Jaka Jest Najnowasz Latka Do Gothic 3

Status
Zamknięty.

Kamidu17

New Member
Mam sprzet o parametrach lepszych niz zalecane a mimo to gra tnie mi na minimalnych detalach :/:/ pomozcie !! Slyszalem ze latki moga cos pomoc

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
B) forum nie promuje piractwa więc Cracka nie dostaniesz tu od nikogo...a wręcz możesz dostać warna za takie prośby
a) http://gothic.org.pl/forum/index.php?showtopic=16890 tu masz link do patchów
b)Pomoc w poprawie wydajności
CYTAT
Dobra przejdzmy do konkretow
- po 1 zrobilem formata calego dysku (nie instalowalem zadnych zbednych programow ani gier)
- po 2 zainstalowalem program CachemanXP, ktory jest wrecz przecudowny Dzieki niemu posiadam 680-690mb wolnej pamieci fizycznej majac maxymalnie 768
- po trzecie dokonalem drobnych zmian w biosie ale to raczej malo istotne P.S.Dla unikniecia wystepowania bledu "Where is guru" radze zmniejszyc maxymalnie szybkosc pamieci( ja mam ustawione 266 przy maxymalnym 400) Pomaga w 100%
- po czwarte ustawilem bariere wykozystynia pamieci fizycznej z 80% na 90% co tez znacznie polepszylo jakosc gry. Aby tego dokonac wpisujemy w oknie uruchom "regedit" (otoworzy sie ramka) dalej postepujemy wedlug schematu HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management a nastepnie dokonujemy edycji pliku "NonPagedPoolSize" w nastepujacy sposob ilosc ramu jaka posiadamy mnozymy x 90% a wynik dodatkowo x 1024. Liczbe ktora powstanie wprowadzamy w puste miejsce oraz zaznaczamy system dziesietny.
- po piate radze dokonac edycji ilosci pamieci wirtualnej.(jak tego dokonac chyba nie musze opisywac ) Powinna byc 2,5 raza wieksza niz ilosc posiadanego ramu i najlepiej ustawic ja na partycji 1 lub ostatniej gdyz to na nich dysk ma najwieksza szybkosc.
- no i na koniec nalezy dokonac drobnej modyfikacji a tak naprawde podmiany kilku plikow w katalogu G3 Mozna je pobrac z tego linkahttp://rapidshare.com/files/2569454/Gothic_3.rar.html (dolaczona instrukcja )
To co wam jeszcze tylko pozostanie to dokonac zmian w opcjach graficznych gry na takie jakie wam beda najbardziej odpowiadaly A no i zmiany ktorych dokonywalem byly wprowadzane na orginalnej polskiej wrscji Gothica.

Dodatkowo nowe stery do grafy i program Game xp
i wyłączaj wszystkie procesy działające w tle z tych niepotrzebnych

Kacperex

KacŚpioszek
No ale oczywiście trzeba wspomnieć o tym, że Gothic 3 TNIE się na najszybszych i naj;epszych komputerach, bo jest skopany kod gry. Wiec jak CI patche nie pomogą to się nie martw xD

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom