Jestem Za Słaby

Status
Zamknięty.

bredpl

Member
Mam taki problem gdy piewszy raz przechodzi?em Gothica 1 (by?o to bardzo dawno) gra?em na kodach, teraz ?a?uje. Rozpocze?em gre od nowa. Doszed?em to drugiego rozdzia?u id? do kopalni. Gdy walcz? z Pe?zaczem, ci?gle przegrywam, bo jestem za s?aby. Moje pytanie brzmi gdzie na pocz?tku zdoby? jakie? uzbrojenie, dobry miecz, dobry ?uk i mie? du?o EXP, :unsure:
[SIZE=10pt]BEZ U?YWANIA KODÓW
[/SIZE] :angry:

Pomó?cie, prosz? bo ja jestem za s?aby :(

Pozdrawiam ;)

xenex

Member
Jeżeli bez kodów to musisz spróbować sklepać kilku ludzi w nowym obozie(Nie obrażą się). Expienia to nie mam pojęcia gdzie szukać. Radził bym załatwić sobie łuk, bo wtedy wejdziesz na jakąś górke i pełzacz cię nie dosięgnie. Co do broni to najlepiej sklep laresa(Czasami się udaje) bądź Silasa(Tak się nazywa ten w kanjpie co sprzedaje) Obaj mają dobre bronie. Chyba po 60 dmg.

Vullin

Feainewedd
Ja sobie jakoś dawałem radę. Bardzo nie lubię kodów. Zazwyczaj wykonuję wszystkie zadania we wszystkich obozach, tak jakbym chciał się do nich przyłączyc. Na koniec zostawiam sobie tylko listę potrzeb i dokonuję wyboru. Mam juz wysoki poziom (6-7) jak na 1 rozdział i wkraczam do następnego. Mam sporo rudy kupuje uzbrojenie. Ja bym ci radził po prostu położyc jakiegos typka, który ma dobrą broń. Naprzykład tak jak wspomniał mój poprzednik pobij Silasa, on ma niezłą broń. Nie wiem co ci jeszcze mogę poradzic, gdyż dawno nie grałem w pierwszą częśc Gothica.

...Ale chyba niedługo siądę do niego na trochę :)...

=BLADE=

Dowódca Rycerzy Wody
Musisz kombinować ;)
Po pierwsze pochodź, porób questy.
Po drugie połaź po lasasch, i innych zakątkach - tam sie najlepiej expi! Przeznacz trochę czasu na rozwój postaci, a nie odrazu jedziesz z głównym wątkiem. Ja chodziłem, zdobywałem poziomy i pełzacze szły bezproblemowo. Najlepiej inwestuj w bronie DWURĘCZNE bo później jednoręczne na nic się nie zdadzą!!!
Po trzecie żeby mieć rudę najlepiej jest okradać domy, albo sprzedawać miecze świątynnych strażników, ale narpiew musisz ich zabić... jak? Przejdź się do obozu na bagnach i tam "podpuszczaj" węże błotne aby szły za tobą do strażników. Strażnik zazwyczaj jest za słaby i wąż go powala, ty odbiegasz, bierzesz miecz (warty chyba 1500 bryłek, o ile dobrze pamiętam). Dobrze jest też okraść kuźnie w obozie na bagnie. W skrzyniach też masz sporo materiału na miecze. Jak już wykujesz najprostrzy oręż, daje za niego 150 bryłęk (chyba)...
Po czwarte oręź znajdziesz wszędzie, np. jak na drugi rozdział dobry jest łomotacz. Znajduje się w jednej z pieczar w Starej Kopalni, na najniższym poziomie z ogromnym miechem. W drugim rozdziale można kupić u Darriona, a w trzecim u Sharky'ego. Posiadają go niektórzy najemnicy... Albo już lepsze oręże.... poszukaj a znajdziesz ;)

POZDRO

black.snake

New Member
Możesz wykżystać bug gry i iść na początku do SO jest tam zardzewiały miecz dwu ręcznu w skrzyniach koło beneta (nie zaatakuje cie) (stoisz przed bramą wyciągasz miecz przechodzisz przez brame chowasz miecz) ja zwykle to robie w 1 roździale ale ty jesteś w 2 więc:

1 ja już bym miał w 2 roździale 100 siły (5 możesz zdobyć u horac'ego) ale zakładam że masz 45 siły
2 zakładam że masz 20 zręczności
3 prawdopodobnie umiesz akrobatyke i otwierać zamki lub kraść
4 masz lekki pancerz szkodnika/cienia/nowicjusza

ZACZNIJ OD POCZĄTKU!!!

Zobatrz temat http://gothic.org.pl/forum/index.php?showtopic=15983 tam to opisałem dokładniej

Johnny

Member
Hmm... Zanim dołączysz do któregoś z obozów możesz sobie kupic skórzany pancerz bodajże za 350 rudy od FISKA. A jeśli umiesz skradac się i otwierac zamki to możesz go okraśc. Fisk ma dom przed którym siedzi i na lewo od niego ( Jak na niego patrzysz) ma swój magazyn z kuframi. Wystarczy podkraśc się w nocy potwierac kufry brac rzeczy i w nogi. Jeśli nie chcesz aby się skapnął to musisz się cały czas skradac. Powinieneś dużo zarobic po tym jak go okradniesz( Mi raz się udało sprzedac jego rzeczy za 1500 rudy) To całkiem nieźle jak na początek gry.

Pozdro

bredpl

Member
Dzięki wszystkim za pomoc. :)

Najtrudniejszy jest początek bo musisz wszystko sobie zdobyć i jestęś słaby, nie masz kasy i wogóle (Dlatego też, tak lubię początek) :D bo potem jak już zdobędziesz dobrą broń, będziesz silny to gra będzie bardzo prosta i nie będziesz musiał martwić się np. brakiem kasy, bo wystarczy podejść do handlarza, jednym ciosem go powalić i okraść go a jak inni się na mnie rzucą to też ich rozwalić lecz nie zabijać. Takim sposobem okradłem wszystkich ludzi w całym mieście :lol: (lecz wtedy grałem trochę przy pomocy kodów, dlatego byłem dość silny, teraz żałuje). :(

Teraz dzięki waszym radą, myślę że bez problemu przejdę Gothica 1. B)

Pozdrawiam ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom