Inicjatywa Murderatorska

Status
Zamknięty.

Arcane

Czarująca Anomalia
Weteran
Redakcja
@murderator: Tam nie ma muderator, a muRderator ; P Z definicją do Glifa (co prawda się domyślam, ale nie chcę nikogo w błąd wprowadzać ;])

@Jodeł: Czemu od razu mamy cie najeżdżać? Opinia dyslektyka byłaby tutaj jak najbardziej wskazana. Co do twojego pomysłu - podpisuję się wszystkimi kończynami, trzeba tylko zobaczyć jak zareagują pozostali modzi, ja no i sam clone.

s_e.b_a

Active Member
Ja jako dysortografik też się wypowiem na ten temat... Myślę, że takie kary/nagrody były by bardzo dobre. Szczególnie ten punkt:

QUOTE 2. - To wydaje mi się mało prawdopodobne - za 0 ortów przez jeden/dwa/trzy miesiąc/miesiące dodawałoby się do licznika by do licznika dodatkowo 5 czy tam ile by było ustalone postów, obowiązywałoby to każdego

Mobilizowałby wielu userów, którym zależy na liczniku postów (a powiedzmy sobie szczerze każdy chce mieć jak najwięcej tylko nie, którzy po prostu nabijają posty a inni starają się pisać jak najwięcej mądrych postów.) Każdy starałby się jak najbardziej dbać o swoja ortografię.

Ps. Jodełko widać, że w tym poście bardzo się starałeś... Czyżby Word??

Kacperex

KacŚpioszek
QUOTE (Arcane @ 25-08-2005, 20:23) @murderator: Tam nie ma muderator, a muRderator ; P Z definicją do Glifa (co prawda się domyślam, ale nie chcę nikogo w błąd wprowadzać ;])

@Jodeł: Czemu od razu mamy cie najeżdżać? Opinia dyslektyka byłaby tutaj jak najbardziej wskazana. Co do twojego pomysłu - podpisuję się wszystkimi kończynami, trzeba tylko zobaczyć jak zareagują pozostali modzi, ja no i sam clone.
Zespół administracyjny moje zdanie na temat ortografii zna. Sam, też popełniam błędy i się tego nie wstydze ale irytuja mnie ludzie, którzy w ogóle o to nie dbaja jak pisza na forum! Mam przykłąd Bobek jest dysortografem a mimo wszystko pisze przykładnie wiec jednak można?

Ja również Jodła jestem za twym pomysłem!

Muderator - fajnie brzmi
wink.gif

Glifion

Hitman
Weteran
Całość wygląda mniej więcej tak...

Moderator Morderstwo Murder Murderator proste...

Co do zmiany podpisów... nie ma to sensu chociażby, dlatego że taki delikwent może sobie sam zmienić. Hmm zauważyłęm poruszenie, gdy wspomniano o cofaniu liczników postów.

Kacperex

KacŚpioszek
QUOTE (Glifion @ 25-08-2005, 21:22) Całość wygląda mniej więcej tak...

Co do zmiany podpisów... nie ma to sensu chociażby, dlatego że taki delikwent może sobie sam zmienić. Hmm zauważyłęm poruszenie, gdy wspomniano o cofaniu liczników postów.
Cofanie liczników postów jest to dobry pomysł
smile.gif
Jak szkoła ich nie nauczy to my ich wychowamy. Trzeba będzie cofać licznik za posty pisane z masą ortów!
A co do podpisów to zakładamy temat w "centrum dowodzenia" i tam wpisujemy kto ma zmieniony, jeżeli osoba sama sobie zmieni to dajemy warna
biggrin.gif

QUOTE Moderator Morderstwo Murder Murderator proste...

Dobrze ujete i opisane
biggrin.gif

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
QUOTE (Glifion @ 25-08-2005, 22:22) Całość wygląda mniej więcej tak...

Oj ma sens zmienianie podpisów , napisałęm tam także że wtedy by zablokowało się możliwosć zmiany podpisu a Arcane mówił mi że tak się da , a w zasadzie groził
biggrin.gif
oczywiście na żarty . A więc tu mielibyśmy rozmiązanie problemu ... A jak się nie da to dać do regulaminu ten pkt i np. za zmienienie podpisu byłby warn , proste nie ...
Pozdrawiam Jodełko

s_e.b_a

Active Member
QUOTE A jak się nie da to dać do regulaminu ten pkt i np. za zmienienie podpisu byłby warn , proste nie ...
Pozdrawiam Jodełko
Tylko w takim wypadku osoba zmieniająca podpis musiałaby wysłac PW informacyjne do osoby której zmienia sygnature... Wtedy uniknęłoby się tekstów "ja nie wiedziałem że nie można" czy "za co dostałem warna, przecież tylko zmieniłem sygnature" Większość nowych userów nie czyta regulaminu i jesli tylko tam byłoby o tym wspomniane to mało kto by o tym wiedział...

Jeśli jednak jest możliwość zablokowania komuś możliwości edycji sygnatury to tego wszystkiego się uniknie... Chociaż w tedy mogą się pojawić tematy typu "czemu nie moge zmienić podpisu" więc i wtym wypadku PM byłyby dobrym rozwiązaniem.

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
QUOTE (s_e.b_a @ 25-08-2005, 23:53) QUOTE A jak się nie da to dać do regulaminu ten pkt i np. za zmienienie podpisu byłby warn , proste nie ...
Pozdrawiam Jodełko
Tylko w takim wypadku osoba zmieniająca podpis musiałaby wysłac PW informacyjne do osoby której zmienia sygnature... Wtedy uniknęłoby się tekstów "ja nie wiedziałem że nie można" czy "za co dostałem warna, przecież tylko zmieniłem sygnature" Większość nowych userów nie czyta regulaminu i jesli tylko tam byłoby o tym wspomniane to mało kto by o tym wiedział...

Jeśli jednak jest możliwość zablokowania komuś możliwości edycji sygnatury to tego wszystkiego się uniknie... Chociaż w tedy mogą się pojawić tematy typu "czemu nie moge zmienić podpisu" więc i wtym wypadku PM byłyby dobrym rozwiązaniem.
Lol jak były by sytuacje typy "ja nie wiedziałem" to i tak koleś by musiał dostać warna , REGULAMIN trzeba czytać a jak ktoś nie czyta to jego problem . Wtedy by wyszło na jaw że się nie czyta regulaminu . A może by przy okazji zrobić przy rejestracji że przed wejściem do strony w której wpisujemy nick , hasło itp. trzeba było by kliknąć na napis :
"Jeżeli nie czytałeś regulaminu to dostaniesz warna" , może to by skłoniło ich do czytania ...
Co o tym teraz myślicie ?
Pozdrawiam Jodełko

Blizna

Member
Ehhh jaracie sie tym tematem nieziemsko jak widze...
Tak robie błędy ale wynikają one może z mojej choroby czasem może nawet i niewiedzy i co z tego?
Rozumiem karać bezmózgów którzy piszą posty niedbale i wiedzą że robią błędy.
Zrobie w zdaniu 3,4,5,6 błędów co z tego? taki już jestem i zmienić sie napewno nie zmienie.
A co do waszego pomysłu z licznikiem postów to nic mnie to nie obchodzi jak dla mnie możecie mi go wogóle skasować nie obchodzi mnie czy będę miał pięć postów mniej czy więcej i jaką będę miał range ale za to widze lizidupów którzy będą biegali ze słownikami żeby tylko powiększyć liczbe swoich postów.
Co innego pomysł z wordem, dobra spox tylko że worda nie mam, i załatwić skąd też nie mam.

Róbta co chceta ja i tak sie do takich beznadziejnych pomysłów nie dostosuje więc miłego odejmowania postów.

Pozdro

s_e.b_a

Active Member
Tak nie masz Worda. Faktycznie może to być problem, ale poszukałem troszkę i znalazłem taką stronę Myślę że może ona każdemu pomóc. I teraz chyba nikt nie będzie mógł zwalić winy na to ze nie ma Worda.
smile.gif

Nie jest to może tak dobra jak Word w wyłapywaniu błędów (zresztą i Word nie jest bez wad) ale w dużym stopniu mu nie ustępuje.

Kacperex

KacŚpioszek
QUOTE (s_e.b_a @ 26-08-2005, 01:29) Tak nie masz Worda. Faktycznie może to być problem, ale poszukałem troszkę i znalazłem taką stronę Myślę że może ona każdemu pomóc. I teraz chyba nikt nie będzie mógł zwalić winy na to ze nie ma Worda.
smile.gif

Nie jest to może tak dobra jak Word w wyłapywaniu błędów (zresztą i Word nie jest bez wad) ale w dużym stopniu mu nie ustępuje.
Strona jest dobra ale znając mentalność naszych userów oni i tak tej strony nie otworzą
sad.gif
Pomysł z cofaniem licznika nadal uważam za dobry! A jak ktoś ma problemy z ortografią to niech weźmie słowinczek w rękę i poczyta trochę zasad jak nie jest pewny co napisać. Poprawić błędy jest łatwo, dlatego nie rozumiem stwierdzenia "taki już jestem i zmienić się napewno nie zmienie." Jak ty się nie zmienisz to my Cię zmienimy
biggrin.gif
Pomożemy wam nauczyć się pisać!

E

eMzi

Guest
QUOTE Wogule //wogóle]
Uwzględniliście to, że Mod czy J-A też może walić orty? Tutaj Arcane błędnie poprawił Bliznę, bo powinno być "w ogóle" (skoro Wy możecie poprawiać Nas to dlaczego My nie mielibyśmy Was poprawiać?)

Co do całego pomysłu: nie wierzę się, by to się udało. Być może mamy inne poczucie "niemożliwości". To się nie uda. W ciągu miesiące zobaczę pewnie dzięsiątki ludzi z odznaką Arcane'a w sygnaturce, następne dziesiątki z wyzerowanym licznikiem postów i następne dziesiątki sfrustrowanych Userów gotowych napisać temat, w którym wdzięcznie nabluzgają na wszystkich z Forum (jak Ś.P Miszcz Dioda).
Ale jeśli się uda to zwrócę honor, pomysłodawcy i tym, którzy się tu wypowiedzieli (nie, nie założę pięknego tematu "Udało Wam się :]", będzie kulturalnie Privami). Tyle ode mnie.

Kacperex

KacŚpioszek
QUOTE Uwzględniliście to, że Mod czy J-A też może walić orty? Tutaj Arcane błędnie poprawił Bliznę, bo powinno być "w ogóle" (skoro Wy możecie poprawiać Nas to dlaczego My nie mielibyśmy Was poprawiać?)

Ta zasada będzie dotyczyła każdego z Nas. Obojętnie kim jesteś i tak kara Cię dosięgnie. Ja też robie błędy czasem i literówki ale staram się pisać normalnie!
Arcane się pomylił ale chyba każdy ma do tego prawo
smile.gif

Blizna

Member
Ja powiem tak będe korzystał z tego słowniczka ale naprawde nie obchodzą mnie te wasze pomysły i niechce żebyście dodawali mi(jeżeli stronka pomoże;])żadnych postów bo to beznadziejny pomysł.
A co do tego co Kacperex mówi to nie nie zmienie sie!dalej pozostane przy swoich błędach bo prawde mówiąc niechce mi sie chodzić na te terapie dla dyslektyków wole iść już z błędami do grobu;].

Seba dzięki za link napewno sie przyda.

Arcane

Czarująca Anomalia
Weteran
Redakcja
QUOTE (Verin @ 26-08-2005, 09:46) QUOTE Wogule //wogóle]

Uwzględniliście to, że Mod czy J-A też może walić orty? Tutaj Arcane błędnie poprawił Bliznę, bo powinno być "w ogóle" (skoro Wy możecie poprawiać Nas to dlaczego My nie mielibyśmy Was poprawiać?)

...bo źle poprawiasz...
W ogóle -> W całości
Wogóle -> Wcale

Ale zamiast się wykłócać dobrze by było uzyskać głos od pozostałych modów, a najlepiej trzeciego JA i samego cLoNe'a.

QUOTE To się nie uda.

Wierzysz w to czy nie - należy chociaż spróbować.

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Ja jeszcze dodam od siebie, że odejmowanie postów to na swój sposób dobry pomysł, natomiast dodawanie, to już lekka przesada. Ilość postów nie jest ważna, tylko ich jakość, więc co to za nagroda? Ja nie chciałbym mieć takim sposobem dodanych postów i zdania nie zmienię. Wydaje mi się, że nic z tej całej "akcji" nie będzie, teraz jest trochę szumu, ale potem wszytko ucichnie. Fakt, że te osoby, które popełniają najwięcej błędów, pasowało by trochę nauczyć, ale cudów nie zdziałamy. Potrzeba tylko trochę samokontroli i było by o wiele lepiej, ale cóż niektórzy piszą tylko po to by zwiększyć licznik i nie interesuje ich co i jak piszą.

E

eMzi

Guest
QUOTE (Arcane) ...bo źle poprawiasz...
W ogóle -> W całości
Wogóle -> Wcale

Nie ma takiego słowa jak "wogóle". Wierz mi sprawdzałem w 3-tomowym Słowniku Języka Polskiego PWN i nic takiego jak "wogóle" nie znalazłem.
W Słowniku Synonimów Polskich PWN:

QUOTE - wcale - (...) - wcale nie spałem tej nocy -> w ogóle nie spałem tej nocy.

PS. Jak się robi takie coś w cytatach "QUOTE (Verin @ 26-08-2005, 09:46)" ?
biggrin.gif

No dobra, przegrałem ; ] Ale za to ty musiałeś sprawdzać w 3 słownikach, ja nigdy nie potwierdzam tego co piszę...; p

W dwóch słownikach
smile.gif
.

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Raczej nie dodawanie, a przywracanie straconych mogłoby być. Ale po wyraźnej poprawie.

bobek_666

sex beast
Weteran
Jak juz wspomniałem odejmowanie postów nie jest głupie, lecz dodawanie- tak. Ja bym może zrobił trzy stopnie kar za orty. Oto przykład:

1. Zamieścić delikfentowi w opisie np. "Ten Pan nie potrafi pisać".
2. Odejmowanie postów.
3. Ostrzeżenie.

Nagrody:

1. Zdjęcie podpisu.
2. Przywrócenie utraconych postów.
3. Zmazanie ostrzeżenia.

Nie wiem, czy taka akcja coś da, ale napewno warto spróbować.

P.S. Mod też człowiek, błędy mu się zdarzą.

Harves

Debile
QUOTE 1. Zamieścić delikfentowi w opisie np. "Ten Pan nie potrafi pisać".

Każdy się może pomylić
wink.gif

A tak w ogóle to zgadzam się z Bobkiem

Odejmowac posty : tak
Ostrzeżenia : tak (ale tylko pod warunkiem że będą kasowane
wink.gif
) bo nie ma sensu np. dawac bana za ortografie
wink.gif

A ten podpis to pomysł taki sobie ponieważ po co pisac mu to w podpisie jak mało ludzi obchodzi co tam pisze , lepiej dać jakiś obrazek osła a a nim napisane : za Ortografie
wink.gif

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom