Kotor 1/2

Status
Zamknięty.

bnfanx

Member
Zapewne słyszeliście o rpg Knights of the Old Republic opartych na gwiezdnych wojnach.

Właśnie co sądzicie o tej grze?

Ja osobiście gram obecnie tylko w drugą część. W pierwszą nie miałem okazji zagrać ale druga bardzo przypadła mi do gustu. Choć początkowe akcje na statku i Telos mi nie za bardzo się podobały to akcja z szukaniem mistrzów Jedi po całej galaktyce i przy okazji robienie pobocznych questów to świetna zabawa.
Gram kilka dni( dzień po sylwestrze zacząłem) Strażnik Jedi 12 lvl i jasna strony mocy raczej, obecnie na nar shhada jestem ;) . A wy graliście ?

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
obie części gry sa świetne. obie mają b.dobrą, wielowątkową fabułę, mechanika też mi się podoba... grafika nie zachwyca teraz ale ona jest tu na drugim, może i na trzecim nawet planie ;)

ale wg. mnie pierwsza część ma lepszą fabułę o wiele, poza tym możemy zwiedzić Kashyyk :) planetę wookie'ich. generalnie fabuła w 1szej części jest bardzo zawiła i bardziej wciągająca niż w 2 :) chociaż oczywiście 2jka też nie jest zła ;)

polecam obie części bardzo gorąco. szczególnie pierwszą.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Nie grałeś w pierwszą ?? Szybko to nadrabiaj, bo moim zdaniem była dużo fajniejsza :) Chociaż jak już się wkręciłem w fabułę to zajefajnie mi się grało.
Zgadzam się w 100% z tym co napisał Dragomir, gra jest świetna, wciąga i jak przeszedłem obie części żałowałem bardzo że to już koniec.
Wszystko mi się tam podobało, od rozwoju postaci po lokacje, fabułę, i sposób walki.

Cisu

Member
Zgadzam się z poprzednikami - pierwsza część była lepsza przynajmniej pod względem fabularnym... co tu dużo mówić... KotOR I pod tym względem po prostu wgniata w siedzenie ;] Chociaż dwójka też daje radę. Obie gry niesamowicie przypadły mi do gustu i nawet posiadam oryginalnego KotOR'a I ;P Kupiłbym jeszcze dwójkę, ale nie było w sprzedaży -.-. Ogólnie jedne z najlepszych gier w jakie grałem i naprawdę polecam ją każdemu ;]

Wismerin120

Zastępca Przywódcy Leśników
Grałem jedynie w pierwszą część, w drugą niestety nie miałem okazji. :(

Co do pierwszej cześci to wiele zwrotów akcji i wspaniała fabuła sprawią, że Kotor to naprawdę super gra. Gdy w nią zagrałem poprostu nie potrafiłem odejść od kompa. :p
No może grafika najpiękniejszą to już nie jest ale tak jak wspomniał Dragomir stoi ona na dalekim planie.
No cóz wiecej można powiedzieć? Poprostu jedna z najlepszych gier RPG. :)

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Grałem w jedynkę i pierwsze co mi się bardzo nie podobało to system walki który potem uznałem wręcz za cudowny, bo w końcu zauważyłem podobieństow pomiędzy nim, a tekstowym RPG-iem (zajęło mi to całą pierwszą walkę :p). Fabuła świetna, świetny pomysł aby chodzi 3 postaciami, genialne to że zbieramy drużynę. Jak dla mnie super gra, nie grałem w 2 ale pewnie nadjedzie taki czas że zagram.

to znaczy że źle pamiętam. Pamiętałem że były jakieś powiązania Między Revanem czyli naszym bohaterem, a Malakiem. Tylko nie bardzo pamiętałem jakie :p

Cisu

Member
[SIZE=12pt]UWAGA! Spoiler![/SIZE]

Bardzo mnie zaskoczyło i mi się podobało jak się okazało że to my jesteśmy bratem Malaka.

Chyba mówisz o innym KotORze bo nie byliśmy bratem Malaka tylko Darth Revanem - jego starym mistrzem i można powiedzieć przyjacielem ;P Chyba, że George Lucas udzielił Ci jakichś supertajnych informacji ;P.

Geezer

Member
Możecie nie spoilerować? Wejdzie tu ktoś kto ma chrapkę na Kotora i od razu pozna smaczek fabularny, który tak mnie (i nie tylko mnie) zaskoczył w tej grze...

Powyższe zdanie to chyba wystarczająca rekomendacja dla Kotorka, którego największą zaletą jest właśnie historia. Postaci, nowych lokacji, bohatera głównego. Reszta to dodatek, ale jakże świetny. Walka z początku wydawała mi się do dupy, ale później jak doszły potężniejsze moce Ciemnej Strony (Krag Śmierci \m/) to aż miło było patrzeć jak wokół ciebie pada kilkanaście trupów.
Wykonanie modeli mi się bardzo podobało, co uświadczyłem całkiem niedawno w równie dobrej grze robionej przez tą samą firmę (Obsydian). Grafika otoczenia jest już słabsza. Planety są bezpłciowe, mało w nich życia i pola manewru. Reszta gitarka.

Dwójeczka równie dobra, nawet pod względem fabularnym, ponieważ nie taka patetyczna i nadmuchana. Pełna tajemnic i zagadek, to na plus. I to w zasadzie wszystko, bo pozostałe aspekty te same co z Kotora I czyli walka, grafa itp. Ogólnie 9/10.

E

eMzi

Guest
Ta, niewątpliwie KotOR to jedna z lepszych gier w jakie kiedykolwiek miałem okazję zagrać. Z reguły rzadko gram w cokolwiek, ale w żadnym wypadku nie żałowałem, że w Star Warsy trochę pomuciłem.
To, co najbardziej mnie kręciło w tej grze to niewątpliwie fabuła, klimat i cała ta otoczka. Świat Star Wars zawsze lubiłem i ceniłem, a KotOR przedstawia go w najlepszym wydaniu (taki głęęboki jest). Po prostu czuć jest, że się tam jest itd.
Fabuła jest zawiła, długa i megawciągająca. Co chwilę jakieś zwroty akcji, czy ujawnione zostają informacje, po których z automatu kopara leci w dół. Odnoszę się oczywiście do obu części, bo obie są zajebiste.
System walki jak dla mnie jest git. Da się z nim żyć, nie przeszkadza zbytnio. Grafika nie najgorsza, ale w eRPeGach nie to jest najważniejsze. Generalnie, to gierkę polecam, jako antyfan gier ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom