Hitler I Siesta?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
http://www.sfora.pl/HS-Samobojstwo-Hitlera-to-mistyfikacja-a13064

Teoria teorią. Fakt faktem. Tylko co tutaj jest faktem? Czy Alianci wraz z ruskimi mieliby odwagę przyznać się ,że pan H im zwiał? Wątpię.
I dlatego nie wkładam miedzy bajki teorii jakoby Hitler tylko odszedł na emeryturę. Nawet miałoby to ręce i nogi, bo wielu hitlerowców ukrywało się po II WŚ w Argentynie.

Tak czy siak, oglądanie co dzieje się z dojczlandią byłoby (było?) dla niego niewątpliwie większym cierpieniem niż samobójstwo.

olej

Member
Podjąłeś się mądrego tematu. II wojna światowa to ciekawy okres jednak tajemniczy. A co do Hitlera to nawet jakby uciekł do Argentyny albo innego neutralnego państwa to tak czy siak znalazłby go Mosad i takie jest moje zdanie. Złapali Eichmanna to co by mieli takiego Hitlera nie znaleźć. Ale może był lepiej chroniony od szalonego doktora z obozu koncentracyjnego z Oświęcimia ? Nie wiadomo. Czytałem jednak ostatnio artykuł na temat potomków Hitlera znalezionych na Manhattanie i gdzieś w Austrii. Więc może przeżył wojnę i założył rodzinę pod inną tożsamością? Na świecie może parę osób tak naprawdę wie co się stało, a my normalni, prości ludzie możemy się tylko tego domyślać.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Wszystkie te teorie spiskowe, jakoby Hitler miał uciec do Argentyny i tam prowadzić ośrodek dla sierot, czy inny przytułek, to moim zdaniem jeden wielki bullshit.
Hitler wiedział, że w razie dostania się do niewoli, wszystko by wygadał - a wiedział wiele - miał mnóstwo tajnych projektów i innych dupereli, o których nie chciał by ktoś się dowiedział, dlatego nie mógł sobie pozwolić na oddanie się w ręce wroga (a takie ryzyko istniało wszędzie, nawet w pronacjonalistycznej Argentynie). Poza tym był zbyt ambitny i honorowy, żeby patrzeć jak to co budował przez tyle lat, z takim wysiłkiem i poświęceniem, obraca się w kupkę gruzu.
Dlatego też uważam, że ta cała teoria z wyjazdem Hitlera do Ameryki jest totalną bujdą dla złaknionych sensacji nastoletnich miłośników historii.

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Tupak żyje, Elvis żyje , Jackson żyje... Hitler też jest zbyt znany aby skończyć z tym światem? Hitler zginął w berlinie, to oficjalna wersja... niech badają dalej - jeśli znajdą wiarygodne dowody i oficjalna wersja się zmieni to wtedy się pomyśli. Moim skromnym zdaniem Hitler jednak skończył w Berlinie, nie przeżył - podobnie jak Himmler i Borman, którzy podobno też zdołali omamić wszystkich i uciec... . Akta są wciąż utajnione. Co będzię, się zobaczy. Pozdrawiam

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Niech wpierw znajdą ciało dyktatora Hitlera a dopiero potem zastanawiają się jak zginął i gdzie.....
Ogólnie to wszystkie teorie spiskowe dotyczące Hitlera są bujdaą wyssaną z palca. Każdy ma swoją teorie dotycząca Hitlera i każdy sie jej trzyma nie zważając na wypowiedzi innych....
Jak Hitler zginął i gdzie i czym się zajmował po zakończeniu II wojny światowej nie wiem nikt.
Osobiście trzymam się teorii iż Hitler popełnił samobójstwo po zniszczeniu jego wojsk prze wojska radzieckie.
Ciało powinno znajdować się z jednym z bunkrów SS wedle moim przypuszczeniom.

Pzdr Szkelo.

Kacperex

KacŚpioszek
Jak dla mnie ta teoria jest bardzo ciekawa. Teorii spiskowych mamy całą masę. Ale czemu tak na prawdę mamy wierzyć w to, że tak było jak jest w ksiązkach.
Dla mnie Hitler przeżył wojnę. Był zbyt dumny by zginąć, a znając jego ogromną charyzmę już knuł kolejny spisek przeciwko ludzkości.
Niby straż przyboczna spaliła ciała Adolfa i jego kobiety i zostały tylko szczątki. jak się okazało po badaniach to czaska kobiety...
Już dawno czytałem o tym, że Stalin widział, iż Hitler nie zginął.
jak dla mnie ta wersja jest BARDZo prawdopodobna.

Poza tym był zbyt ambitny i honorowy, żeby patrzeć jak to co budował przez tyle lat, z takim wysiłkiem i poświęceniem, obraca się w kupkę gruzu.

No właśnie ten sam argument może przemawiać za tym, że Hitler nie pozwoliłby sobie na akt samobójstwa. Właśnie przez swoje ambicje i dumę.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Wyjasniono-zagadke-ciala-Hitlera-KGB-spalilo-jego-szczatki,wid,11768956,wiadomosc.html?ticaid=69434

Zapewne jednak te informacje nie wystarczą niedowiarkom, którzy dalej będą uparcie wierzyc w teorie spiskowe.

"Spotkałem wczoraj Hitlera na podwórku. Oglądał nasze mecze eliminacyjne w piłce nożnej i powiedział że mamy ch*jową reprezentacje. Dodał też że Podolski i Klose powinni trafic do gazu"

Do góry Bottom