Gothic Rebirth

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nie wiem czy śledzicie ale nasi rosyjscy koledzy wrzucili infos o projekcie Gothic Rebirth.

Projekt zakłada stworzenie prequelu Gothica, który zdradzałby tajemnice tego co działo się zanim bezio trafił do GD.

CO ciekawe projekt jest tworzony na silniku Unreal Tournament. A tu macie tech video/

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vx1r_uI5az8[/youtube]

daria

Szejn
Weteran
Witam :)

Pierwsze słyszę o tym projekcie, a wydaję mi się, że to może być ciekawe. Fajnie byłoby wiedzieć, co działo się z Bezim przed jego trafieniem do GD, bo w sumie dużo o tym nie mówią w grze.

A wiadomo coś więcej? Jest jakaś przewidywana data wydania?

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Fajnie byłoby wiedzieć, co działo się z Bezim przed jego trafieniem do GD, bo w sumie dużo o tym nie mówią w grze.

Chyba chodzi o to co działo się w GD kiedy tam bezia nie było;p Przynajmniej ja tak to odbieram :)
Pomysł fajny jednak nie leży mi grafika...jak dla mnie taka jest zbyt "miękka" dla gothica 1, nawet jeśli to ma być prequel a nie sama gra;) Ale jak tylko będzie wydany mod to zagram.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Fajny projekt, więc pewnie zostanie udupiony przez właścicieli praw autorskich zanim się rozwinie...

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Pożyjemy, zobaczymy. Ja tam jestem zwolennikiem każdego dobrego projektu związanego z universum Gothica i jeżeli prace osiągną finał, to na pewno zagram.

Kuczwi

New Member
Projekt wygląda bardzo ciekawie, fajnie by było gdyby doszedł do skutku :)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Chyba chodzi o to co działo się w GD kiedy tam bezia nie było;p Przynajmniej ja tak to odbieram :)

True. Komórki i się zlasowały :D

Laskov

New Member
Bardzo ciekawy pomysł ale co się działo po 3 zmierzch bogów nie licząc Arcani co dalej będzie z bezimiennym ???

daria

Szejn
Weteran

Ja też już to tak dobieram ;D Przeczytałam, że projekt zdradzałby, co się działo z bezim zanim trafił do GD.

To jeszcze ciekawiej w sumie.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
bardzo ciekawie to wygląda i pomysł niezły, ruscy są w tym dobrzy :)
jak wyjdzie to zagram o ile komp mi pozwili na to (grafika)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Z tego co wiem obecnie wersja ruska i niemiecka w planach tylko ;]

Mnie tam się nie podoba działanie na silniku Tournamenta...dziwna ta grafika

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
plany to jedno a zrobić to drugie, ale jeżeli będą uparcie dążyć do celu to jest spora szansa na ukończenie tego.
grafika inna to fakt, mi się nawet podoba, odbiega od g1 czy g2 ale cóż, nie można mieć wszystkiego ;),
zobaczymy co z tego wyjdzie a na razie pozostaje śledzić info o ewentualnych postępach i szkolić się w językach, chyba że ktoś skusi się na tłumaczenie

Fūri

słit Wojtuśśśśś
Prequel prezentuje się świetnie. Te nowe tekstury i model świata... Zastanawie mnie tylko zastosowanie Unreal Engine 3 - dla mnie ten silnik jest hmmm... zbyt nowoczesny jak na grę opowiadającą o wydarzeniach sprzed I.
Trailer został bardzo profesjolanie, widać już jak wygląda przynajmniej jedna postać (lub raczej jak będzie wyglądać). Po za tym jak wspomniałem wyżej - na trailerze tekstury są na bardzo wysokim poziomie, tak jak model i otoczenie całego świata.
Teraz tylko czekać na kolejne informację.

Cedric

GołoWąs
Ruscy zawsze mieli do tego smykałkę.Kiedy my w Czasie Zapłaty męczymy duale w 3ds maxie , to ruscy mają domowy system motion capture :trollface: .
Gothic Rebirth jest za słodki bo źle dobrano texy jak i światło. Daliby bardziej przygaszone i byłby efekt jak w G1. Wiem, bo sam pracuję nad projektem Gothica na UDK i staram się zachować klimat z 1( robię remake 1)
Światło odgrywa wielką rolę w tego typu projektach.

Źle że wybrali UDK ?
To póki co najlepszy wybór.UDK jest genialny pod względem opcji i najważniejsze- jest darmowy. Gdyby wybrali Irrlicht to byłaby gorsza grafika jak i więcej błędów i podczas tworzenia jak i rozgrywki. Na Ogre 3D zrobilyby Gothica o grafice słitaśnej aż do zarzygania jak w World of Warcraft. Aurora ? Przestarzały silnik.
Cry Engine ? Tylko do Crisisa jest dodawany , na 64 bitowe systemy. A potęgę ma na równi z ciągle aktualizowanym UDK. Inne silniki odpadają ze względu na to że są płatne i w uj kosztuja

igor1988bb

Member
Mnie się nawet podoba taka grafika, a to że nie ma ona klimatu pierwszej części to już jest inna sprawa bo raczej wątpię żeby ktoś się brał za tworzenie na silniku jedynki.
A co do fabuły to ja jestem za tym żeby historia opowiadała o losach bohatera przed wrzuceniem do koloni. Pozostaje jeszcze inna kwestia, załóżmy że coś takiego powstanie i ciekawe czy komuś będzie się chciało tłumaczyć tylko napisy czy będą jeszcze polskie dialogi?

Souler

New Member
Projekt zapowiada się bardzo ciekawie. Jak na fanowskiego moda bardzo ładna grafika. Jak wyjdzie to na pewno zassam. Zawsze chciałem poznać przeszłość beziego .

Cedric

GołoWąs
Szczerze, to uznałbym tą grę za samodzielną produkcję w świecie Gothica niż jako modyfikację....
Ale jak kto woli.

Dark Fenix

Strażnik Pana Ciemności
Członek Załogi
Redakcja
Ta samodzielna produkcja jak ją nazwał Cedric, prezentuje się świetnie. Grafika jest w porządku, natomiast klimat da się poczuć. Jak było widać na filmiku na otwartej przestrzeni(las, łąki) minimalnie za jasne barwy, natomiast w zamkniętych pomieszczeniach jest dla mnie idealnie. Oczywiście trzeba czekać na efekt końcowy, przecież dojdzie jeszcze sporo rzeczy i sporo rzeczy może się zmienić.

P.s:Jeśli ten filmik przedstawia GD, to zauważyliście jakieś podobieństwa do G1 i G2?

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Grafika jak grafika, jeżeli chodzi o klimat, to trudno mi go określić po taki trailerze, mam nadzieję, że Piranie się nie przyczepią do nazwy, a sam projekt nie zostanie porzucony - tak jak jego wielu pobratymców.

powerlogers

New Member
Ja bym chciał żeby odświeżyli pierwszą część na jakimś nowszym silniku. Wszystko to samo tylko grafika lepsza.

Do góry Bottom