Kawałek opowiadania

masta

Member
Oto kawałek mojego opowiadania o przeszłości Bezimiennego. Jeśli będziecie je uważać za kompletną klapę, to nie piszę dalej. Jeśli moderatorom się nie spodoba, to proszę o nie zamykanie go tymczasem, bo chcę wiedzieć, co inni o tym myślą.

- Tak! – krzyknął – mam kolejnego syna!
Spojrzał na swoją żonę. Ledwo oddychała.
- Jak mu damy na imię? – spytał.
- Nie mogłam się zdecydować. – odparła.
I skonała.
W Myrthanie panowała tradycja, że tylko matka może nadać dziecku imię. Tak więc ojciec wychowywał chłopca jako Bezimiennego. Bezimienny wcześnie zaczął sobie radzić sam. Podkradał jedzenie ze straganów i ciągle znajdował coś na peryferiach miasta i to sprzedawał.

Pewnego dnia, gdy Bezimienny miał 5 lat, ojciec syn wracali z podróży na wschód. Wcześnie rozbili obóz i poszli spać. Chłopca obudził krzyk. Ojca nie było w obozie. Chłopak rozejrzał się. Z północy dobiegały go dogłosy walki. Ostrożnie zaczął skradać się w tamtym kierunku. Minął drzewo z wbitą w pień strzałą i odciętym konarem. Na pniu widniały wyraźne ślady nietrafionych ciosów mieczem. Usłyszał kolejny krzyk, tym razem słabszy i jakby bardziej odległy. Do jego uszu dotarł szczęk stali....

cdn. nastąpi w opowiadaniu, jeśli nie powiecie, że jest żałosne.
Wiem, że jak na razie krótkie, ale to tylko 1,5 stron A5 z 10, a jeszcze dużo do napisania.

IMac...

Member
Czy ja wiem...

Obrałeś bardzo trudny temat... Bezimienny gdy trafia do Kolonii mo conajmniej 20 lat... Całe 50 stron przed tobą
smile.gif
Fajny początek... Ciekawe czy jeszcze długo wytrzymasz?

Mattias

Member
No narazie jest dobrze podoba mi się twój temat choć bedzie długi powinnien być przynajmnie,a tak po za tym intersuje mnie to jak potoczął się losy naszego bohatrera
smile.gif
Na razie jest dobrze ale pamietaj moze byc lepiej

masta

Member
Przewiduję, że to opowiadanie będzie miało co najmniej 10 stron. Niestety, na razie gotowych jest 10 stron... A5
biggrin.gif
Co do tematu... rzeczywiście jest trudny, ale nigdy go jeszcze nie było, więc opowiadanko będzie miało w sobie coś nowego. Teraz napiszcie, czy chcecie, żebym umieścił tutaj jeszcze kawałek?

Kacperex

KacŚpioszek
No jak narazie super trochę krótkie no i dosc trudny temacik ale wazne że się odważyłeś
tongue.gif
No ogólnie nieżle juz czekam za c.d. mam nadzieje że niedługo
ohmy.gif

masta

Member
Pewnie, że jest krótkie! To 1 / 20 tego, co dotychczas napisałem!

Bezimienny zręcznie wbił mu ostrze od tyłu. Zaraz jednak je wyjął, bo zwierze zaczęło się szarpać. Uskoczył. To stawało się naprawdę niebezpieczne. Cieniostwór zamachnął się i uderzył go głową. Bezimienny wleciał na ścianę jaskini. Gdy cieniostwór chciał go zaatakować rogami, ten wbił mu miecz w łeb aż po rękojeść. Stwór po raz ostatni się szarpnął i znieruchomiał.

ten kawałek jest po to, żebyście nie myśleli, że nie będzie akcji
więcej dopiero po skończeniu, czyli pewnie za jakieś 2 tygodnia

<INOS>

Member
No nawet spoko najlepszy jest ten kawałek na samym początku. No jak chcesz dalej pisac to dawaj następne częsci jak najszybciej!!!!

A

Anonymous

Guest
Sory bezimient miał 5 lat i zabił cieniostwora mieczem który pojawił mu sie w dłoniach..>BRak opisów i dialogów!!!I ON miał 5 lat i nie mógł zabić cieniostwira,,,,!!!!!

masta

Member
Człowieku! Ty się w tym nie orientujesz! To są wycięte kawałki, a nie fabuła. To są kawałki jakiejś większej części opowiadania. Kiedy przeczytasz całe opowiadanie, przekonasz się, że wtedy wcale nie miał 5 lat.

szczurek

Menda serowa
Weteran
...

Nie no opo si, ogólnie jest to jakaś możliwa przeszłość Bezimiennego, mam nadzieje że dalsza część na prawde będzie dobra i z chęcią ją przeczytam. Czekam na CD :!: 8)

masta

Member
Mała informacja:
1) termin zakończenia opowiadania znacznie się opóźni ze wzglęgu na moje lenistwo - sorry :oops:
2) Zostanie ono umieszczone na forum magów.
dopiero 3 A4

A

Anonymous

Guest
opowiadanie bardzo mi sie podoba trzymaj tak dalej !! i pisz jeszcze . wybrales bardzo trudny temat bo tak jak juz ktos wspomnial bezimienny trafil do kolonii jak mial 20 lat
smile.gif
bedzie trudno ci napisac ale moze byc swietne
laugh.gif
8)

nek

Member
nie no opowiadanie jest fajne !! czytaj tak dalej jak juz duzo chlopakow powiedzialo wybrales trudno temat 8) zycie milego pisania
smile.gif

Do góry Bottom