II Zlot G.up

• Thread starter Electric_Dragon
  • Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
E

Electric_Dragon

Guest
Poprzednim razem mini zlocik miał miejsce w Poznaniu. Było na nim zaledwie czterech chłopaków. Temat od zgłoszeń już jest. W tym temacie chciałem by userzy się zmawiali kto z kim jedzie oraz jaką trasą.

Na dzień dzisiejszy w moim przypadku zapowiada się pociąg z Kielc do Koszalina a potem kombinowanie pksem najprawdopodobniej do Koczały. Pociąg przejeżdża prawdopodobnie przez Poznań, więc Kacpi by się dosiadł do mnie. Jak ktoś by zamierzał jechać z południa Polski, samochodem jeszcze to dorzucam się do paliwa ^^

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Nie wiem jeszcze na 100 % ale pewnie bym jechał do Chojnic pociągiem a potem pksem albo autem z kimś jakby ktoś jechał z trójmiasta i by był łaskawy mnie zabrać.

mogget

forumowy obibok
VIP
też nie wiem czy będę na 100% ale wtedy bym prawdopodobnie tym samym pociągiem co ED by jechał bo ja bym jechał z Krakowa (nie jestem pewien czy to ten pociąg ale chyba tak)
oraz przyłączam się do sugestii EDzia :p

Kacperex

KacŚpioszek
Panowie i Panie najlepiej zbierajcie się w kupę w swoich okręgach.
Lepiej będzie wam wyjechać w 4-5 z krakowa niż każdemu na własną rękę. osobiście będę zbierał ekipę w Poznaniu tak by grupka jechała razem :)

szczurek

Menda serowa
Weteran
Co do ludzi z Trójmiasta - mam sprawdzony w te święta łatwy sposób aby dostać się do Koczały.
Mianowicie wsiadamy w skm w kierunku Słupska i jedziemy nim do końca. Przechodzimy kawałek od dworca skm na pks i mamy bezpośredni autobus do Koczały. Ewentualnie jest jeszcze możliwość z przesiadką w Miastku w razie problemów...

... i tu moja rada dla innych. Jeśli już szukacie połączenia z Koczałą, może być ciężko znaleźć takie bezpośrednie.
Ale - szukajcie połączenia z Miastkiem ( 15 km od Koczały chyba ), z Miastka bezpośredni do Koczały jest każdego dnia i to nawet kilka razy dziennie jak dobrze pamiętam.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Tak jak obiecałem, ustaliłem kilka rzeczy, dowiedziałem się tego i owego.
Pozwolę sobie skorzystać z tego co piszą o sobie właściciele ośrodka w internecie:

http://www.oit.pl/jaworowydwor/

Tak na prawdę mieszkać będziemy nie na terenie ośrodka ale tuż obok niego, na polu namiotowym mojej babci ( wychodzi dużo taniej a nie jest wcale gorzej, zwłaszcza że dostęp do usług ośrodka mamy ).

Wiec najpierw troszkę o kosztach:
Rozbicie namiotu na dobę ( od 14:00 do 14:00 z tego co pamiętam trwa doba ) - 5zł
Pobytowe ( osoby powyżej 15 roku życia ) - 7zł za dobę
Zakładamy że rozbijamy namiot 3 osobowy. Czas pobytu piątek 17.07 godzina 14:00 do niedziela 19.07 godzina 14:00, a więc dwie doby.
2 razy 5 zł za namiot + ( 2 razy 7 zł za pobytowe jednej osoby ) razy 3 osoby. Tak więc za pobyt trzech osób w jednym namiocie zapłacimy 52 zł. Oczywiście namiot może też być 4 i więcej osobowy, wtedy to się nawet bardziej opłaca.
Dochodzą jeszcze koszty wyżywienia których to jeszcze nie ustaliłem. Z tego co wiem nie jest to taka taniocha, ale ciepły obiad w ośrodku obok chcielibyśmy zjeść ;)

Jak miałem zapytać o coś jeszcze, coś załatwić a nie napisałem o tym teraz to przypomnijcie mi - na pewno załatwiłem tylko akurat zapomniałem ;p

E

Electric_Dragon

Guest
Jeśli nie ma ktoś namiotu(jak ja w tej chwili) na ile dni wcześniej trzeba wynająć pokój w ośrodku. Z jakim wyprzedzeniem. Też na dwie doby. Chętni na pokój też by się pewnie znaleźli.

CYTAT
Na terenie ośrodka do dyspozycji wczasowiczów jest kawiarnia, boiska sportowe (piłka nożna, siatkówka, koszykówka), wypożyczalnia sprzętu pływającego (rowery wodne, kajaki, łódki, żaglówka), wypożyczalnia rowerów szosowych. Możliwość korzystania z sauny, gabinetu odnowy biologicznej, kortu tenisa ziemnego i stołów tenisowych.

Jak się ma sprawa z dostępem do tego? Mały meczyk piłkarski można by rozegrać :D

szczurek

Menda serowa
Weteran
Dowiedziałem się jak wygląda sprawa wyżywienia:

CYTAT
serwujemy wyżywienie domowe (śniadanie, obiad, kolacja), wyżywienie całodzienne: 40 PLN osoba dorosła, 30 PLN dzieci do lat 8,

obiady: 20 PLN osoba dorosła, 12 PLN dziecko,

śniadanie lub kolacja: 10 PLN osoba dorosła, 7 PLN dziecko, obiadokolacja: 23 PLN osoba dorosła, 12 PLN dziecko,

grupy zorganizowane powyżej 20 osób ceny do negocjacji

Pokój kosztuje 25 zł za dobę ( u mojej babci, na ośrodku płacisz 120 zł za 4 osobowy pokój, w zależności od tego ile osób w nim jest taka cena na łebka wychodzi ).
Co do rezerwacji, nie jestem w stanie powiedzieć czy dziś nie zadzwonił ktoś i złośliwie nie zarezerwował pokoi na termin 17-19 lipca ;p
Myślę że na 2 tygodnie przed jeszcze da się coś załatwić. Z resztą jak zajdzie taka potrzeba sam będę sprawdzał czy jakieś pokoje są wolne.

Jeszcze kilka informacji:

CYTAT
do dyspozycji gości: sauna, gabinet odnowy biologicznej, ping-pong, kort tenisa ziemnego, boiska sportowe (piłka nożna, siatkówka, koszykówka), kawiarnia, pole namiotowe, campingowe, ośrodek posiada bezpośredni dostęp do jeziora Dymno oraz plaży piaszczystej i trawiastej, wypożyczalnia sprzętu wodnego: rower wodny - 10 PLN/godz., 40 PLN/doba, kajak dwuosobowy 6 PLN/godz., 30 PLN/doba, łódka dla wędkarzy 6 PLN/godz., 30 PLN/doba, rower turystyczny 6 PLN/doba, pomosty dla rybaków z oznaczonym miejscem do bezpiecznej kąpieli dla dzieci i osób dorosłych, jezioro zarybione jest szczupakiem, linem, węgorzem, występuje również sielawa, wzdręga, płoć, sieja, miętus i raki ( + okonie dop. by szczurek );

oferujemy bazę noclegową dla osób indywidualnych i zorganizowanych, posiadamy dużą tradycję w organizacji wypoczynku i kolonii dla Kościołów Ewangelickich, Katolickich, Zielonoświątkowych i Baptystów, organizujemy imprezy zakładowe, festyny, ogniska z pieczonym prosiakiem

Boisko zazwyczaj zajmowane jest przez kolonie, ale nie trwa to zbyt długo, więc z rozegraniem meczu nie byłoby problemu.
Sprzęt pływający - w sumie tak na prawdę nad tym jeziorem obok siebie są usytuowane 3 ośrodki wypoczynkowe, więc w razie co można ceny porównywać.
Rowery - nie są to jakieś super maszyny, zwykłe składaki, ale bardzo solidne.

Jakby coś jeszcze było nie jasne - pytać.

Norris

Member
A jest jakaś ekipa z Warszawy?
I kiedy wyjazd i powrót do domciu?
Bo jak pojadę z nieznajomymi to mama się wkurzy xD
Ale jak będzie na wakacjach powiem babci, że idę najwyżej do kolegi nocować xd

E

Electric_Dragon

Guest
CYTAT

W takie coś się nie bawimy, rodzice muszą wiedzieć gdzie jedziecie.

CYTAT
Termin zlotu to 17-19 lipca (piątek przyjazd, sobota, i niedziela papapa)

Obudź się.

Jak będziesz szczuru to połączysz posty.

Sprawa ma się tak. Załóżmy że będę coś chciał kupić świeżego na miejscu, wędlinkę lub coś w ten deseń. Jakieś sklepy spożywcze w pobliżu tego pola namiotowego? Czynne w weekend?
Bo wiadome, że żarcia to tylko na podróż wezmę i picia. Chciałbym zaopatrzyć się na miejscu ^^ dodatkowo, jakby mi ktoś kuchnię udostępnił. Chyba, że właściciele umieją zrobić dobrą jajecznicę?

Z dojazdem mniej więcej sobie już poradziłem. Sam postaram się jak najwcześniej w piątek zjawić a w niedzielę jak najpóźniej wyjechać ;p

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
CYTAT(Norris @ 25-04-2009, 09:22) index.php?act=findpost&pid=220300
A jest jakaś ekipa z Warszawy?
I kiedy wyjazd i powrót do domciu?

Chłopie daj se spokój ze zjazdami na forach na których jesteś 3 miesiące. Skąd wiesz że cie banda pedofili nie przywita? Oczywiście nie mówię o tym forum, ale tak sie zdarzyć może :p .

Z wyrazami szacunku. Godfather

I co straszysz dzieci? ^^

szczurek

Menda serowa
Weteran
CYTAT(Electric_Dragon @ 12-06-2009, 20:24) index.php?act=findpost&pid=223243
Jak będziesz szczuru to połączysz posty.

Sprawa ma się tak. Załóżmy że będę coś chciał kupić świeżego na miejscu, wędlinkę lub coś w ten deseń. Jakieś sklepy spożywcze w pobliżu tego pola namiotowego? Czynne w weekend?
Bo wiadome, że żarcia to tylko na podróż wezmę i picia. Chciałbym zaopatrzyć się na miejscu ^^ dodatkowo, jakby mi ktoś kuchnię udostępnił. Chyba, że właściciele umieją zrobić dobrą jajecznicę?

Z dojazdem mniej więcej sobie już poradziłem. Sam postaram się jak najwcześniej w piątek zjawić a w niedzielę jak najpóźniej wyjechać ;p

Sklepów kilka 2 km od miejsca pobytu, przyjemny spacerek z buta. W weekendy czynne, nie wiem tylko w jakich godzinach.
Pamiętam że jak na Wielkanoc w Lany Poniedziałek pojechaliśmy kupić piwo to nie było problemu ;p

Ha, kiedyś jak jeszcze na głowę zwalało nam się więcej ludzi ( kryzys, widać po ośrodkach także ) to babcia jakimś matkom z dziećmi czy coś kuchnie udostępniała, więc moi znajomi pewnie też będą do niej w razie co dostęp mieli.
Nie wiem czy nie mamy gdzieś kuchenki takiej na prąd, ale ja szczerze nie wiem jak się z tego korzysta :D

E

Electric_Dragon

Guest
Ja wiem jak się korzysta ;) Więc poradzimy sobie. Dobra tyle chciałem wiedzieć. Dzięki.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Pojechał ktoś w ogóle na zjazd ? Bo z tego co czytam na SB, to wszyscy pozapominali xD.

Ave

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Skoro szczur, który ma ciotkę w Ko0czale nie pojechał to wątpię by ktokolwiek tam był xD

E

Electric_Dragon

Guest
h** d*** c*** Przepraszam, uziemiony jestem przez całe wakacje w domu. Z przyczyn finansowych i rodzinnych. Zapierdol jednym słowem.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Dobrze że się nie udało, bo i tak z nieba mi spadło wiele możliwości spędzenia wakacji w inny sposób niż planowałem ;p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom