Język Pokemoniasty

Status
Zamknięty.

Vullin

Feainewedd
Jak wszyscy dobrze wiemy w internecie aż roi się od tzw. Pokemonów. Zewsząd otacza nas ich mnóstwo. Operują również rozwiniętym w stopniu zaawansowanym własnym językiem urzędowym. Często zapominając przy tym o języku ojczystym. Czasem naprawdę trudno połapac się w języku pokemoniastym. Aby dogadac się z osobnikiem wyżej wspomnianego gatunku, powstał tłumacz języka pokemoniastego... i myślę, że nie jeden. Oto jeden z nich:

Tłumacz - zaiste przydatny translator

Czasem jednak to nie wystarcza. Ciężko jest przetłumaczyc za pomocą zwykłego translatora np. całą stronę www. Z tego powodu powstało coś, co tłumaczy całe strony i fora.

Klik! - zaiste przydatna strona...

Za pomocą tego tłumacza jesteśmy w stanie przekazac danemu Pokemonowi treśc przesłania kierowanego do internautów. Oprócz języka Pokemoniastego, można za pomocą wyżej wspomnianej strony tłumaczyc portale na np. język chiński, czy rosyjski ;]
Oto parę przykładów:

- Gothic Up w wydaniu Pokemoniastym
- Gothic Up po eee... islamsku?

Nie umieściłem tego tematu w dziale Inne Strony, ponieważ cały czas dąże do zadania jednego, ważnego pytania: co sądzicie o Pokemonach i ich języku ;P Według mnie jest żałosny, dziecinny, bezsensowny i nikomu nie potrzebny. A najgorsze jest to, że takie Pokemony dostają się na normalne, dobre fora i robią tam chlew. Oczywiście nie mam na myśli osób od czasu do czasu przemawiających w tymże języku, ale chodzi mi o osoby nałogowo posługujące się tym slagonem...

Pozdrawiam. Czekam na Wasze opinie : )

daria

Szejn
Weteran
Ci ludzie mnie normalnie dobijaja.. :/ Zachowuja sie jak jacys niedorozwinieci umyslowo debile heh :p
Czasem jak widze takich, to mam ochote ich zabic... Zastanawiam sie skad tacy bezmozgowcy wzieli sie w necie :/
Looknijcie na ta stronke http://nastolateq.com/ Po prostu zal.pl

A co do tych "translatorow" to czasem przydalby sie taki hehe.. Bo niedosc, ze te pokemony pisza "fala", to jeszcze tym "slangiem": "jusz""boshe" itd.
Jak widze takie teksty to mi sie rzygac za przeproszeniem chce ... :p

Kurde zdenerwowalam sie piszac tego posta ... :p :)

E

Electric_Dragon

Guest
Kurw* przeczytałem z trudem ten temat co yeed zamieścił. Tak sobie myślę że ministerstwo sprawiedliwości powinno osobny artykuł napisać, by karać takie osoby oraz kurcze zabronić.

Myślę tak, ok mają swoją zabawę(chociaż trochę pokręconą i dziwaczną) chce im się w tym pisać, ok pies ich lizał-póki mi nie przeszkadzają. Póki nie wpierprzają się na inne fora, i zaaśmiecają tych chłamem. Niech siedzą sobie w tych swoich niszach, między sobą niech się "koffaja" (błe:/). Ale patrząc na wypowiedzi z linku yeeda, to kurcze spokojnie nadaje się do zamknięcia forum. GOście chyba sobie tworzą wirtualną III rzeszę. Albo mają jakieś kompleksy....

Nie wiem ile tych for istnieje, nnie będę szukał, bo nie ma sensu, ale już znam(niestety) dwa. Jeśli miałbym oceniać to gorsze od nałogowego grania w Tibię.

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
Ktoś kiedyś wrzucał już tutaj takie stronki. Był blog jakieś zakręconej panny wielbiącej róż, potem jakiś sweetbrokacik... Dziwne, ale dzieciaki piszace "pokemon style" ochoczo udzielają się na tematy o których nie maja bladego pojecia. Nawet już nie nie chodzi o podst. błędy w zdaniach, ale o ich treść. Z czystej ciekawości poszukałam, kto jest ich idolem i nie myliłam się: Tokio Hotel xD
Z tego się robi jakaś subkultura chyba, jakaś moda czy coś koło tego.

Phantom Lord

Active Member
Żal żalem... Cholera, tacy ludzie coraz bardziej mnie dobijają.
Patrząc na nazwę tego poke-forum przynajmniej wiemy z czym mamy do czynienia. Szkoda, że mnie to już nie bawi, bo pewnie nieźle bym się przy tym urżnął.

Co tu dużo mówić, jacyś niewyrośnięci emocjonalnie i tyle. Ja tylko proszę, żeby tego nie wstawiali do opisów ma gadu-gadu bo mi oczy wychodzą jak mam kogoś zapytać o prace domowe.
Chore, ale cóż. Takie życie.

Na tym forum mają chyba jakąś grupę antyżydowską, mam nadzieję, że nie promują nazizmu xD
Przeglądam to ich forum i mam nadzieję, że im rodzice zabronili tam wchodzić... Toć to psychole totalni! \

Wiecie (zaznaczam iże jestem hetero) kocham Was, za to, że nie jesteście tacy jak ta cała sekta pokemonistyczna...

Wysoki93

Active Member
Mnie bardzo irytuje ten język, ponieważ często jest trudny do przetłumaczenia i zrozumienia. Tym pokemonowym językiem posługują się tylko pokemony i osoby, które nie umieją pisać porządnie i starannie. Takie osoby powinno się karać !!!
Ja dałbym im 5 lat dożywocia ;)

iNnA wErSjA:::

Mnie bardzo irytooie ten ięzyk, poniewash chęsto iest troodny do pshetłoomachenia i zrozoomienia. Tym pokemonowym ięzykiem posłoogooią się tylko pokemony i osoby, ktoore nie oomieią pisać poshądnie i starannie. Takie osoby powinno się karać !!!
Ja dałbym im 5 lat doshywocia ;)

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Auć.. To boli jak człowiek na to patrzy. Tak pamiętam był tu temat z linkiem do blogu zapisenego w całości POke-Stajlem. Jeśli o mnie chodzi to jak widzę coś tak napisane to odrazu rezgynuję z lektury(btw. chyba zjerzę na nonsensopedię żeby sprawdzić co tam o tym mówią :) ). Na temat subkultur wypowiadać się nie będę, bo we mnie bulgocze nawet jak tego typu ludzi widzę na ulicy. Dorzucę, że nie chodzi mi tylko o panie z różowymi, polarowymi stringami zamiast mózgu.

kOnIeC

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Pokemon_%28osoba%29

Hetik

Member
Nie mam słów dla takich ludzie.

Niedorozwinieci ???? Niewiem jak ich inaczej nazwac...

żal.pl

Cisu

Member
Żal, powiadam Wam, żal i żenada!
Zawsze się zastanawiałem jak można pisać w taki sposób. Przecież to zabiera o wiele więcej czasu i jest cholernie niewygodne ;/. Kiedyś zapytałem się o to "koleżanki" (w gimnazjum jeszcze xD), która robiła sobie opisy w ten sposób na gg. Odpowiedziała coś w stylu, że to ładnie wygląda czy coś takiego, to ją wyśmiałem i usunąłem z listy, bo mi takich ludzi nie trzeba w komunikatorze. Podzielam obawy Sever, że to może być, a właściwie już jest, jakaś subkultura. Jeżeli tak, to w tym kraju za kilka lat będzie naprawdę ciężko x)

BTW fajne stronki, jak ktoś to odczyta, to ma ode mnie reputiona xD (pierwsza osoba xD)

$7()P P()|{em()n()m ! !{|-| vv${|-|y$7|{!m vvymy$|_()m Zvv!AZAnym Z |{A|_e{|-|en!em jEZy|{A P()|_$|{!eg()=)

Edit: Pierwsza osoba, która rozszyfrowała mój nierozszyfrowalny, pokemoniasty szyfr to Vullin :) W nagrodę otrzymuje +1 rep i owacje na stojąco ;P

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom