Jak Grać?

Status
Zamknięty.

bredpl

Member
Mam kolejne pytanie :unsure:

Gram sobie Gothica 1 od początku i mam pytanie w co infestować, w siłe, w ręczność nie wiem i do kogo najlepiej się dołaczyć i dlaczego. Jak najlepiej grać na początku i co robić? to jest moje pytanie. :unsure:

Pozdrawiam ;)

Johnny

Member
Najlepiej inwestowac w siłe i w walke mieczem dwuręcznym. Później naładujesz Urizjela a on jest mieczem dwuręcznym.

A co do pytania gdzie dołączyc to zależy od ciebie. Jeśli dołączysz do Starego Obozu to później i tak z niego odejdziesz. Najlepiej wybrac z Nowego a Starego Obozu.

Pozdro !

Vullin

Feainewedd
Jak dla mnie to najłatwiej jest dołączyc do Obozu Bractwa, ale zdaje mi się, że zdobędziesz tak nieco słabsze uzbrojenie (na początku) i nie będziesz mógł byc później dobrym magiem, ponieważ uczysz się tam maksymalnie 4 kręgu magii...

Na początku radzę ci najpierw pospacerowac po Starym Obozie i pozdobywac questy i później kilka wykonac (te, które można wykonac w pobliżu Obozu). Później, gdy masz od Dextera zadanie, aby ukraśc recepturę Cor Kaloma poproś któregos członka Bractwa znajdującego się w Starym Obozie (nie pamiętam imienia) aby zaprowadził cię do siedziby Sekty. Wtedy powykonuj zadania dla tamtejszych Guru (tak jak gdybyś chciał się do nich przyłączyc), zabierz recepturę i wróc sobie do Starego Obozu. Wtedy poproś Mordraga żeby cię zaprowadził do Nowego Obozu. Gdy cię zaprowadzi bierzesz pierścień i daj go Laresowi. Wykonuj misje w Nowym Obozie (tak jak gdybyś chciał się do nich przyłączyc). Graj, najlepiej wiedząc do jakiego obozu sie przyłączysz. Na końcu pobiegnij po listę do kopalni, w której też możesz wykonac z 2 questy chyba. I teraz dokonujesz wyboru:
-Stary Obóz - zanosisz listę potrzeb Diegowi
-Nowy Obóz - zanosisz ją Laresowi
-Sekta - zanosisz komu chcesz, i tak i tak będziesz miał exp...

Będziesz miał w ten sposób około 6-7 lvl. To całkiem dobry start w II Rozdziale...

Ucz się walki mieczem, najpierw jednoręcznym, a później dwuręcznym, bo najlepsza broń w grze - miecz Uriziel to broń dwuręczna. Chyba, że chcesz byc magiem, to raczej wiesz co masz robic (inwestuj w kręgi magii). Jeśli kręci cię bardzo broń dystansowa to proszę bardzo ale osobiście odradzam...

Pozdro ! - Vullin...

black.snake

New Member
Na początek ośągnij 13 lvl(przed 2 rździałem)(możliwe bo sam tak robie) będziesz miał 130 PN 10 na akrobatyke + 90 na siłe + 30 na zręczność. Warto przyłączyć się do NO bo poźniej i tak cię wywalą z So a w OB nie osiągniesz 6 kręgu.

Teraz jak rozpocznie się roździał 2 do roździału 3 osiągnij 18 lvl będziesz miał 50 PN 30PN na zręczność reszte zostaw

Od Roździału 3 do 4 osiągnij 23 lvl będziesz miał 70 PN 20 + 30 w broń dwuręczną reszte zostaw

w roździale 4 osiągnij 27 lvl będziesz miał 60 PN zainwestuj w kręgi magi do 3 zostanie ci 15 zostaw

w roździale piątym osiągnij lvl 30 - 60 PN zainwestuj w co chcesz twoja sprawa najlepiej w kręgi i mane

w 6 do 32 jakieś 20 PN w zręczność

Teraz zabij śniącego i przeszłeś gre

PN punkty nauki
lvl level
Kręgi magi 1 - 10PN, 2 - 15PN, 3 - 20PN, 4 - 25PN, 5 - 30PN, 6 - 40PN

Mam nadzieje że wykożystasz moją strategię POWODZENIA

bredpl

Member
Dzięki wszystkim za pomoc, teraz już będę wiedział co i jak robić i w co inwestować, myślę że nie będę miał już problemów z przejściem Gothica 1. :D

Pozdrawiam ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom