Elessar 2000?? :huh: A jaki masz zasilacz??Z taką sumą to z bogiem mógłbyś się nad nowym kompem zastanawiać.Radziłbym zmienić grafikę tu wachlarz masz dosyć szeroki.Najlepszy to GF280,niestety jego cena nie jest już najlepsza(ok.1700zł).Następny w kolejności jest GF260,polecam wersję TOP lub AMP,cena ok.900-1000zł.
Jeśli chciałbyś coś tańszego to zdecydowanie godny uwagi jest ATI Radeon 4870,niewiele gorszy od GF 260 a sporo tańszy ok.700-800zł.Niedawno też pojawiła się karta Radeon4870x2 który kosztuje ok 1400zł,ale dwu chipowe karty i tak zbytnio sobie nie radzą z grami co najwyżej można sobie na 3d marka popatrzeć,więc nie polecam.No i coś z niższej półki czyli ATI Radeon 4850,kosztuj ok 500-600zł,jest bardzo dobrym wyborem w stosunku jakość/cena zresztą jak i jego lepszy brat 4870.
Powiem tak sam planuje zakupić Radeona 4870,w wersji TOP.Wolałbym GF260 w wersji TOP ale niestety jest droższy i do tego wychodzi koszt wymiany zasilacza bo cholernie jest prądożerny,a w przyszłości myślę o SLI/Cross Fire,wieć przynajmniej 750w bym musiał kupić.(sam 260 ciągnie więcej watów niż ma w nazwie :huh
Wszystko zależy ile chcesz wpakować w tego kompa,ale moim zdaniem to nie jest zbyt dobra inwestycja,na twoim miejscu zastanowił bym się nad GF260/Radeon 4870.Nie wiem jaki masz Ram kupiłbym 4gb Kingstona Hyper X 1066mhz(300-380zł),i gdybym nie miał co zrobić z resztą to wpakowałbym w modding,(ostatnio bardzo się tym interesuje)Kupiłbym ładną przezroczystą obudowę,lub sam zrobił coś fajnego,założyłbym chłodzenie wodne,kilka neonów,katod i podświetlanych wentylatorów.
kolejna ważna kwestia:może warto zmienić monitor??BBo nie ma zbytniego sensu zmieniać karty i ramu jeśli i tak będziesz grał na rozdzielczości 1280x1024
Ale się rozpisałem