Grok - Brak Rozmowy

Status
Zamknięty.

Topór

Member
Witam

Jakiś czas temu kupiłem nową kartę graficzną i, jak wiadomo - od razu instalacja Gothica 3.
A że byłem pazerny, nie szukałem żadnych patchów, tylko natychmiast zabrałem się za grę.
Stąd 2 pytania:

1. Jak sprawdzić swoją wersję gry?

2. Gdy idę do Groka, przywódcy orków w Geldern, już z daleka mnie zaczepia i mówi:

" Złe wieści. Już nigdy więcej nie popełnię tego błędu, wszystkie podejrzane Morry zostaną zabite."

po czym rzuca się na mnie całe Geldern, tym samym uniemożliwiając wykonanie kilku misji.
To bug czy poknociłem coś z fabułą ( źle wykonane misje itd) ?

Pozdrawiam

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Na 1 odpowiedzi nie znam.
2. Było to już setki razy.. Jeżeli odbijesz 3 miasta orkowe, wszyscy orkowie jakich spotkasz będą Cię atakować. I już nic nie zrobisz.. Jedyna rada to wczytać poprzedni save, lub grać dalej, po stronie buntowników na przykład : )

Topór

Member
Uuuu... Za bardzo się wczułem, bo do którego miasta nie wszedłem, wychodziłem dopiero po jego wyzwoleniu.
Save'ów nie mam, dlatego będę grać dalej.
Ostatnie pytanie- czy możliwe jest dokończenie wątków głównych w takiej sytuacji? Mam tu na myśli maga-kucharza, który pomoże nam w rebelii tylko po rozmowie z Grokiem o Pucharze.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Tak. Możesz przejść grę. Tylko pamiętaj że jak oswobodzisz Trelis, to opróżnij ciało Vaka. Ma artefakt niezbędny do przejścia gry : ). Grać możesz dalej. Tylko orkowie Cię nie będą lubić ;p.
PS. A jak ktoś Ci nie chce pomóc oswobodzić to sam zacznij sieczkę ^^.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
No niestety. Będziesz musiał sam zrobić powstanie, ponieważ rebelianci pomagają zazwyczaj po rozmowie w nadzorcą miasta. Choć na 100% pewny nie jestem, czy jeżeli podniesiesz bunt, to czy niewolnicy i inni rojaliści ci nie pomogą. Spróbuj to się przekonasz.

A co do sprawdzania wersji gry, to niby po zminimalizowaniu, na pasku zadań jest napisane jaka jest wersja. Tyle, że u mnie pisze V1.7 xD.

Topór

Member
Akurat z tym ciałem to nie będzie problemu, bo po odbiciu każdego miasta spędzam pół godziny na plądrowaniu.
Cóż, mówi się trudno, a przed chwilą doczytałem, że i Asasyni będą mieli na mnie wstręt. Jak to się mówi, gra będzie teraz bardziej "hardcore'owa"

Temat do zamknięcia, nic już nie wymyślę.

EDIT: Ehh , jeszcze o czymś zapomniałem... Dzięki za pomoc.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom