Gry...

Status
Zamknięty.

szczurek

Menda serowa
Weteran
O grach mówiło się już na tym forum dużo. Zazwyczaj zachwalało się nowe produkcje. Ja chciałbym aby w tym temacie "chwalić się" tym w jakie mało znane gry przyszło wam grać. Chodzi o gry o których istnieniu wiecie tylko wy ( przesadzam, ale nie umiem tłumaczyć ;p ). Gry o których na co dzień się nie mówi, bo to siara w nie grać ;p

No więc przyznam szczerze że jeszcze gdy miałem konsole bardzo wciągnęła mnię gra Harvest Moon Back to Nature. Teraz pobrałem sobie emulator i gram na kompie ^_^
W grze chodzi o to żeby prowadzić swoją farmę z jak najlepszym skutkiem. Zbieramy owoce pracy na polu, biegamy po małej wiosce przeżywając z jej mieszkańcami festyny, starając się o rękę jednej z dziewczyn ;]

klik
klik2
klik3

No to macie potwierdzenie że jestem debilem xD

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Szczuru ja też grałem w HM i to całkiem sporo. W inną część, straszą (chyba), konkretnie Harvest Moon GBC 2. Tak to mniej więcej wyglądało. Gra ma świetny klimat, nużącą ścieżkę dźwiękową ale wciąga jak diabli. Zaraził mnie nią kumple już kilka lat temu.
Co do innych starych gier, mało znanych gier nie mogę sobie przypomnieć, jeśli mi się uda zedytuję posta.

daria

Szejn
Weteran
Ja uwazam, ze te gry powinny sie tu znalezc :p
-Duken Nukem.. Ta gra jest starsza ode mnie, ale kompa mam juz 8 lat i to byla jedna z moich pierwych gierek w podstawowce...
-No i jeszcze Heroes of Might and Magic... To dziadostwo wyewoluowała na kultowa gre... Pamietam jak gralam w pierwsza czesc, potem druga, trzecia itd. z bracmi.. Gra zasluguje na zauwazenie i wpisanie jej wlasnie tu :D
HoMM u mnie na podworku byl hitem, kazdy o nim rozmawial :D Ostatnio dostalam w rece taki magazyn, ze pokazywali sto nalepszych klasycznych gier... I HoMM byl na 30 miejscu bodajze...
- Mario... Chyba kazdy w ta gre gral... Kiedys byla naprawde hitem xD Moja mama nawet w nia popylala :p
Mario slaba grafa i wogole, podobnie jak poprzednie gry hehe, ale chociaz lepsza ta grafa niz w tej gownianej Tibii :p Bym wolala miec tylko Mario na kompie i grac calymi dniami niz pograc pzez 30 min w Tibie hehe :p

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Shadow Company: Left for Dead
jakby spojrzeć na ta grę pod katem dzisiejszego postępu..to jest to epoka kamienia łupanego
Jednakże ta gra miała całkiem fajny klimat i sporo dawała adrenaliny. Naprawdę..polecam
http://gry.wp.pl/core.html?filtr=1,0&x=gra,25,763,393

Heart of Darkness.....dość słynna gra ale młodsze pokolenie może jej nie pamiętać :)
lajtowa historia pełna emocji i empatii
http://gry.wp.pl/core.html?filtr=1,11&x=gra,25,595,1055

Kolejne jest Mario 64, Mario Kart...kontrowersja z Nintendo
a także Goldeneye...też z Nintendo :)

Jak mi się coś przypomni to dorzucę :)

Virtua Cop....śledzimy przesuwający się ekran i naparzamy w wychylających się wrogów

Patrykus

Member
Wiem, że pomyślicie, że jestem idiotą/kretynem ale czasami lobię sobie pograć w Disnay. Są tam 3 gry: Kubuś Puchatek, Piotruś pan oraz Toy Story. Gra jest naprawdę fajna.

Vullin

Feainewedd
Hehe, mi jakoś właśnie tego typu gry szczególnie zapadły pamięci. Mam na myśli pierwsze gry, w które grałem. Inne jakoś tak szybko odchodzą w niepamięc. Jedna z pierwszych gier: Lomax : ) Śmieszna platformówka, biegamy Lomaxem i przechodzimy kolejne poziomy dążąc do pokonania złego Eryka... chyba ^^ Gra zapewnia naprawdę dużo czasu zabawy. Jest naprawdę długa, jak na tego typu grę.
- Klik1
- Klik2
Druga gra: Neverhood. Geniaalna przygodówka. Dużo humoru żartów itd. Niesamowite, tak się zżyłem z głównym bohaterem (którego imienia nie znamy aż do końca gry), że po zakończeniu gry się popłakałem, bo rozgrywka się skończyła ^^ (byłem mały, hehe). Oczywiście gra wymaga myślenia i również nie należy do krótkich. Polecam wszystkim, można się pośmiac.
- Główny bohater xD
- Początek zabawy : )
- Nasz superbohater w akcji!

Pandrodor

Member
Hm... Grało się w różne dziadostwa jeszcze za czasów PSX :D Czas otworzyć stary, zakurzony piórnik z płytami i wypisać co lepsze...

- Xena, Warrior princess... - pierwsza gra hack'n'slash (tak sie to pisze?? <_< Jak ktoś nie zrozumie, chodzi o to, że lata sie z mieczem i rozpierduchuje wrogów :p ) , w którą grałem... dość ładna grafika i bogaty system walki... rpg to to nie jest, ale cóż :p Jednocześnie jedna z pierwszych gier, które ukończyłem.

- Syphon Filter - TPP, chodzi się agentem Gabrielem Loganem, zabija terrorystów w kominiarkach, osłania saperów rozbrajających bomby, zabija cichaczem ochroniarzy, goni terrorystów... Pierwszorzędna gierka... szkoda, że sie zawieszała przed ostatnią misją ;(

- Herkules - platformówka, chodzi się tytułowym herkulesem i rozwala... skacze po dachach rzymu... czy grecji... albo babilonu... nie wiem :p

- WRC - Rajdówka, bez opcji tuningu, i tak spoko :p

- NHL 2000 - enejdżel każdy chyba zna :D a jak nie zna to jest to hokej.

- Gekido - mordobicie, chodzimy gostkiem i rozwalamy następnych dupków/bossów na trzy sposoby: z kopa/pięści/bańki, znalezioną bronią (znalezione bronie zadają bardzo mało obrażeń), albo rzucamy w nich przedmiotami. Jeden grubas potrafi nawet rzucać samochodami :D

- Castrol honda - proste wyścigi motorowe... co tu dużo pisać

- World Scariest Police Chases - pościgi policyjne... jeździmy po wielkim mieście radiowozem, nie możemy z niego wysiadać (kto by sie czepiał :p ), ścigamy przestępców... jest 20 misji

- Pro Evolution soccer 2 - tego tytułu chyba nikomu nie muszę przedstawiać... piłka nożna, konkurencja dla fify

No to tyle było w etui na płyty :p Wybrałem te lepsze tytuły, kazdemu z nich poświęciłem conajmniej tydzień gry, a nie wszystko wymieniłem :p

Pozdrawiam

Edit: Tak czytam post Vullina... oglądam Screeny...Przecież tego lomaxa to ja mam na płytce :D Nie wciągnął mnie, bo dostał się w moje ręce gdy już miałem dużo ciekawszą grę Commandos 2...

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Szczur to umie wymyślać fajne tematy ;].

Shogo - Dla niektórych wydaje się to być gra żałosna. Jednak ja uważam innaczej. Gra toczy się w dużym świecie. Czasem jest się w budynku, a czasem na zewnątrz. Chodzi się też robotami ;pp

Duke Nuken - Nie wiem czy dobrze napisałem, bo dawno nie grałem. Z początku wydaje się być nudna, jednak w późniejszym etapie bardzo wciąga...

Mario - ahh.. nie ma to jak ta gra. Pamiętam czasy gdy z rodzicami siedziało się do północy i grało ^^.

Fifa 98 - Grafika bardzo słaba, wogóle nawet herbów klubów nie ma ale jeśli zacznie się grać... Trudno przestać.

Power Rangers - To już totalna głupota xD. Kiedyś, jakieś 4 lata temu grałem w to jak jakiś głupiec xD. Teraz uważam że to żałosna gra.

Kangurek Kao :D - pożyczyłem się od kumplów i grałem w to jakieś 3-4 lata temu. Wiem że to śmieszne. Teraz sam nie mogę uwierzyć że w ogóle włączyłem takie coś ;p

To chyba wszystko...

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Mhm... Powrót do starych dobrych czasów. Większość tych gier była na konsole (może na kompa też niektóre) bo brat załatwił sobie PS1...

Road Rash 3D - Piękna gra. Jeździłeś motorem i waliłeś przeciwników pałką, łańcuchem żeby wygrać. Wciągała jak żadna inna...

Carmagedon - Teraz ta gra zrobiła się sławna, z powodu "brutalności". Grając w nią miałem 5 - 8 lat, i nie wydawała się taka brutalna. Fajnie było rozjeżdzać ludków. Bloood :p

Herkules - Pandador opisał...

Syphon filter 2(!) - Super gra. Pamiętam jedną misje. Zlatujesz spadochronem na ziemie a tu nagle otaczają cię wrogowie. Połowa twojego oddziału nie żyje. Idziesz dalej. Znowu wyłażą przeciwnicy i cię nawalają. Tylko jeden z twoich kompanów przeżył. Leżał pod górką i coś ci gadał.

South Park - Łaziłeś jednym z sp i waliłeś we wszystkich śnieżkami. Najdalej jak doszedłem to do wielkiego indyka B)

V- rally - ściganka.

Potak

Member
Stare Gry :p Miodzio :p

Zapewne nie wielu Was zna grę pt: Dark Colony :p To była moja pierwsza gra na PC :p Strategia, wybieramy albo populacje ludzi, albo UFO ;) Naszym zadaniem jest zniszczenie wroga, a środki na to pobieramy z takich jakby gejzerów :p Tworzymy jednostki Żołnierzy, Robotów, Czołgów, Cyborgów z Napalmem ;) Rasa Ufo jest bardziej szpetna, dlatego też nią nie grałem :p

Jednak prawdziwymi klasykami jakie uważam w mojej karierze jeśli chodzi o gry to tylko te z Amigi, które również mam na PC :p A chodzi mi tu o takie klasyki jak: Settlers, Desert Strike, Cannon Fodder, Sensible World of Soccer, Franko <!> To są klasyki w które lubie grać, lubię wracać za ich pomoca to moich dziecięcych lat :) Wzruszyłem się normalnie :p

Jeśli chodzi o PC to oprócz DC na uwagę zawsze zasługiwała Fifa 98 pełna opcji i bajerów :p NHL 2000 ;]

Jednak oprócz DC to te gry znacie :p Albo coś o nich słyszeliście i zapewne nie są one nieznane :D

Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom