba El Bastrado ( własnoręcznie wykuty, zaostrzony obrażenia 110 )

edik

Member
Miecz królewski ma 160 ale jak go nie uszkodzisz co ma go Rhobar ale zdobycie go nie uszkodzonego jest nie możliwe ja miałem ten runiczny no ten z czystej magicznej rudy. Wykuty i zaostrzony miał chyba 135.

edik

Member
Przepis na miecz runiczny jest w któreś z skrzyń w któreś z 30-40.

macmac

New Member
Mówiłem, że nie chcę korzystać ze skrzyń, bo to jest do bani. Jest jakiś inny sposób?

detoks

Member
Tak jak mówią poprzednicy,najlepszym 1h mieczem jest niezużyty królewski ale takiego raczej nie da sie zdobyć.Według mnie najlepszym mieczem jest miecz przodków(po wykuciu i zaostrzeniu 140 obrażeń).Żeby go mieć trzeba otworzyć 39 skrzyń(plan) i mieć sztabkę czystej magicznej rudy potrzebnej do wykucia.W inny sposób nie da się go legalnie zdobyć i chyba jednak będziesz musiał pozwiedzać krainy w poszukiwaniu skrzyń ;)

Phantom Lord

Active Member
No najlepiej dla Ciebie będzie chyba użyć miecza ognistego. Osobiście jednak preferuję El Bastardo (nie uśmiecha się do mnie używania tak taniego i łatwego do zdobycia miecza, jak ten ognisty), po zaostrzeniu i ulepszeniu jest całkiem fajny, a ognistego i tak już nie ulepszysz.

To jest oczywiście perspektywa dla Ciebie, gdy nie chcesz użyć skrzyń. Jeśli zmienisz zdanie wszystko zostało już powiedziane.

QbeK

New Member
CYTAT(Phantom Lord @ 06-02-2008, 16:04) index.php?act=findpost&pid=168785
No najlepiej dla Ciebie będzie chyba użyć miecza ognistego. Osobiście jednak preferuję El Bastardo (nie uśmiecha się do mnie używania tak taniego i łatwego do zdobycia miecza, jak ten ognisty),

Ognisty może i tani i łatwy do zdobycia ale przy zakupie 2 i nauczeniu sie mistrza dwóch ostrzy to jest piękna sprawa.

Łuk i dobra kusza też są wyjściem (osłabiasz z łuku lub kuszy i dobijasz mieczem) tylko potrzebują zręczności i dodatkowej straty EXP (na nauczenie), ale jak jesteś dobry (dobrze siekasz) najlepszym wyjściem są skrzynie. Teleport tu i tam ...

romanix

New Member
CYTAT(macmac @ 05-02-2008, 22:47) index.php?act=findpost&pid=168705
Mówiłem, że nie chcę korzystać ze skrzyń, bo to jest do bani. Jest jakiś inny sposób?

Wystarczy zabic jakiegos mocnego orka i zabrac mu KRUSH TARACH musisz tylko pocwiczyc sile, najlepiej na kamieniach mlynskich w osadach orkow sila +5 i masz bron na 200 po ostrzeniu 210. Kazdego Asasyna zalatwiasz 2 ciosami ;)

tormoran

New Member
Dokładnie ja tez waliłem z krush tarach i dobrze mi z tym było brałem przeciwników praktycznie na hita ;)

macmac

New Member
Rzeczywiście. Myślałem, że dwa miecze jednoręczne jest mieć najlepiej, ale się grubo myliłem. Wziąłem zaostrzony Krush Tarach (210 obr.) i szok. Orka zabijam dwoma ciosami, a większość z nich odrazu pada na ziemię. No i wreszcie mogę stoczyć walkę na miecze z ogrem i to skutecznie.

Dami 1200

Member
Hm..... wszystko co chciałem na ten temat powiedzieć zostało już powiedziane.... Co do Krush Tarach popieram poprzedników, tylko jedyna jego wada to to, że jest ciężki i dwuręczny, ale przecież nic i nikt nie jest doskonały..... Aha jak mówiliście Krush Tarach-em się wymiata.. i dziwić się, że orkowie wygrali wojnę :D

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom