Gothic Up Game Mod

Status
Zamknięty.

Numeid

Member
Mam pomysł żeby zrobić moda do Gothic II Noc Kruka, który będzie opierał się na grze gothic up game. W związku z tym chciałbym prosić admina gry gothic up game o pozwolenie zrobienia moda i zastosowania jego pomysłów. Chętnych do współpracy proszę o kontakt.

Silden

RPG'owiec
VIP
Już kiedyś była propozycja robienia moda. Nie udało się. A dlaczego? Nie mamy tu skrypterów, grafików 2D (tych Gothicowych, bo ludzi od sygnaturek i avków mamy ;]), level designerów itp. Gdyby była jakaś sporej wielkości ekipa, która zna się na moddingu to można spróbować. Ale z tego co wiem to tutaj tylko Vendetta się kiedyś kręcił przy tej robocie. Tyle na ten temat.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Odpuść sobie. Były już próby robienia moda. Szkoda czasu. Chyba, że sam chcesz robić tego moda. Ja do tego ręki nie przyłożę. Jeśli chciałbyś jakichś porad skrypterskich to wal na PW.

Numeid

Member
Dobra jeśli nie chcecie pomóc to nie. Obejdzie się. Tylko modować jeszcze gothica nie potrafię i proszę o wskazówki. PS umiem C++ jeśli to w czymś pomoże.

Silden

RPG'owiec
VIP
Nawet jeśli chciałbyś sam stworzyć tego moda to musiałbyś spytać Kaca o pozwolenie. Odpuść sobie- roboty za dużo. Poza tym o czym miałby opowiadać ten mod? Gothic Up Game nie ma fabuły.
EDIT: A co do Twojego pytania: C++ w moddowaniu nie jest do niczego potrzebny. To nie programowanie.

Electric Dragon

Majster
Weteran
Słuchaj. Pomyśl najpierw, bierzesz się za coś do czego nie jesteś przygotowany. Żadnego rozplanowania, podstaw. Nie to, że nie chcemy pomóc. Po prostu każdy ominie drogę współpracy, ponieważ od razu zauważy że podchodzisz do rzeczy nieprzygotowany.
Sam pomysł na zrobienie moda nie wystarczy. Spytam się, czy uczestniczyłeś już w jakimś projekcie?

Dobra jeśli nie chcecie pomóc to nie. Obejdzie się.

Good luck, jak chcesz się samemu tym zająć. Powodzenia, ale szanse są marne.

No offence, rzucasz pomysł ale niczego nie wnosisz. Ot liczysz na innych. Żadnych podstaw. Kierować projektem każdy by chciał, ale nawet główny szef musi coś do niego wnieść swoją osobą. Ty niestety tego nie robisz. Także nie licz na zebranie ekipy chętnych.

Numeid

Member
Fabułę sam wymyślę, a co do pozwolenia myślę że Kacu wyrazi zgodę bo nie będę tego publikował.

No offence, rzucasz pomysł ale niczego nie wnosisz.
Zawsze trzeba od czegoś zacząć!

Ot liczysz na innych. Żadnych podstaw. Kierować projektem każdy by chciał, ale nawet główny szef musi coś do niego wnieść swoją osobą. Ty niestety tego nie robisz.
Dodam to tego fabułę i na pewno będą jakieś zmiany...

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
W takim razie powodzenia. trzymam za ciebie kciuki skoro masz zapał :)

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
I żyli długo i szczęśliwie... też bajki umiem opowiadać. Jak nie umiesz gothica moddować, ani grafiki, i jedynym twoim punktem roboty jest fabuła to masz 0% słownie: zero szans powodzenia

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Tylko modować jeszcze gothica nie potrafię i proszę o wskazówki.

To ci się chyba w głowie poprzewracało, że chcesz moda robi ;o A C++ to umie prawie każdy, kto interesuje się informatyką. Człowieku, ty chyba sobie nie wyobrażasz ile to jest roboty. Dodatkowo na podstawie Vallheru. Chyba na głowę upadłeś. Na podstawie Vallheru nie da się zrobić moda. Ten tekstowy MMORPG jest zbyt rozbudowany, żeby w ogóle coś takiego przez głowę przeszło.
A jeśli chcesz wskazówek, to zajrzyj na TheModders.
Cóż, powodzenia życzę :]

Dragunov

Member
Po 1 musiał byś stworzyć własny świat, bo gothicowy raczej nie pasuje do GUp Game, a C++ ci w tworzeniu świata nie pomoże. Z tego co pamiętam to w space'rze z modelami 3d można się długo bawić. Po 2 sam nad fabułę możesz dość długo wymyślać. Jak wymyślisz zbyt coś płytkiego to nawet nie ma sensu. Jak czujesz się na siłach, czujesz że masz wenę co do fabuły zacznij od zaraz. Jeśli nie masz żadnych podstaw odpuść. Podepnij się pod jakąś grupę modderską nabierz doświadczenie i podbijaj świat :p

Numeid

Member
uczę się modingu. Już postacie itemy i misje umiem dodawać. A co do fabuły to wymyśliłem inną która wielu osobom już się podobała. Założę stronę www i pozbieram team, a potem gdy już mod będzie nawet fajnie wyglądał to zrobię kasting do dubingu.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
uczę się modingu. Już postacie itemy i misje umiem dodawać. A co do fabuły to wymyśliłem inną która wielu osobom już się podobała. Założę stronę www i pozbieram team, a potem gdy już mod będzie nawet fajnie wyglądał to zrobię kasting do dubingu.

Więc zamiast dużo gadać :)
Zacznij coś konkretnego robić :p
Jakby co pomogę w dubbingu.

Obsypane pochwałami łapiesz się każdego projektu gdzie jest dubbing,co Yeed? ^^

Numeid

Member
Ten mod ma być o konflikcie tzn. Zrobię paczkę modów żeby można było na początku wybrać jaką gildią chcesz grać. Będą takie same gildie jak w G2NK ale dodam misji trochę, bo chce żeby np. Najmenicy prowadzili wojnę z Strażnikami a Piraci z Bandytami.
Chcę także dodać gildie związaną z Beliarem która będzie sie kłócić z Magami Ognia, a Członkowie Wodnego Kręgu będą tajnymi szpiegami w każdej innej gildii. Na razie nie mam tytułu dla moda ale coś wymyśle.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom