Jak Nabić Lv

Status
Zamknięty.

alionik

Member
Zna ktoś może jakiś dobry sposób na nabicie lv.Mam 12 a teraz mam polować na smoki.Gram paladynem ale jestem za słaby nawet na jaszczuroczłeka.Jak ktoś wie może jak zbobyć kasy to też niech pisze bo se pobłogosławie mieczyk i kupię tom książkę kunszt południowców albo jakoś tak.Jestem strasznie słaaaaby chociaż wykorzystałem już bonusy.

MichałABG

Member
najlepszym zarobkiem jest praca dla Harada, chyba nie ma innego lepszego sposobu.

Dzyl

El Principe
12lvl w 4 rozdziale !? to bardzo, ale to bardzo mały ! ja zawsze w 4 rozdziale miałem gdzieś 25lvl.
Rób wszystkie zadania jakie możesz zrobić, i rób dużo zadań pobocznych.Ale jednak najlepszy sposób to łażenie po wyspie Khorinis i wybijanie potworów.
Jeżeli jestes czeladnikiem u bospera to zbieraj skóry z wilków i innych potworów, bo u niego niezłą kase za skórki się dostaje.Jeżeli jestes czeladnikiem u Harada to poświęć trochę czasu na wykucie kilkunastu broni...Harad płaci za nie chyba jakaś grubszą gotówkę.
Punkty Nauki ładuj w siłę, zręczność oraz na naukę bronią dwuręczną lub jednoręczną.Radze uczyć się więcej broni dwuręcznej bo te bronie są najmocniejsze.Skoro będziesz szedł na smoki to zainwestuj nieco punktów nauki w kusznictwo.Bo smoki najłatwiej pokonać z dobrej kuszy, jeżeli ma się dobre staty.No jak masz bardzo mało kasy to zbieraj wszystko co się da i sprzedawaj u handlarzy.

toros1

Member
Jeśli jest Paladynem to ja bym mu polecił żeby walił w mane. Przed pujściem na smoki rozwalił orków do okoła zamku za pomocą świętego pocisku. Ja od tego rozdziału wszystko rozwalałem ty czarem.

czlapek14

Member
Polecam ci wybijanie trolli, oczywiście pojedynczo. Jeśli nie zrobiłeś zadania z czarną skórą trolla dla jakiegoś tam najemnika na farmie to zrób, bo jest łatwe, a i po drodze jest trochę stworzeń do eksterminacji. Żeby trolla zabić to musisz cały czas prać go w plecy. To nie jest trudne zwarzywszy na to, że uw pudzian jest wolny. Z takim lvl nie rzucaj się na szybkie i silne stworzenia takie jak smoczy zębacz bo on sprawia problemy nawet na 20 lvl. Morduj też poszukiwaczy, bo w zwykłym Gothicu są banalni do pokonania. Jeszcze jeśli chciałbyś od razu rzucić się na smoki to wypracuj se dużo kasy i nakupuj zwojów. Sposób jest kosztowny, ryzykowny i czasochłonny, ale dobry. Jeśli jesteś paladynem to chyba jeszcze masz questa z oczyszczaniem kapliczek. Zrób go, bo na nim można nabić trochę lvla. A i skoro jesteś palem to zapewne masz już runy. Wyucz się trochę many i zdobądź porządną runę do ofensywy i pozabijaj smoki. Ten sposób też może wypalić. Jeszcze do smoków to załatw najpierw te łatwiejsze czyli bagiennego i kamiennego, bo mają słabą obstawę. Długa droga przed tobą do przyzwoitego lvla. Mniej więcej 3 - 4 godziny roboty. Życzę powodzenia i mam nadzieję, że pomogłem.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
tak jak ci wszyscy radzą
- przeszukaj dokładnie każdy las, każdy krzak i każdy zakamarek wszędzie i w lasach, w jaskiniach i na cmentarzach i GD
- morduj wszystkie zwierzaki, szkielety i inne stwory i zbieraj wszystko co się da a potem sprzedawaj
- w GD morduj orków dookoła zamku i w innych częściach zanim ruszysz na smoki
- zakradnj się do samotnych osób poobijaj im mordki każdemu komu się da (ale lepiej tych co nie mają imion bo niektórzy mogą żywić urazę ;) i ew kilku najemnków) a zdobędziesz kolejne punkty i łupy i morduj bandziorów
- zainwestuj w kradzież lub skaradanie a nocą okradaj chaty w khorinis i dzielnicy portowej
- kase możesz też zarobić tłukąc się z tym człowiekiem z dzielnicy portowej (Arlik czy jak mu tam) tylko jak jesteś słaby to miej w zapasie sporo broni :p, dajesz kase a dwa razy tyle zarabiasz :p
- u tego co rozdaje piwko za darmo możesz każdego dnia otrzymać chyba 3 piwka ale nie jestem pewna ile (bo w NK cały czas daje :p) a piwko możesz sprzedać.
- obszukaj dachy w portowej dzielnicy - na nich można znaleść trochę rzeczy
- jak radzą wszyscy pogadaj z każdym ludkiem co ma imie - wykonasz poboczne zadania a pełno pkt ci wpadnie a przy okazji kasa czy coś innego w zamian
pamiętaj wszystkie poboczne zadania są szansą na wyższe poziomy :D

Norris

Member
Zastanawia mnie dlaczego masz tak mały poziom.
Powinieneś mieć dużo wyższy.
Rób wszystkie zadania jakie dostaniesz.
Dostajesz za nie nieraz sporo doświadczenia oraz pieniędzy.

Jeżeli chcesz trochę zarobić to idź za magazyn w porcie.
Można tam walczyć z kolesiem.
Można dla niego również wykonać zadanie i przynieść mu miecz.

tomisakis

Whiskas
VIP
CYTAT(Dzyl @ 06-01-2009, 17:53) index.php?act=findpost&pid=208603
12lvl w 4 rozdziale !? to bardzo, ale to bardzo mały ! ja zawsze w 4 rozdziale miałem gdzieś 25lvl.
Rób wszystkie zadania jakie możesz zrobić, i rób dużo zadań pobocznych.Ale jednak najlepszy sposób to łażenie po wyspie Khorinis i wybijanie potworów.
Jeżeli jestes czeladnikiem u bospera to zbieraj skóry z wilków i innych potworów, bo u niego niezłą kase za skórki się dostaje.Jeżeli jestes czeladnikiem u Harada to poświęć trochę czasu na wykucie kilkunastu broni...Harad płaci za nie chyba jakaś grubszą gotówkę.
Punkty Nauki ładuj w siłę, zręczność oraz na naukę bronią dwuręczną lub jednoręczną.Radze uczyć się więcej broni dwuręcznej bo te bronie są najmocniejsze.Skoro będziesz szedł na smoki to zainwestuj nieco punktów nauki w kusznictwo.Bo smoki najłatwiej pokonać z dobrej kuszy, jeżeli ma się dobre staty.No jak masz bardzo mało kasy to zbieraj wszystko co się da i sprzedawaj u handlarzy.

ja mam 12 ale jak ide pierwszy raz do gorniczej doliny albo nawet większy.

parsival

New Member
Kasa? to zacznij pracować u Harada.
a co do levla jak masz taki niski to po prostu
zabijaj słabsze potwory np: wargi

Dzyl

El Principe
Archeologu no nie wiem czy wargi to słabe potwory...A pozatym to alionik pewnie już dawno przeszedł gothica, więc nie warto tu pisać.Temat powinien byc zamknięty.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
A kim jesteś jeżeli najemnikiem to mam sposob przy ktorym nabijesz nawet do 40lvl
Jeżeli masz misje rogi cieniostworów dla jakiegoś najemnika to znajdź najpierw z 10 rogów daj kolesiowi i bardzo dużo kasy i doświadczenia dostajesz później go powalasz bierzesz rogi i tak w kółko do którego levela chcesz i jest bardzo dużo expa za te rogi ja dobiłem do 41lvl i kasy uzbierałem ze 300.000złota :p

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Bury zenek, zanim coś napiszesz to sprawdź czy tego już gdzieś nie ma, bo widziałem tą tehnike już wiele razy na tym forum

EDIT: a pozatym to ten koleś już napewno dawno temu rozwiązał ten problem, lepiej zobacz datę 1 posta

Potak

Member
A Ty go nie poprawiaj i sam nie spamuj lolololololol bo zachowujesz sie gorzej jak on, mimo iż chłopak jest nowy i tez chce się wypowiedzieć i jego zachowanie jest normalne w porównaniu do Twojego ...

A co do tematu to idx do Górnczej weź chlapnij sobioe napój na speeda, wyezbieraj orków wokół całego zamku, dobiegnij do taranu po którym wchodzisz na ów zamek i strzelaj z kuszy, jak masz zwój deszcz ognia to go użyj na dużej liczbie Orków, którzy się zblokują, exp wpada masakrycznie szybko :) Poza tym jak Ci wszyscy pisali, w każdym rozdziale wybijaj jak największą liczbe potworów, bo w kolejnych pojawiają się następne :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom