Hełm 1. Paladyna (Bug?)

Status
Zamknięty.

Wysoki93

Active Member
Przez spory czas nie miałem kompa, bo gadzina się zepsuła, ale kupiłem nowego i postanowiłem pobawić się w Gothica 3 (wreszcie bez zwiech).

Jestem w Geldern, żadnego miasta nie oswobodziłem (aby nie mieć problemów z orkami). Mam misję aby znaleźć ten nieszczęsny hełm. Użyłem opcji "szukaj" i znalazłem wątek odnośnie tego zadania i tak jak tam pisało przeszukałem pomieszczenie, gdzie orkowy szaman Grimbal (czy jakoś tak) śpi i czyta książeczki. Wziąłem wszystko co się dało, użyłem zaklęcia telekinezy i nic więcej nie mogłem zabrać. A hełmu jak nie miałem, tak i nie mam.

Mam oryginalnego Gothica z łatkami: 1,2 1,6 1,7

To jest błąd w grze czy po prostu ten hełm gdzieś leży? Chcę wreszcie pozbyć się tego wpisu w dzienniku.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Znajdź hełm pierwszego Paladyna

Zleceniodawca: Shawn - buntownik z Okary.
Shawn powie ci o plotkach, jakoby w Geldern znajdował się hełm pierwszego paladyna. Sprawę trzeba wyjaśnić, toteż udaj się do Geldern. Tam w chatce szamanów, w zewnętrznym pierścieniu, na stole, leży owy przedmiot. Podnieś go, nikt ci za to nic nie zrobi.
Doświadczenie: 500
Kradzież: +1

ŹródEło - http://gothic.org.pl/gothic-3/geldern.html

Z tego co pamiętam to po wejściu do chatki, gdzie szamani odprawiają swoje orgie, po prawej stronie na stole leży czortostwo.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Community patch 1.6 czy 1.7 przenosi hełm 1 paladyna do skarbca bodajże, który jest pod chatką szamanów, za drzwiami (chyba - możliwe że do tego pomieszczenia koło bramy, też za zamkniętymi drzwiami)

Wysoki93

Active Member
U szamanów i tych przy zarządcy miasta i tych przy Grimbalu pomieszczenia są oczyszczone, poza tym przeszukałem wszystkie pomieszczenia przy bramach (w tym skarbiec, w którym był m.in. pierścień alchemika) i nie znalazłem tego złomu :(

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Użyj kodu na ten hełm...będzie zadanie wykonane :p

Wysoki93

Active Member
Wielkie dzięki chłopaki,
wpisałem "goto It_Artefact_Helmet_Geldern" i pojawiłem się tuż przy złomie, był pod salą szamanów w ich skarbcu, czyli Dragomir miał rację, że w skarbcu tylko że ja pomyliłem pomieszczenia xD

Temat można zamknąć, a te całe goto przedmiot to dobra rzecz :D

daria

Szejn
Weteran
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom