Invision Power Board

Status
Zamknięty.

darkrider

Debile
Czesc !!
Mam pytanie : No wiec posiadam pliki *php Invision Power Board i nie wiem co z nimi zrobic zeby zrobic forum. Pomozecie mi ?? Wytlumaczycie??
Jesli ktos chce dokladne nazwy kazdego z plikow to niech napisze, a jak wroce do domu to zrobie screeny, ok ??
(sorka za bledy ale pisze ze szkoly i mamy tylko ''ó''
sad.gif
)

Pozdro darkrider

shooX

Ciasteczkowy Potwór
Weteran
LoL, ja widzę po wszystkich twoich postach, że chcesz wszystko od razu zrobić.
A więc by wgrać forum musisz wrzucić folder upload na serwer. Kolejno nadać chmod config global.php (już nie pamiętam ja to było), a do adresu na który wrzuciłeś ipb dodać końcówkę sm_install.php. Ale ostrzegam, że jeżeli wersja ipb będzie nie legalna, mogą Cię spotkać nie miłe konsekwencje.

W razie dalszych problemów pisz.

Pozdro.

Thorbjorn

Member
QUOTE Ale ostrzegam, że jeżeli wersja ipb będzie nie legalna, mogą Cię spotkać nie miłe konsekwencje.

Jesli ma wersje dobrze znulledowana wersje skryptu raczej watpie, ze moga mu co kolwiek udowodnic. Rowniez mozesz jechac na trialu 1.3.1 badz 2.0.0, ktory jest obecnie rowniez nie legalny jednak watpie zeby panowie z IPS'u fatygowali sie piszac list do admina serwera z powodu twojego forum.

Widac, ze wszystko wolisz miec podane na tacy. Zanim cos zapytasz to poszukaj troche w internecie bo pytania takie jak "co mam zrobic zeby miec forum ipb?" czy inne byly juz pelno razy poruszane, oraz rozwiazywane. Na poczatek radze Ci troche poczytac o podstawach (znaczenie pojecia ftp, obsluga ftp, podstawy html, zakladanie oraz konfiguracja serwera itp.) a dopiero puzniej brac sie za instalacje skryptow php.

darkrider

Debile
QUOTE (Thorbjorn @ 10-02-2006, 14:58) znaczenie pojecia ftp, obsluga ftp, podstawy html, zakladanie oraz konfiguracja serwera itp.
Oj !!
Wiem co to jest ftp itd.
laugh.gif
tylko nie wiem, które pliki wrzucić.
Jeśli możecie mi wytłumaczyć to wejdźcie na GG mój numer to : 2374298.

Pozdro darkrider

Ceasar

Member
QUOTE (darkrider @ 10-02-2006, 14:03) Czesc !!
Mam pytanie : No wiec posiadam pliki *php Invision Power Board i nie wiem co z nimi zrobic zeby zrobic forum. Pomozecie mi ?? Wytlumaczycie??
Jesli ktos chce dokladne nazwy kazdego z plikow to niech napisze, a jak wroce do domu to zrobie screeny, ok ??
(sorka za bledy ale pisze ze szkoly i mamy tylko ''ó''
sad.gif
)

Pozdro darkrider
W ostateczności mógłbyś odwiedzić ten serwis zawierajacy support na temat tego skryptu. Jeśli chodzi o samo "mienie" własnego, "lepszego" forum na jakimkolwiek skrypcie, to oczywiście potrzebujesz tez serwera z PHP i MySQL. To są dwie jedyne rzeczy, które są Ci potrzebne, dalej potrzebujesz jedynie umiejętności
cool.gif
.

Pozdrawiam...

darkrider

Debile
QUOTE (Ceasar @ 10-02-2006, 16:08) to oczywiście potrzebujesz tez serwera z PHP i MySQL.
Siemka!!
O co z tym chodzi bo nie za bardzo kapuje. Może to być ftp z ovh.org ??
Jeśli tak to odpiszcie.

Pozdrawiam darkrider

P.S.: Ciągle czekam na dobrą odpowiedź.

Thorbjorn

Member
QUOTE O co z tym chodzi bo nie za bardzo kapuje.

Omg, oto chodzi, ze IPB zostalo napisane przy urzyciu jezyka PHP z wykorzystaniem baz danych, np. MySQL. Jesli nie wiesz co to baza danych czy PHP to po jakiego grzyba w ogole biezesz sie za instalacje forum? Zacznij od czegos prostszego. Tutaj: klik! masz opis instalacji forum IPB 2.0.0.

BTW: Prosze, nie zadawaj takich glupich pytan (to juz nie chodzi tylko o ten temat, ale o inne Twoje tematy nawiazyjace do problemu webmasterskich). Poswiec kilka chwil na przeszukanie googli w poszukiwaniu odpowiedzi, a dopiero puzniej putaj na forum.

Big Boss

Member
Żeby nie zakładać nowego tematu napisze to tutaj.

No więc mam wersje IPB 1.3.1, ale niemoge znaleźć dobrego spolszczenia do niego, bo jak zainstalowałem jakieś to troche było spolszczone a reszta same błędy. Szukałem troche tych spolszczen kiedyś i jedynie dobre były do lepszych wersji. Z gory dzięki za pomoc

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom