Gothic I

doriangrey

New Member
Poszukuję moda ( a właściwie śmiałka, który podjąłby wyzwanie i go stworzył - bo zakładam, ze taki mod nie powstał) który wprowadzi do gry:
1. Pasek wytrzymałości oraz co za tym idzie sprint.
2. Zielony i szary pasek pojawiający się po ukąszeniu w miejscu odpowiednio paska HP i wytrzymałości - dokładnie tak jak w G3.
3. Interface i system sterowania na wzór np. G2 (pisząc system sterowania mam na myśli zamianę mało wygodnego systemu "LPM + strzałki")
4. Podświetlanie NPC na zielono (przyjaciele), pomarańczowo i czerwono (wrogo nastawieni) - również dokładnie tak jak w G3.

W punkcie 1. ilości punktów wytrzymałości odpowiadałaby ilość punktów zręczności - odpada problem nauki nowej umiejętności.
W punkcie 2. trzeba by utworzyć dodatkowe mikstury-odtrutki (jednak myślę, że nie byłoby to problemem).

Coś podobnego powstało w modzie StrongHand, jednak nie jest on ukończony i wprowadza zbyt dużo modyfikacji, a mi zależy tylko na tych które wymieniłem.
Pozdrawiam!

Cedric

GołoWąs
Nie znajdziesz takiego moda, który już by to zrobił, ale są takowe tworzone.
Jednakże, w każdym jest tylko jakaś część tego, co tu wymieniłeś. Do tego są one do G2, który jest bardziej stabilny.
Tak więc raczej nie znajdziesz osoby, która by się tego podjęła. Problem ze stworzenie tego wszystkiego istnieje, bo to w cholerę roboty( część może być nawet niedostępna z powodu ograniczeń dostępu do silnika gry.) , a potem jeszcze konwersja na Gothic 1.
A żaden modder nie robi na zlecenie moda, musi sam mieć zapał, by coś takiego zrobić.

Do tego mod StrongHand jest to mod do Gothic 2 w świecie Gothic 1, więc i tak by Ci nie przypasował :D

doriangrey

New Member
OK! Kolejność wymienionych modyfikacji nie jest obojętna - najbardziej zależy mi na pasku wytrzymałości i sprincie. Czy chociaż taki mod powstał?

Cedric

GołoWąs
Nie :D
Ale polecam śledzić tok prac modyfikacji dziedzictwo i Wyspa Khorinis, bo wydaje się, że są na dobrej drodze do ukończenia :)

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
z paskiem wytrzymałości (zielony - tam to się nazywa witalność, którą trzeba cały czas regenerować) to jest Returning ale to mod do G2NK, co do sprintów to w niektórych modach są dodane pierścienie które się zakłada aby zasuwać a tak to pozostają mikstury (chyba w Mrocznych Tajemnicach jest pierścień)
grałam w różne mody do g1 i g2/nk i takie 'cuda' mało kto robi.
jeżeli ci tak bardzo zależy zgłoś modderom swoje propozycje i być może w trakcie tworzenia jakiegoś moda zrobią to (o ile będzie możliwe), wątpię aby ktoś chciał tworzyć moda tylko pod twoje propozycje.

Kelten

New Member
1. Pasek wytrzymałości oraz co za tym idzie sprint.
Z tego co pamiętam to w Wyspie Khorinis Edka miał być taki pasek(sam robiłem do niego grafikę)ale były małe problemy z silnikiem i pasek lagował ,na tamtą chwilę pasek został usunięty nie wiem jak jest teraz.
Kod:
4. Podświetlanie NPC na zielono (przyjaciele), pomarańczowo i czerwono (wrogo nastawieni) - również dokładnie tak jak w G3.
To z kolei jest robione w modyfikacji Vayuraxa Piaski Tandoru, oprócz tego jest także system reputacji.
Jednak te modyfikacje są do G2, bo w 1 takie rzeczy byłyby bardzo trudne do zrobienia (chociaż nie niemożliwe).

Do góry Bottom