Komunizm

Status
Zamknięty.

Owen1

New Member
Co sądzicie o ustroju ktory panowal w ZSRR za czasów I i II Wojny Światowej czyli naszym kochanym KOMUNIŹMIE. Jak mi szkoda, że komunizm upadł, ale jest jeszcze nadzieja w niektórych państwach.
Co wy sądzicie o KOMUNIŹMIE ??
Ja osobiście uważam, że jest wspaniały ta równość, te godziny policyjne !!
Napiszcie co wy o tym sądzicie ??

Za Lenina Towarzysze !!

Ludzie którzy nigdy nie doznali komunizmu chcą jego powrotu......
Smutne

A skąd wiesz chłopcze...

Twój tok myślenia i styl pisania świadczy o tym, że masz góra 17 lat.

Yezo

Active Member
Czlowieku jak dal mnie jesteś lekko hmm (nie che Cię obrażac na forum publicznym) ale ja uważam komunizm za największa głupote tego świata (wraz z faszyzmem i antysemityzmem) no coz moge napisać współczuje Ci bo napenow nie chcialbym byc taka osoba jak Ty, która Lenina uwża zaporzadnego człowieka, jeszcze dodaj do tego Stalina i bedzie kompelcik...
No coment

G

Gray_Fox

Guest
Uważam że komunizm to najwiekszy shit jakikolwiek mógł istnieć!
QUOTE Ja osobiście uważam, że jest wspaniały ta równość, te godziny policyjne !!

Taaa
laugh.gif
laugh.gif
W teori! Praktycznie inaczej to wyglądało. Może powołana tajna policja NKWD przez Stalina równiez była dobra? Donoscicielstwo to kolejny przykład na to że komunizm out! Albo przesladowania kościoła, lepiej, zagłodzenie własnego narodu? Buuheheh piękna równosc. No coment !

Kacperex

KacŚpioszek
Komunizmy największa zagłada tego świata.
Dla mnie jesteś nie poważny. Powiem, że na 1000% nie żyłeś w tych czasach. A teraz jestes jakimś fanatykiem lenina i innych gadów. Nikt normalny niechce komunizmu. A ludzie w nim żyjący głeboko wierzą w jego zmiane.
Godziny policyjne itd. To takie piękne? Nie sądze.
Powiem Tobie, że przemyśl trzy razy za nim coś powiesz. I nie życzę Ci pobytu w czasach komunizmu.

Pozdrawiam Lenina i Stalina
dry.gif

Owen1

New Member
Wiele osób miało dobrze i mieli durzo pieniędzy jak; np. górnicy, pżecież były dla nich oddzielny sklepy. Oni są bardzo potrzebni w naszym życiu.

Poza tym KAŻDY miał pieniądze.

G

Gray_Fox

Guest
QUOTE Wiele osób miało dobrze i mieli durzo pieniędzy jak; np. górnicy, pżecież były dla nich oddzielny sklepy. Oni są bardzo potrzebni w naszym życiu.

Co z teog? Może mieli pieniądze ale tym co towarzyszyło na codzień w ZSSR był strach!! Wiesz, pan Stalin jak doszedł do władzy zagłodził tyle ludzi że do dziś historycy i naukowcy niesą w stanie okręslić liczbę. Jak już mówiłem : wszystko było pod przykrywką.

Kacperex

KacŚpioszek
QUOTE (Owen1 @ 28-12-2005, 13:46) Wiele osób miało dobrze i mieli durzo pieniędzy jak; np. górnicy, pżecież były dla nich oddzielny sklepy. Oni są bardzo potrzebni w naszym życiu.

No, więc na chiny Ci pieniądze jak nie miałes jak ich wykorzystać?
Kolejki do sklepów, brak towaru itd. Dlatego ludzie mieli pieniądze, bo nie mieli jak do konca ich wykorzystywać.
Tak, więc teoria Twoja do końca nie jest prawdziwa.
Temat mnie zaczyna śmieszyć i nie jest on zbytnio potrzebny...

Sword

Member
Ehhh jak widze takie tematy to mnie po prostu zatyka.Ehhh szkoda gadać.Taaaaa każdy ma pieniądze,tylko co z tego że nic nie mógł za nie kupić,może jeszcze zaraz zaczniesz chwalić kartki na żywność etc.Ehhh taaa jasne mieli dobrze, ehhhh te lata wyczekiwania na mieszkanie były zapewne miodzio według ciebie. Mówisz o godzinie policyjnej, nom po prostu super, aresztuj wszystkich którzy wieczorem łażą po ulicach i może najlepiej jeszcze na przesłuchanie co??Co tam MO rządzi nie??
dry.gif
dry.gif
.Nie wspominając już o NKWD Józia Stalina ehhhh
dry.gif
.Facet nie mam zamieru ci ubliżać ale idź się leczyć
dry.gif
.Jak patrze na ciebie to tracę wiare w polskie społeczeństwo.Co do komunizmu,to nie mów jakim to jest wybawieniem, szlachetne są jedynie założenia a prawda jest jedna.Ehhh a jak wyjaśnisz masakre górników w kopalni w"wujek" hmm?? wzorowo przeprowadzoną akcją przeciwko wrogom kraju i porządku publicznego???
dry.gif

RobsonAjax

Member
QUOTE Poza tym KAŻDY miał pieniądze.
Tu Twoja racja, bo każdy miał pieniądze i prace.
Tylko ta praca tak wyglądała:
10 osób spełniało robote 1 i dlatego każdy miał kase i prace.
Dziś jest inaczej:
1 osoba robi za 3
dry.gif
.

A do topicu:
Jedź se na Kube czy do Koreii Płn. i jedz se trawę bo na nic innego Kim Dzon Kir
(nie wiem jak to się pisze, więc piszę fonetycznie) nie daje swoim ludziom
wink.gif
.
Więc chyba tym zdaniem wyraziłem swoją opinie na temat wspaniałej równości i innych propagandowych haseł ZSRRu.

Pozdrawiam.

Jay_Kay

Magister vitae
Powiem krótko: LOL...
Ja osobiście uważam, że jest wspaniały ta równość, te godziny policyjne !!
Jaka równość?! Przecież aparatczycy w PRL mieli dużo większe uprawnienia, zarobki itp. niż zwykli ciężko pracujący ludzie. Sklepy za żółtymi firankami itp... To jest wg Ciebie równość? Godziny policyjne... Osobiście idąc sobie spokojnie ulicą o godz. 21 nie chciałbym być aresztowany... Ale to twoja sprawa
dry.gif
.

QUOTE Wiele osób miało dobrze i mieli durzo pieniędzy jak; np. górnicy, pżecież były dla nich oddzielny sklepy. Oni są bardzo potrzebni w naszym życiu.

Pominę już błędy ortograficzne, ale ta wypowiedź świadczy o braku znajomości realiów.
Górnicy mieli dobrze?! System czterobrygadowy (4 dni pracy, 1 dzień przerwy) wyniszczał ich samych i ich rodziny. Oddzielne sklepy dla górników są wybitnym przykładem braku równości.
Każdy miał pieniądze... ale nie wiedział, gdzie je wydać! W sklepach pustki, wszechobecne kolejki, korupcja i nepotyzm... Po co komu pieniądze, jak nie ma ich na co przeznaczyć? Trochę nielogiczne...
Podsumowując: wszystko co powiedziałeś to bzdury
dry.gif
.

Shrat

Przywódca Magów
Ehh komuna stare dzieje, z komuną było tak - pomysł był dobry tylko złe wykonanie. Może i była praca i kasa, ale po co ci to jak w sklepach nie było towarów no może tylko na początku lat 70 ale to też mineło:p, gdyby teraz był komunizm to byś nawed internetu nie miał a w tv byłby tylko z 2 kanały to lepiej ciesz się że nie ma komuny :L

Gelo

Member
normalnie rozbrajasz mnie koles komunizm dobry gratuluje zwyciestwa w konkursie na najjglupsze stwierdzenie roku
dry.gif
dry.gif
godzina policyjna suuper, stanie godzinami w kolejkach po chleb, donosilcielstwo, zalatwianie, kombinowanie sprzetu AGD nie mowiac juz o RTV. Ehhh normalnie zyc nie umierac

Adi Galia

Member
Nie będe cie tutaj obrażać bo na forum wyraża się własną opinię ale nie zgadzam się z tobą, że za czasów komunizmu (PRLu) było dobrze w Polsce. Jeżeli oglądałeś wczoraj "Wielkie ucieczki" zobaczyłbyś jak wtedy było (akcja tego filmu rozgrywa się w roku 1951).

QUOTE Poza tym KAŻDY miał pieniądze.
No dobrze każdy miał pieniądz, ale jakie to były pieniądze jak 3 osoby robiły to samo.

Zapewniam cię, że nie chciałbyś żyć w takich czasach.

Pozdro
biggrin.gif

ozi

Athlete
Weteran
Buuuu... Komuno wróć?! Tak? A wiesz co ja Ci powiem?! Że to co gadasz to największa głupota jaką kto kolwiek mógł powiedzieć. Twoi dziadkowie pewnie słysząc co Ty wygadujesz przewracają się w trumnie.
Zamykam, bo tego typu bedziewiarskie tematy nigdy nie będą miały miejsca w tym dziale dopuki ja tu sprzątam.

P.S LENIN NIE BYŁ NASZ !!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom