Jak Zaczac Postac?

Status
Zamknięty.

mic987

New Member
Siema mam prosbe. czy moglby mi ktos napisac dokladny poradnik ja zrobic dobra postac wojownika, paladyna lub wojownikolucznika jak ich umiejetnosci sie uczyc w jakiej kolejnosci itd np. parowanie tarcza->kusznik-> itd i jakie mam miec staty co 5lvl czyli na 5 lvl x sily, x alchemi itd wiem ze to duzo roboty ale chce miec dobra postac a nie gralem w gothic'a tylko u kolegi kilka razy.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Metoda prób i błędów, G3 to nie jest jakieś MMORPG kolego. Tu robisz sobie postać jak chcesz i kiedy chcesz. Każdy ma inne upodobania i kiedy indziej chce coś robić. Tu możesz mieć maga z maksymalna siłą więc samowolka.

Kamil96p

Member
hymm.. Jeśli chcesz mieć naprawdę duży wybór co do rozwijania postaci to staraj się wykonywać dużo questów albo idź na jakieś polowania itp żeby mieć dużo punktów nauki . Ja np bardzo lubię polować i dzięki temu mam dużo punktów nauki i mam szeroki wybór jak rozwijać swoją postać. Np teraz nie dotarłem nawet jeszcze do klanu wilka a byłem już w klanie młota i mam 37 level i 80 punktów nauki do wykorzystania :p Gdy już ma sie tyle punktów nauki to samemu już sie nie wie w co ma sie inwestować. Gothica III przechodzę już drugi raz . No i zwiedzaj też krainę bo nieraz może sie trafić jakaś miksturka która doda ci siły itp

Virus1502

New Member
Ja jak zacząłem to do 12 lv nie wydawałem punktów :) Potem zainwestowałem troche w umiejętności myśliwskie , kowalsto i magie :)ntaka wszestronność :=}

Kamil96p

Member
tylko pamiętaj że jeśli chcesz rozwijać magie to musisz przeznaczyć na nią dużo punktów nauki. Magia jest bardzo kosztowna do rozwijania w gothic 3 , możesz mieć najlepiej rozwiniętą postać w zakresie magii ale jednocześnie nie inwestując w walkę itp twoja postać może się okazać bardzo słaba w walce wręcz . Najlepiej wykonuj dużo tych questów to potem wystarczy ci punktów na wszystko ,zabijaj zwierzęta żeby zyskać doświadczenie itp ,czym więcej tym lepiej ;)

Bury_Zenek

Rycerz Wody
ja zawsze nabijam od początku siły do 220 i wszystkie możliwe umiejętności waleczne broni lekkiej , parowanie tarczą itp. a dalej pakowałem w życie, dodatkowe umiejętności i energie. tak też Ci radzę w ogóle to od jakiegoś 25levelu nie ma na co wydawać punkty i daje na jakieś dodatki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom