Jedno Czy Dwuręczna

Status
Zamknięty.

alionik

Member
mam problem nie mogę się zdecydować jaką bronią grać jedno czy dwuręczną. myślałem żeby grać dwuręczną jednak obawiam się że na początku może być za trudno a przy okazji to czy opłaca się inwestować więcej niż 60% posługiwania się obojętnie którą bronią?

aha i jeszcze coś z którym poziomem iść do jekgardu(czy jakoś tak)

gram strażnikiem

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Ja polecałbym ci broń dwuręczną. Dwuręczne zadają większe obrażenia i jak jesteś mistrzem w broni dwuręcznej to ciosy są o niewiele wolniejsze od broni jednoręcznej. W ogóle broń dwuręczna zadaje najwięcej obrażeń w całej grze(Topór berserkera-200 obrażeń). Na początek możesz nabić jednoręczną do 34% żebyś był narazie wojownikiem, a potem stopniowo dobijaj w dwuręczną.

A co do Jarkendaru,zawsze wchodziłem do nieznanego świata około gdzieś 13 poziomu i nie miałem większych trudności.

Dzyl

El Principe
Ja na początku zawsze używam broni jednoręcznej a potem dwuręcznej.W dwuręczną się opłaca do 60 % bo wtedy będziesz mistrzem w tej broni i będziesz zadawał mocne ciosy i będziesz miał fajną kombinacje z obrotem xD
W jednoręczną zawsze dawałem około 30 % bo potem z dwuręcznej waliłem.
Taki plan jest nawet dobry lecz możesz cały czas używać broni jednoręcznej.Doszkolić się do 60% a na końcu walić ze szponu beliara i ulepszać go co każdy poziom.Możesz nim do końca gry walić jeżeli chcesz, tylko musisz go co poziom ulepszać jak już mówiłem.
Jeżeli zdecydujesz się używać jedynie broni dwuręcznej to tak samo jak z jednoręczną lecz lepiej by było gdybyś potem czegoś lepszego od szponu używał bo jest wiele dobrych broni dwuręcznych.Tylko że byś musiał w siłę dużo pakować.
A jeżeli chodzi o Jarkendar to idź tam w drugim rozdziale.Co do poziomu to myślę że gdzieś z 10 możesz już tam iść.W Jarkendarze nabijasz sporo poziomów.

skinex

New Member
Dwuręczną ,ponieważ na poziomie "Mistrz" jest niewiele wolniejsza od 1h ,a zadaje o wiele większe obrażenia. Znajdź sobie na początku dobrą broń 2h (polecam pikę wodnego kręgu ,a potem Tajfun od Cronosa) i od razu wydawaj PN na 2h. Co do Jarkendaru to przed GD na początku 2 rozdziału, level 10 spokojnie wystarczy, (przynajmniej mi :p )

XxbitxX

Member
ja wole sobie grac dwureczna mocna jest ale jedoreczna tez nie slaba ale nie to co dwureczna

luke22

Member
a ja za to wole broń 1h i używam jej przez całą grę, co do szybkości sie nie zgadzam. Co prawda kombinacje są podobnej szybkości ale cięcia są zdecydowanie wolniejsze a to nimi walczy się z wieloma przeciwnikami, bo kombinacją walisz w jednego a cieciami możesz zmieniać szybko cele, dodatkowo w broń 1h jest więcej bonusów a paladynowi wystarczy tylko 100 siły na 1h Gniew Innosa a reszte można w kusze lub w mane, wiec 1h lepsza wg mnie oczywiście. Jeśli zacząłeś już pakować w 2h to nie zmieniaj tego ta też nie jest zła
Powodzenia

XxbitxX

Member
ale 2 ręczna lepsze bo mocniej wali 1 ręczna tez dobrze no ale jak będziesz paladynem 100 siły dwuręczna z magicznej rudy to wtedy ona będzie lepsza

luke22

Member
Każdy ma swoje zdanie, ja paladynem na 33 levelu załatwiłem 6 orków elite właśnie bronią 1h zadając błyskawiczne cięcia, gdybym używał 2h nie mógłbym uderzać tak szybko bo jak mówiłem cięcia są znacznie wolniejsze. Natomiast jeśli masz długą broń 2h a walczysz z kolesiem który ma 1h to masz przewage bo możesz go trzymać na dystans, ale z wileoma bez dobrego pancerza rozsieką Cię. Zgadzam się co do obrażeń, a czy broń 2h więcej wali to nie wiem bo nie wąchałem

MrBezio123

New Member
Radze ci najpierw stać sie wojownikiem w jedno a potem walić w dwu a co do jarkendaru 14-15 poziom starczy no to elo elo 3 5 0

HoteK

Obywatel
Jednoręczna jest dobra do ok. 14-16 lv potem jest dobrze ładować wszystko w dwuręczną a tak zrobiłem i każdy potwór pada :)

XxbitxX

Member
no pacz ma 2 reczna obr 35 a jedno 45 i ja wale mocniej ta dwuręczną ale najlepiej mieć tak jedno na 60% a dwu na 80 lub 100%

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom