Ziew. Cieniasy z was. Widzę, że mało tu "kopaczy". 5 minut grzebania i mam już coś, co w G3 już było i co ponownie wykorzystano właśnie w Risenie. Klawisz TAB. Wpiszcie np. spawn Obj Obj oznacza, że jest to Object czyli obiekt. No i teraz kliknijcie TAB. Albo przytrzymajcie. I macie już całą listę Objectów dostępnych w grze... Można przyzwać też domy, namioty, interaktywne rzeczy, postacie itp. Tak samo ze spawn It tutaj dajesz TAB.
Jak przyzwać postacie? Nic prostszego. Podchodzisz do jakiegoś delikwenta i nacelowywujesz go tak, aby napis nad jego łbem był dla nas widoczny. Otwieramy konsolę, wpisujemy edit i zatwierdzamy enterem. Klik! Mamy listę interakcji która możemy wykonać. Nie rozpracowałem jej jeszcze tak jak w G3, ale pracuję nad tym
Ważne, że w prawym górnym orgu tabelki, która się nam pojawi, jest nazwa postaci. Np. Townsguard_04. Zamykamy konsolę, znowu otwieramy wpisujemy spawn Townsguard_04 i mamy tego nieszczęsnego strażnika. Można to robić z potworami, jaszczurami z całym tym cholerstwem. Miałem zamiar nagrać filmik, już trochę materiałów mam, ale coś nie umiem tego robić. Tzn. kleić. Ciągle pracuję jeszcze nad kamerą, próbuję ją "uwolnić". W G3 tak można
Aha i jeszcze jedna ciekawostka. W konsoli kliknijcie TAB. Bez niczego, w puste pole. Po każdym kliknięciu zaczną się wam pojawiać pewne komendy, na kamery, świat itp. Nie rozpracowałem ich także, ale jak coś wykopię to dam znać.
Jeśli są jakieś pytania to kierujcie je tutaj.