Kłopty Z Kompem

Status
Zamknięty.

bobek_666

sex beast
Weteran
Mam pewne dziwne klopoty z kompem. Otóż zawiesza mi się on przy grach. Po prostu zacina się i musze resetować. Parametry mam dobre: 764 MB DDR, Athlon XP 2.4+, GeForce 6200 128.

Opisze może przykladową sytuacje:
Gram jakiś czas. Dajmy 40 min. I tak po prostu komp sie zawiesza. Widze tylko screena i koniec. Świeci sie jeszcze czerwona dioda.

CO sie może dziać?

G

Gray_Fox

Guest
Uważam że jest to sprawa Wirusa. PArametry masz dobre, (lepssze od moich> Athlon XP 2600+ 512 mb Ram , Ge Force FX 5200). Albo jest sprawa wiatraczka. PRocek twój może się przegrzewać, dlatego komp nie wytrzymuje i staje. Przeskanuj kompa antivirem, albo wymień wiatraczek na lepsze chłodzenie. Powinno pomóc
wink.gif

No cóż ja tylko dodam, że to raczej nie jest problem wiatraczka. Widziałem co się dzieje z przegrzanymi Athlonami. Wystarczyło zdjąć wiatraczek i dosłownie w sekunde procek się spalił. Więc jeżeli chłodzienie by ci nawalało to procka byś już nie miał. Sry za ofa.

Potak

Member
Miałem ten sam problem co Ty a mianowicie. Grałem albo oglądałem film i nagle komp zwiech. Dysk - czerwona lampka i myśli. Mięki reset nic nie pomaga. Jedynie twardy
laugh.gif
Po którymś już razie komp przestał się włączać. okazało się że zabezpieczenie z płyty głównej przed spaleniem GRAFIKI nie pozwalało na ponowne uruchomienie kompa. Rozkreciłem kompa wyciągnąłem grafe i okazało się że wiatraczej wogóle się nie kreci a co gorsze grafa wręcz parzyła
dry.gif
w rece. Sprawdź czy nie masz zakurzonego wiatraczka. Jeżeli to nie będzie powodem to proponuje ściągnąć antywira Avast ! i zrobić gruntownego Scana. Pozdro Alllll

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom