Konsekracja Miecza

Status
Zamknięty.

Opętany Cor Calom

New Member
Mam pytanie dotyczące konsekracji miecza : czy jest ona konieczna ?! Poniewaz nosze miecz Smoczna Zguba i ten szajs który powstaje po konsekracji jest mi nie potrzebny , ale wg. Finkregha zeby pokonać smoka ozywieńca musze posiadac miecz poświęcony przez mojego boga .Więc moge pokonac ostatniego smoka bez poświeconego miecz i oszczędzając 5k złota i wydać je na miksturki ?

Thran

Che Świniara
Z tego co pamiętam to sam próbowałem bez konsekracji miecza go zabić i nie szło i wtedy tylko runami mogłem go zabić więc niestety musisz swoje pieniądze i miksturę poświęcić ale powtarzam nie jestem pewny do końca.

Dzyl

El Principe
Nie musisz konsekrować miecza, kazdą bronią możesz pokonać smoka ożywieńca.Ale smocza zguba to nie zbyt dobra broń będzie na smoka ożywienca, jeżeli grasz łowcą smoków to u benneta mozesz nauczyc się wykuć magiczne ostrze na smoki to nalepsza bron w grze.A jezeli grasz paladynem to no cóż... no w dworze irdorath znajdziesz topór berserkera, jest lepszy niż smocza zguba.

Opętany Cor Calom

New Member
Dobrze wiec miecza konsekrować nie trzeba to dobrze. Moge wykuć cięzkie magiczne ostrze na smoki mimo , że gram paladynem . Nie pamiętam gdzie sie nauczyłem . Jest tylko jeden problem nie mam smoczej krwi skąd ją wziąść bo smoku nie było :angry: . Oznacza to że nie nauczylem sie chyba jakiejs umiejętności . Można ją zdobyć oprócz smoka (BEZ KODÓW)?

Dzyl

El Principe
Mogłes nauczyć się zdobywania ze smoków smoczej krwi u jednego z łowców smoków którzy stali gdy napoczątku wchodziłes do GD w 4 rozdziale.Ale jeżeli juz jest za puzno i nie mozesz go wykuc to trudno.Jak bedziesz juz w dworze irdorath to bedziesz mógł tam u benneta kupić topór berserkera, lub w jednej z komnat go znalezc.A jak ci tak zależy na dużym magicznym ostrzu na smoki to wpisz na nie kod.Nie będzie to uczciwe, ale skoro juz nie możesz go wykuć....

Opętany Cor Calom

New Member
Cóż nie było trzeba było ich wszystkich zabijać ... . Wpisałem kod z ciekawości i ma ten miecz (duze magiczne ostrze na smoki ) i nie moge konsekorwac mi ze jest magiczne , ale to szczegół a poza tym jest gorsze od smoczej zguby co prawda daje chyba 10 % premii do broni dwuręcznych , ale czy to ma jakieś większe znaczenie?Chyba lepiej iść ze smoczą zgubą w takim razie albo toporem berserkera ?

Dzyl

El Principe
Duze magiczne ostrze na smoki ma troszkę mniej obrażen niz topór berserkera i smocza zguba, ale dodaje ci 10 % do walki bronią dwureczną, a tym więcej % tym większa szansa na zadanie ciosu krytycznego.
Heh, ja jak bylem w dworze irdorath i miałem na sobie duże magiczne ostrze na smoki to miałem 90% walki bronią dwuręczną, i wtedy prawie każego orka tam na jedno uderzenie brałem xD

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Dzyl ma racje, poducz sie jeszcze walką do 100% załóż wszystko co daje premie do walki(pierścienie, amulety, broń).
A możesz mieć nawet walke bronią na 120%.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom