Hałas Przy Włączaniu Kompa

Status
Zamknięty.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Ostatnio jak włączam kompa, to strasznie hałasuje, nie wiem co mam zrobić, niedawno rozkręciłem całego i wyczyściłem,
a to dalej nic nie daje, więc jakby ktoś umiał temu zaradzić prosił bym go o pomoc.

Aha zapomniałem dodać, że przestaje hałasować już na pupicie

Potak

Member
Mi buczał i piszczał jak był krzywo ustawiony ;/ Ostatnio tez buczał mi zasilacz, ale mocniejsze klupnięcie pomogło, poważnie ;) Czasem też buczą wiatraczki od grafy czy tez procka, ale dlatego że sa już wyjechane ;P I wtedy musisz ustwić kompa pod takim katem, aby nie buczały ;P Pokreciłem troche, ale napisałem na moim przykładzie ;D

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
To chyba dziwne, ale ja nie mam wiatraczka na karcie graficznej :/

czlapek14

Member
Nie buczcie. Jeśli kompowi się nic przez to nie dzieje to daj mu spokój i niech se buczy. A buczeć może też stacja dysków i obracający się w niej z dużą prędkością dysk.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Mam tak samo i daje radę, nic złego się kompowi nie stanie przez to.
Fakt czasem potrafi hałas obudzić śpiącą w pokoju osobę, ale cóż ;]

szczurek

Menda serowa
Weteran
Nie masz wiatraczka na grafie bo masz chłodzenie pasywne ;] To nie jest - dziwne nie bój nic ;p
Z tym buczeniem też kiedyś tak miałem jak wiatraczek od procka ze starości świrował i nie leżał tak jak powinien. Mianowicie ruszał się kręcąc raz w górę raz w dół.
Podobnie miałem kiedyś z chipsetem.

Jedi

Caporegime
VIP
Możesz mieć coś z wiatraczkiem na procesorze, albo na zasilaczu to koszt jakis 20-30zł, ewentualnie masz tak jak ja. Jak ja włączam komputer to wiatraki są na maksymalnych obrotach ale po chwili juz ich nie słychać bo dostosowują się do temperatury procesorów ;]

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Mam to co Jedi. A hałas dohodzi z zasilacza. Temat do zamknięcia

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom