Komiksy

Adi Galia

Member
Założyłem ten tema aby się dowiedzieć czy czytacie komiksy, a jeśli tak to jakie.

Ja czytałem przez pewien (bo już się skończyła
wink.gif
) czas serię komiksów "Star Wars Obsesja"
biggrin.gif
Akcja rozgrywała się jakiś czas przed bitwą nad Coruscant. Kiedyś kupiłem sobie jeden czy dwa komiksy "Dragon Balla", ale mi się znudził
tongue.gif

Jeszcz niedawno kolekcjonowałem "Kaczora Donalda", niektóre były naprawdę śmieszne
laugh.gif

Czekam na wasze wypowiedzi.

Pozdro
biggrin.gif

zefir bs

New Member
kiedys kolekcjonowalem kaczora donalda i star wars ale kaczor poszedl z dymem bo tatko myslal ze to jego dokumety i spalil caly karton kaczorow a star wars mi sie znudzil pozatym chyba wytoslem z takich rzeczy

ozi

Athlete
Weteran
Czytam komiksy. Wszyscy w koło (kumple, koleżanki) na początku się ze mnie śmieją, ale później jest spoko. Uwielbiam japońskie mangi :] Czytam tylko "Naruto", ale chciałbym też zacząć czytać "Zapiski detektywa Kindaichi" (czy jakoś tak). Pamiętam, że kiedyś czytałem tego fragment i mi się podobało, chodź sam styl rysowania nie wygląda w tejże mandze imponująco :p
Jeśli chodzi o "Naruto" zapewne wiele osób wie o co chodzi. Często pojawiają się na tym forum avatary z tej mangi lub anime. Sam mam nawet obecnie jednego z członków Odziału Skrytobójców w Konoha Gakure ^^ Ogólnie manga jest zabawna i pełna akcji (krew się leje :F ).

Roioan

Member
A więc ja kiedyś zbierałem komiksy z serii "Kaczor Donald". Zbyt bardzo mnie nie interesowały, ale zbierałem je tylko po to żeby mieć zabawki. Raz pamiętam jak miałem z pisma bombę śmierdziucha. Wiozłem ja do szkoły i w klasie. No ale to tylko tyle..... Pamiętam jeszcze komiks Star Wars, który zbierałem. W ogóle to jestem wielkim fanem SW i czytałem go tak szybko że to szok. Oto wszystko co zbierałem............

Pozdro
tongue.gif

G

Gray_Fox

Guest
Ja tam tylko zbierałem Kaczora Donalda. Był świetny, naprawde klasyk ale coraz bardziej był dorższy a na moje wtedy dochody był stanowczo za drogi. Teraz to bym chętnie se poczytał aleniewiem czy jest jeszcze w kioskach
tongue.gif
(ah powracam do dziecinstwa lol
tongue.gif
)
pozdro hehe
cool.gif

EdGaR

Member
Ja tam zbierałem kaczora donalda ( zajefajny ;] ), giganta ( również zajefajny ;d ), i zbierałem serię komijsów star wars obsesja i jeszcze jakąś, ale nie pamiętam nazwy, a i jeszcze dragonballa zbierałem i trochę naruto czytałem ;].

Pozdrawiam

Koko

Member
Oczywiście jako wytrwały fan mam całą serię komiksów Dragon Ball (dokładnie wszystkie
tongue.gif
), kiedyś, jak byłem młodszy, zbierałem też Kaczory Donaldy. Mam także kilka komiksów Lobo (to jest gość!) i Batman vs. Predator 2. Hapi nju jer ewriłan.

halek

Member
Ja kiedyś również czytałem Kaczora Dolalda, ale chyba już z tego wyrosłem a poaz tym myślę, że warto pieniążki zainwestować w coś innego, np. mp3.
smile.gif
A jeśli chcesz się pośmiać to polecam komiksy z Wilqiem.

Dark Shadows

Active Member
No widzę, że nie tylko ja miałem Kaczora Donalda. Ile on miał fanów.
biggrin.gif
Kiedyś to był naprawdę spoko komiks a że rodzinka mi kupowała to nic jak tylko czytać i bawić się gadżetami.

Kiedyś kolekcjonowałem też komik Thorgal. Zna ktoś? Może nie, ale mi się bardzo podobał ten komiks. Polecam, choć to zależy od gustu.

Po za tym czytałem też kilka innych, ale raczej ich nie zbierałem.

Pozdrawiam.

doctor

Wariat
Weteran
sorry za offtopa ale nie wiecie czy jest taki komiks Cowboy Bebop ?
w polskim jezyku dla uscislenia
tongue.gif
wiem ze angielskie mozna na allegro kupic ale znacznie bardziej wole po polsku

PS. kiedys czytalem Kaczora Donalda i mialem taki komiks... dżi aj dżoł albo to bylo Soldier Of Fortune... w kazdym razie cos o najemnikach albo zolniezach

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Ja z komiksów czytałem Kaczora Donalda.... hmmm i to wszystko z przeszłości teraz pochłaniam serię Tytus, Romek i A'Tomek fajne historyjki na wieczór
smile.gif
a i jeszcze czytałem Losux za dni jego chwały... ale on już nie wróci(raczej)
sad.gif

Norton

Member
Ja czytam komiksy czasami. Książek nie lubie (za dużo mądrych słów).
laugh.gif
biggrin.gif
tongue.gif

Falka

Member
Kiedyś czytałam "Thorgala", niedawno odkryłam fajny francuski komiks"Armada", polecam też "Strażników Masery", "Neozoik" i "Bicz Boży".

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Komiksów czytałem dużo swego czasu.

04ba567186.jpg
Kaczora Donalda i GIganta

pl-18.jpg
Asterix & Obelix

1_533094d5ce46.jpg
Kapitan Żbik

funky_koval.jpg
Funky Koval

skad-sie-bierze-woda-sodowa-b329341.jpg
Skąd się bierze woda sodowa

ob8338_tytus.jpg
Tytus, Romek i A'Tomek

spawn_comic_cover_032_cl.jpg
Spawn

batman-and-robin.jpg
Batman

Jest kilka innych wspomnień w głowie, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć tytułów. ;/

sorry za offtopa ale nie wiecie czy jest taki komiks Cowboy Bebop ?
Manga najprędzej. Po polsku zapomnij.

igor1988bb

Member
To były czasy kiedyś czytałem kaczora donalda, dragon balla. miałem nawet jeden numer Titeufa, a teraz lubie sobie czasami poczytać Jeża Jerzego.

Binek7

Member
Nie no Donald, był obowiązkowy, kolega miał całą 5 letnią serie Giganta to tylko sobie co pare dni nowy brałem...:)
Chciałem tez zacząc czytac Star Wars, ale skończyło się na paru komiksach, bo nie mogłem reszty znaleźc w żadnym sklepie. :(

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Jakoś nigdy nie miałem zacięcia do komiksów. Czasami próbowałem coś tam przeczytać, gdy od kumpla pożyczyłem, ale jakoś mnie to nie wciągnęło. Wolę tradycyjną książkę. Wyobraźnia kreuje mi obrazy w głowie i to wystarczy mi zupełnie. Zawsze wolałem słowo pisane. Przekaz obrazkowy przemawia do mnie w formie ruchomej, nie statycznej.
Lubię animację: dlatego np. Anime tak Manga już nie bardzo. Ale rozumiem, że można się jarać komiksem. W Ameryce ludzie mają fioła na tym punkcie, a nasz rynek przy ich (pomijając różnicę w wielkości) jest po prostu porażająco ogromny.

Jakiś czas temu czytałem serię komiksów skierowanych do starszego odbiorcy:

Enki Bilal- Zimny równik
Targi nieśmiertelnych
Kobieta pułapka
Na podstawie tego ostatniego został nakręcony film Immortal Kobieta Pułapka z zarąbistym soundtruckiem. Polecam jedno i drugie.

No i jeszcze:
Enki Bilal/ Pierre Christin- Flangi Czarnego Porządku

Ogólnie jednak moja edukacja komiksowa jest dość uboga.

Do góry Bottom