Jak Wybierać Głowy Testmodelom W Gothic 1

Status
Zamknięty.

qubis1990

Member
Więc jak każdy wie w gothic 1 są testmodelle, ja mam jeszcze dodatek MT i mam pytanie, jak wybrać głowę testmodellowi. Każdy z testmodelów ma taką samą głowę i to mnie trochę dziwi czy można im zmnieniać głowy jak w gothic 2nk z Face Helferem. Bo chciałem zrobić filmik w gothic 1 ale chcem aby npc ni nigdzie nie łazili i dlatego pomyślałem że może trzeba wpisywać kod na testmodela a nie na NPC'ta.

Więc teraz skrócę czy testmodellowi można zmnienić głowe czy nie??
I drugie czy to trzeba coś z NPC zrobić aby nie lazł na swoje miejsce czy z tym testmodellem.
Podkreślam mam MROCZNE TAJEMNICE i myślę że to może być błąd albo nie.

Proszę o jak najszybszą odp.
Z góry dziękuje.

Vendetta

Deathproof
VIP
Testmodellowi nie da się zmienić głowy, chyba że grzebiąc w plikach gry. Ale po co, gdy można zrobić swojego NPC w programie NPC Maker:) Facehelper, który zmienia twarze, jest w Gothicu II.

gh0st22

Member
Jeśli dobrze wiem to taka opcja jest tylko w g2 noc kruka ( nie wiem czy bez dodatku też jest), ale kiedyś gdzieś czytałem że w 'jedynce' też się da. Niestety raczej było to kłamstwo...

Silden

RPG'owiec
VIP
Mi się wydaje, że aby NPC nie szedł na swoje miejsce trzeba w niego wejść wcisnąć F6 ustawić byle jak kamerę i wejść w swojego gościa.Tak było w filmiku er0la18.ale to było w NK więc nie wiem czy w G1 też działa.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom