A ja powiem tak , sam popełniam masę błędów , jestem dyslektykiem , czyli dysgrafikiem i dysortografikiem jednocześnie . Jestem przeciwny waszym zdanią , gdyż grożąc niczego nie uzyskacie . Ja bym proponował takie metody :
Karanie:
1. Jeżeli ktoś popełnia tyle błędów co np. ja to niech mu usuną podpis i wsadzą tam jedną z odznak poprawnej pisowni Arcana lub napis dużymi literami Ułom ortograficzny lub coś w tym stylu , oraz odbiorą użytkownikowi możliwość zmiany podpisu . Jeżeli dana osoba przez tydzień [lub jak ktoś mało pisze to przez 2 tygodnie] nie napisze ani jednego błędu to ta kara zostanie zdjęta . Gdy 3 raz dostanie się tą kare trzeba pisać bez błędów co najmniej 1 lub 2 gdy ktoś mało pisze .
2. Jeżeli jakiś mod zobaczy tragicznego posta to każe userowi poprawić wszystkie posty z ostatnich 5 dni a jeśli user tego nie zrobi to otrzymuje warna lub odejmują mu 5/10 postów z licznika a jeśli ponownie tego nie zrobi to musi dostać warna nieważne od sytuacji [wyjątek jeśli kogoś nie ma na forum i nie ma dostępu w danym dłuższym czasie do neta] .
Nagrody :
Wszyscy wolą zmienić się bo coś dostaną niż bo im grożą .
1. Jeżeli ktoś do teraz pisze tragicznie , nie tylko że pisze nie zamiast nie , ale np. ktury zamiast który itp. i poprawi się będzie pisać max 1 błąd na ponad 5 linijek otrzyma nagrodę .
Wpisanie do księgi "uleczonych" którą by się utworzyło i wszyscy którzy by tam się znaleźli poprostu byli by takimi ortograficznymi bohaterami
że się podnieśli z takiego doła ortograficznego
.
2. - To wydaje mi się mało prawdopodobne - za 0 ortów przez jeden/dwa/trzy miesiąc/miesiące dodawałoby się do licznika by do licznika dodatkowo 5 czy tam ile by było ustalone postów , obowiązywałoby to każdego
Mówie wam to co przedstawiłem by więcej dało [no kary może by dały mniej ale nagrody by bardziej mobilizowały ale userzy byli by mniej wkurzeni a wiadomo co może zrobić wkurzony user
...]
PS: Ktoś może powie że sam jestem anty mistrzem ortów i mówie o takich propozycjach które by mi dogodziły ... NIE ja poprostu znam realia dyslektyków bo sam jestem nim i wiem co by ich zmobilizowało ....
PS
: Wiem że wiele osób skrytykuje moje zdanie a może nawet wszyscy ale ja tylko chce przedstawić inne rozwiązanie ...
PS#: Lol pewnie zaraz ktoś tu wyskoczy mi z wypowiedzią "Ta jeszcze mamy ich nagradzać..."
PS$:
QUOTE nie widziałem żeby Arcane, bądź Glifion popełnili błędy No a ja widziałem
przykład masz łatwo rzucający się w oczy .. co to znaczy muderator ? bo ja nie wiem :] i jeszcze nie poprawił nikt tego ...