Jaskinia Pod Wulkanem

Status
Zamknięty.

Marcin_xD

Member
Jestem teraz w Jaskini Pod Wulkanem i tam byłem na dole i znalazłem hełm,a podobno są tam dwie części zbroi.Gdzie jest ta druga?

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
http://gothic.org.pl/forum/index.php?app=gallery&module=images&section=viewimage&img=904

mapa z polozeniem czesci pancerza

http://gothic.org.pl/forum/index.php?/topic/25233-pancerz-tytanow/

a tym temacie wszystko znajdziesz

Marcin_xD

Member
Nie znalazłem tam odpowiedzi na moje pytanie.....Bo wkońcu w tej jaskini pod Wulkanem są dwie części zbroi(jak tam pisali)i zdobyłem tylko hełm.Gdzie jest jakieś inne wejście żeby znaleźć to inne?

Fahrenheit

Pimpu?
Trzeba wejść przejściem za obozem bandytów u Dona, ja np. przeszedłem z poradnikiem gry-online, tam są bardzo ładne mapki.

OT: Co to jest Oficjalny Przewodnik Po Grze Risen czy jakoś tak, o którym mówią w instrukcji?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Jak wejdziesz wschodnim wejście (tam gdzie są ogry), lub dojdziesz tam od zachodniego wejścia; jest tam taka jaskinia półokrągłą dróżką, pośrodku której skorpiony mają libę.
No to jak już tam jesteś, to idąc od wejścia ze wschodniej strony (od ogrów) skieruj się wgłąb jaskini. Zaraz po minięciu tej półokrągłej "dróżki" (przejście dalej w jaskinię zwęzi się. Mniej więcej w tym miejscu powinno być rozdroże. Lewa ścieżka prowadzi dalej w jaskinie, prawa do popiłaka, który pilnuje wejścia do grobowca z hełmem.
Ja tak to pamiętam, mam nadzieję ,że nie pomieszałem.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Pomyliłem się z tym hełmem, chodziło mi oczywiście o tarczę. Bo hełm zdobyłeś tam, gdzie były takie dwa "tarasy", jeden na drugim? A wokól nich lawa.
No to tarcza jest tam, gdzie opisałem wyżej.

Marcin_xD

Member
No więc byłem tam,pokonałem 3 elitarnych i poszedłem w prawo.Znalazłem popiersie za kratami i prze lewitowałem nad kolcami poszedłem dalej i nic nie znalazłem.Gdzie jest to 2 popiersie?

olej

Member
Musisz się zmienić chyba w łodzika i przejść do takiego pomieszczenia gdzie będzie jedyny imienny jaszczuroczłek w grze i zabierz mu z ciała owe popiersie.

Marcin_xD

Member
Pomyliło ci się,to było przy hełmie.A mi chodzi o tarcze

Dobra,mam te 2 popiersia i kładę i nic się nie dzieje.Co jeszcze mam zrobić?

olej

Member
Przejdź do jaskini z lawą, a następnie udaj się do wschodniej części kompleksu podziemnego. Znajdziesz wtedy przy magicznej barierze popiołaka. Zabij go i zniszcz pole. Potem stocz nierówną walkę z 3 elitarnymi wojownikami jaszczuroludzi. Następnie udaj się drogą na prawo od wejścia i podnieś za pomocą dźwigni kratę. Następnie przeskocz nad pułapką i zabierz popiersie. Następnie przeskocz nad kolcami, załatw dwóch elitarnych wojowników i idź w prawo. Dotrzesz do sarkofagów. za pomocą przemiany w łodzika przejdź na drugą stronę. Później dojdź do przepaści, na dnie której jest lawa, jednak przedtem użyj zaklęcia telekinezy na pobliskiej dźwigni, aby zapobiec swojej rychłej śmierci. Prze lewituj na drugą stronę i zabij popiołaka. Potem znowu użyj zaklęcia przemiany w łodzika i zabij elitarnego wojownika w pomieszczeniu z sarkofagiem. Zabierz drugi posąg i wróć do głównego holu. Umieść obydwa popiersia na ołtarzach i wejdź do ostatniego pomieszczenia w świątyni. Zabij Arcykapłana i zabierz Tarczę Władcy Tytanów.

Jeżeli zrobiłeś to wszystko to musi Ci działać! Chyba, że masz bug.

Marcin_xD

Member
No właśnie się okazało że to jest złe i już wiem gdzie jest dobra,ale nie wiem jak.To jest tam dalej gdzie trzeba popiołaka pokonać i się idzie i jest krata,a za kratą popiersie i elitarny wojownik.Jak wziąć to popiersie :/

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
zazwyczaj dziurki są na DOLE
wlacz widok w 1-szej osoby i patrz na dolne częsci ścian na pewno znajdziesz

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
5 grobowców i każdy raczej rozbudowany, to mogę nie kojarzyć ale...

Z tego co mi się wydaje, to ta dziurka jest w tej jaskini w grobowcu na prawo od wejścia. Tam, co nic nie ma ciekawego.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom