Gothic Up Serial

Status
Zamknięty.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Witam!
tak myśląc sobie wczoraj przy łóżku wpadłem na genialny pomysł! Całe forum mogłoby stworzyć genialny serial gothica.
Tak sobie dalej myśląc wpadłem na pomysł abyśmy nakręcili walkę dobra ze złem czyli przygotowania ich walki w Khorinis o jej podbój.
Potrzebujemy wiele osób do stworzenia tego dzieła bo gdyby wzięło się za to jakieś 15osób to by wyszło naprawdę świetnie potrzeba ludzi do min.:
-Reżyser (Bury_Zenek czlapek)
-Ekwipunek postaci efekty specjalne tekstury (ArminaS)
-Scenariusz (Nekromanta_Boom Bury_Zenek)
-Scenograf (Nekromanta_Boom Bury_Zenek)
-montaż (Arven czlapek Arminas)
-Dubbing (Nekromanta_Boom Arven Dragomir szczurek abisynka)
i jeszcze wielu innych
zgłaszajcie się do tego i zajmujcie swoje role oraz piszcie swoje pomysły jeśli to nie wypali trudno ale jeżeli wypali... forum i strona taką będzie mieć popularność że trudno to ocenić!.
Pozdro - Zenek :)

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Sam pomysł może nie jest głupi, ale z wykonaniem może być ciężko. Jak znam życie i słomiany zapał do pracy większości osób, to nic z tego nie wyjdzie. Poza tym, trzeba by znaleźć osoby, które znają się na montażu, kręceniu i innych tych technicznych duperelach, a nie wiem czy ktoś taki jest na forum...
Niech wypowiedzą się inni, zobaczymy, czy ktoś jest w ogóle chętny na udział w takim przedsięwzięciu ;)

daria

Szejn
Weteran
Po pierwsze na Gup nie ma chyba ludzi zajmujących się takimi rzeczami. Przynajmniej tak mi się wydaje... A Ci wszyscy, co tworzyli i dawali swoje filmy u nas, to "jednorazowi" userzy, nie zaglądający tu często/w ogóle.

No właśnie i samo wykonanie. Pomysłów i teorii możemy tworzyć dużo, ale czy tak na prawdę to wypali.
Tak jak było z gazetką, miała być wydawana co miesiąc, a na razie raptem 3 wydania były. Sama wiem to po sobie, chcę coś robić, zapisuję się, potem chęć do pracy i zapał znika... z różnych powodów...
Spróbować można, ale trzeba by było zebrać stuprocentowy skład, żeby praca nie ustała na obiecankach i gadaniu.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Mam pomysł ale prawdopodobnie jest najgłupszym pomysłem w dziejach mojego istnienia.
znacie ezi39? on teraz ma problemy z robieniem filmów brak tekstów itd. może by mu tak zaproponować pracę z nami? gdyby się zgodził mielibyśmy super film!

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
CYTAT
A Ci wszyscy, co tworzyli i dawali swoje filmy u nas, to "jednorazowi" userzy, nie zaglądający tu często/w ogóle

Czy ja jestem jednorazowym userem? :p Kiedyś trochę z tym kombinowałem i dałem tutaj swoje filmy (średniawe i bez dubbingu, ale przynajmniej mam już o tym jakieś pojęcie).

CYTAT
Mam pomysł ale prawdopodobnie jest najgłupszym pomysłem w dziejach mojego istnienia.
znacie ezi39? on teraz ma problemy z robieniem filmów brak tekstów itd. może by mu tak zaproponować pracę z nami? gdyby się zgodził mielibyśmy super film!

Nieeeee.... :(

Gdybyśmy już robili coś takiego, to ja mógłbym zająć się montażem, od biedy podsuwałbym pomysły co do dialogów/akcji i mógłbym użyczyć swojego głosu do dubbingu.
Ktoś jeszcze byłby chętny?

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Jestem podobnego zdania co poprzednicy.
Aczkolwiek mogę zaangażować się w ten projekt. Mogę oczywiście stworzyć scenariusz CYTAT
-wymyślający teksty
-wymyślający sceny akcji

Jeśli to miałaby być moja działka to mam kilka pytań.
Po pierwsze kto ma wolną rękę, ja czy reżyser, tzn. czy to ja mam tworzyć pod jego pomysły czy on pod moje.
Po drugie, o jakie typy tekstów chodzi? Czy o scenariusz czy tylko zabawne teksty, gdzie co przecinek pojawia się słowo na k? Jeśli to drugie, to ja odpadam. Nie jestem żadnym zasranym artystą, ale muszę się cenić, do cholery ;).
Po trzecie, o jakie sceny walki chodzi? Dobrze chyba wiemy, że Gothic to nie życie, poza tym walka w Gothicu jest ograniczona. Więc na czym polegałaby moja działka w tych "scenach walki". Na doborze odpowiedniego miejsca gdzie by się mieli tłuc po mordach i kto by wygrał?

No i oczywiście mogę pomóc w dubbingu. Ale szczerze wątpię by się udało to wszystko zebrać do kupy.
To twój pomysł Zenek, więc to ty staraj się jak najwięcej. Ja obiecuję pomóc w miarę możliwości.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Co do akcji ja mogę też się zająć walką finałową w Khorinis
2 to nie ma być parodia tylko taki film akcji coś jak bezimienny vs geralt ale trochę śmichu by się przydało :p. na pewno bez przekleństw!
3 No wbiegają źli do khorinis i walczą z magami paladynami itd. oczywiście wcześniej też będzie walki zdobywanie artefaktów do walki itp. wygrali by na pewno dobzi walka odbywa się w khorinis bo o to chodzi w tym że walczą o miasto.
Ja się będę starał jak najbardziej będę mógł lecz 30% mam na to że pomogę przy dubbingu :/
Może byśmy zrobili komedia połączona ze scenami walki, akcji

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Tak w ogóle to gadałeś z tym kolesiem co robi filmiki, na pewno się zgodzi, jakie ma plany itp. itd.?
Czy może jednak próbować ma Arven?
Skoro mi to wyjaśniłeś to mogę się tym zając, ale dopiero wtedy kiedy wszystko będzie ustalone co i kto.
Poza tym mam na głowię gazetkę.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
No wiesz najpierw planowanie wymyślanie itd a później już tworzenie a nie gadałem z nim bo jak arven się tym zajmie to wystarczy chyba że będzie potrzebował pomocy. Mam pierwsze pytanie: robimy dubbing czy ivona wchodzi?

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Co do samego kręcenia - cóż, mógłbym w ostateczności kręcić, ale wolałbym raczej, żeby zajął się tym ktoś, kto ma większe doświadczenie.

http://video.google.pl/videoplay?docid=405...61283&hl=pl

Oto jeden z moich filmików. Może nie jest aż taki tragiczny, ale na pewno niejedna osoba z forum nakręciłaby go lepiej. Robiłem go w formie opowieści, jak wyszedł sami oceńcie. Gdybym dziś robił coś takiego, to:
- usunąłbym pasek życia
- więcej operował kamerą
- pomyślałbym o dubbingu.

Kto jeszcze ma w tym jakieś doświadczenie? Może ze 2-3 osoby kręciłyby sceny?

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Ładnie nawet lecz bardziej chodziło by mi o kręcenie z perspektywy trzeciej osoby. Jeżeli nie znajdzie się dla ciebie jakaś pomoc to może jednak zagadam do ezi'ego. Czym nagrywałeś frapsem? jeżeli tak to czy masz full wersie bo jeżeli nie to kicha ale załatwi się. Czy umiesz się posługiwać programem sony vegas? bo dzięki niemu super efekty by powstały.
Daria a ty wchodzisz? jeżeli tak to czym byś się zajęła bo obsadę rozdaję
Pozdro - Zenek :)

Thran

Che Świniara
Od czasu kiedy patok nakręcił 9 odcinków GX Life wszyscy próbują z swoimi studiami robić podobny serial ale serial o naszym serwisie ? ok ale kto miałby to raz reżyserować ? dwa po kij to jak nikt nam nie przybędzie na forum ? trzy jeśli już nawet podejmie się ktoś tego zadania to co on z tego będzie miał ? cztery to ezi i tym podobni ludzie napewno nie zgodzą się o nakręcenie o nas serialu powód ? bo nie znają naszego serwisu i faktycznie coś by musieli z tego mieć pięć, nawet jeśli wszystko wypali to znając życie małolaty typu Mrzywce ITP będą dawały 1 bo bez bluzgów.

Ogólnie rzecz biorąc, mogę pogadać z Patokiem może pomoże nam ale wątpie bo niedługo zaczyna kręcić drugą serie Ostatniego Starcia a znam go kupę czasu to może pomoże.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Ale to ma być nie o naszym serwisie owszem mogą być postanie o imionach np. bojan czy nekromanta boom. To będzie serial o walce dobra ze złem przez kilka odcinków będą przygotowania itd. a nie że jest wojna o naszej stronie. Ma powiązanie z tą stroną to że jej użytkownicy ją robili i będzie to jej dzieło. A potak czy ezi będą mieć zaliczone na swoim koncie kolejne dzieło i przez to na pewno przybędzie im widzów na YT i subów.

Broother

Member
Pomysł nie jest zły, lecz czy nie lepiej byłoby zrobić serial o użytkownikach? Z fabułą coś by się wymyśliło, ja na przykład kilka razy odchodziłem i wracałem na forum, więc można byłoby wprowadzić wątek o mnie na podstawie właśnie tego ;) Mógłbym zając się wmyślaniem jakichś zabawnych tekstów i coś ze scenami akcji bym spróbował. Może coś z tego wyjdzie...

@edit Ubiegłeś mnie zenek ;) Ja chętnie wprowadziłbym postać o imieniu Bruder :p

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Ale jak to widzisz bo nie rozumiem cię za bardzo że przedstawia ona o użytkownikach? bo mi raczej chodziło o walkę innosa z beliarem której np. innos ma tam swoją drużynę boma, rangiza, arvena a beliar zenka, baala, bojana i oni walczą ze sobą o miasto Khorinis ze swoimi wojskami.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Jak chcemy wykorzystać postacie z forum,to może zróbmy filmik o walce Buntowników z Najemnikami.Ci którzy nie należą do żadnej z gildii mogli by robić za handlarzy,mieszczan lub wolnych myśliwych.
A jeśli o ten serial,to może najpierw ustalmy szczegóły dotyczące kadry która będzie sie tym zajmować.
Jesli chodzi o mój wkład w projekt, to jedyne w czym mogę pomóc to sceny walki,ewentualnie scenariusz bądź dialogi.

Bury_Zenek

Rycerz Wody
A kto potrzebny jest jeszcze do oprócz tych co już wymienieni? Potrzeba jeszcze ludzie od dubbingu,efekty specjalne i ekwipunek, reżyser

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Ekwipunek? Czyli grafika - mogę być ja. Spróbuje też trochę pobawić się w reżyserkę

Jutro dam wam wynik mojej zabawy

czlapek14

Member
Ja mogę robić scenki w G2NK, ale TYLKO w G2NK, bo jeśli mam wenę to wychodzi mi to całkiem ładnie. Oczywiście fabuły nie wymyślę :D

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom