Gothic Mroczne Tajemnice - Problem

Status
Zamknięty.

daria

Szejn
Weteran
Wiatm Was... Mam pewien problem...

Mam zainstalowane Mroczne Tajemnice i Gothic 1 oryginalny jak cos ...
No i gralam normalnie, i mi co jakis czas wyskakiwal blad.. Najpierw gra minimalizowala sie do lewego, gornego rogu ekranu, a potem wyskakiwalo duze okno zatytułowane "Acces Violation" - czy jakos tak i jakies napisy w tym oknie takie male ... Ale zawsze po ponownym uruchomieniu Gothic'a MT znowu bylo normalnie, gra chodzila..Az raz mi ten blad wyskoczyl i teraz nie moge wlaczyc Mrocznych Tajemnic.. Gra sie cala zaladuje, widze Bezia, ale jak tylko zrobie jakis ruch to ten blad.. I klapa.. Jestem juz pod koniec 3 rozdzialu i nie chce mi sie od nowa grac... Stalo sie to okolo 2 tyg. temu, tylko, ze mnie nie bylo, a pozniej nie mialam czasu napisac na forum :p

A wiec wiecie jak ten problem rozwiazac i czym to jest spowodowane?? Z gory dzieki za pomoc.. ;P

szczurek

Menda serowa
Weteran
Reinstal pani próbowała ?? :p Bo nie jest napisane ;d

daria

Szejn
Weteran
Nie, nie probowalam reinstalki... Ale pisalam czy jest jakies rozwiazanie, zeby nie bylo trzeba grac od poczatku :p Bo jak zrobie reinstal, to musze grac od poczatku a ja juz konczylam 3 rozdzial, wiec to jest bezsensu :/ Moze jest jeszcze jakies inne rowiazanie, co?? ;P

szczurek

Menda serowa
Weteran
Save skopiujesz i nie musisz grać od nowa, a tak na prawde nigdy na 100% nie wiadomo z jakiej przyczyny danej osobie ten błąd wyskakuje.

Potak

Member
Ja miałem wiele przypadków w zwykłym GI z AV. Za mało ramu, częste savowanie na jednym slocie, wyłączenie komputera nie za pomocą esc, wyjdź z gry tylko guzik od listwy ;P Ale w MT również miałem ów błąd i też wiem, dlaczego wyskakuje :) Choć nie wiem czy u Ciebie też to się sprawdza, ale być może jesteś w miejscu gdzie powinny być jakieś zwierzaki, a ich nie ma, tzn :p Zwiesiły się, bo naprodukowało się ich tak wiele, że zniknęły pod ziemie i nagle się pojawią jak wejdzisz centralnie w miejsce gdzie powinny się znajdować, albo dochodzisz do miejsca gdzie bedzie ich bardzo, bardzo wiele :) Minusme w MT jest fakt, że za szybko wszysko się odradza, odradzają się bodajże co 3 dni, a nie jesteś w stanie przy wykonywaniu misji, wziąść i latać po całej GD wybijać wszytkie wilki, goblin, ścierwa, jaszczurki etc... Tak więc może to jest Twój problem, a jak nie to nie wiem :D Też od dzisiaj zaczynam grać ponownie w MT :) :) :) Gothic I jest jak magnes :p wraz z MT jak 2 magnesy :p Pozdrawiam

daria

Szejn
Weteran
Czyli mam rozumiec, ze jak skopiuje swoj save, potem zainstaluje na nowo MT, to bedzie dzialac?? :p

daria

Szejn
Weteran
Ostatnie pytanie.... Bo patrzylam niedawno i wszystkie savy mi dzialaja tylko nie ten.. Moze byc tak jak mowil Potak... A wiec teraz pytam skoro tylko ten jeden save nie dziala, tzn. ze sie tylko on sie zespul, wiec czy na nowo zainstalowanej grze bedzie chodzil??

szczurek

Menda serowa
Weteran
Skoro save nie działa sam w sobie a reszta normalnie chodzi to chyba się popsuł i już nic z niego nie będzie.
Ale możesz ofc spróbować reinstala, choć wątpię że w tym przypadku coś da.

Potak

Member
Na pewno nie, spartolił się i go wywal :) Jeszcze nigdy się nie spotkałem obojętnie w której części Gothica, aby save który się popsuł, nie wczytywał się, albo cokolowiek innego po reinstalu działał ... ;/ A uwierz mi, wiele (choć to za mało powiedziane) spędziłem dni i nocy przy całej Sadze :) Wiele razy i na różne sposoby próbowałem pozbyć się bugów, naprawiac savy ... Nawet reinstall wina nie pomagał - choć nawet teraz nie wiem jaki miało to związek z samą grą :p

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom