Handel

Status
Zamknięty.

Darek663

New Member
Czesc zaczolem moja przygode z gothikiem od wczoraj i sie pytam jak handlowac swoim ekwipunkiem tzn. jak kupowac rozne zeczy i jak je sprzedawac.
nie zakladajac drugiego tematu pytam sie co mam zrobic z tym testem zaufania niech mi ktos powie co po kolei mam zrobic.
Z GORY DZIEKI

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Handel urachamisz poprzez wybranie dialogu np. "pokaż mi swoje towary". Potem wyskakuje ci okienko, w którym jest pokazane co ty masz, co ma handlarz i na środku jest miejsce na to co chcesz kupić lub sprzedać. Jeżeli chcesz coś kupic to strzałkami wybierasz tą rzecz i naciskasz ctrl + strzałka w lewo. Wtedy ta rzecz powinna przeskoczyć na środek. Gdzieś będzie pokazane ile jest ona warta ( w bryłkach rudy). Teraz musisz dołożyć coś od siebie, żeby zbilansować wartość. Mogą to być bryłki rudy, lub jakakolwiek inna rzecz. Jeżeli wartość tego co chcesz kupic i tego czym płacisz są równe wtedy powinno dać się już dokonać tranzakcji. I analogiczne jest ze sprzedawaniem.
Co do testy to musisz pogadać z wpływowymi ludźmi w obozie, oni dadzą ci różne zadania. Musisz je wykonać, żeby zdobyć ich zaufanie. Nie muszisz ich wszystkich wykonywać. Pytaj się Diega, jakie masz poważanie w obozie. On ci powie kiedy masz wystarczająco duże, żeby dołączyć do obozu. Jeżeli chcesz dołączyć do starego obozu to proponuje na początek zadanie z listem do Jana z kopalni.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Musisz zdobyć mape od Grafologa. Mieszka on przy tej bramie którą pierwszy raz wszedłeś do obozu. Gadaj z nim twardo to chyba dostaniesz ją za darmo.

Darek663

New Member
a ten grafolog jest po prawej czy lewej stronie jak wychodze z obozu i jak daleko??

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Chyba 1 chałupa na lewo jak wychodzisz. Powinien siedzieć koło ogniska. On ma jakoś na imię. Tylko nie pamiętam jak.

Darek663

New Member
czyli musze wyjsc z obozu pierwsza brama jaka widze i isc na lewo. tylko ze jak tam ide to nie ma zadnej chatki tylko jest wejscie na obszar orkow. mam isc jeszcze dalej??

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Nie zrozumiales mnie. Chata jest w obozie, obok tej bramy, po lewej stronie. Nigdzie nie idź. On jest wewnątrz obozu

szczurek

Menda serowa
Weteran
Graham się chyba ten koleś nazywa z tego co pamiętam. Pokręć się w okolicy Diega to na pewno znajdziesz ;p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom