Gothic 3 Na Notebook'u?

Status
Zamknięty.

Psiok

New Member
czy sa jakies przeciwskazania gry gothica na laptopie?? no oprocz tego ze na viscie nie dziala i trzeba miec xp?
jak sa to prosze napisac jakie musi laptop spelniac wymagania pozdrawiam

daria

Szejn
Weteran
A czy już masz kupionego laptopa, czy dopiero chcesz kupić...?

Na pudełku pisze CYTAT
gra nie obsługuje zintegrowanych kart graficznych zytych np. w laptopach

Czyli już wiesz, że nie możesz mieć zintegrowanej karty graficznej...

A co do wymagań...
CYTAT
Minimalne
- 2 GHz Pentium 4/AMD 2000+
- 1024 MB Ram
- Karta graficzna 128 MB obsługująca PixelShader 2.0
- Windows 2000, ME, XP, Vista
- DVD-Rom
- Karta graficzna kontabilna z DirectX 8.0
- 4,6 GB wolnego miejsca na dysku

Zalecane
- 3 GHz Pentium 4/AMD 3000+
- 1536 MB Ram (Dual-Channel)
- Karta graficzna 256 MB (Radeon X1600 / GeForce 6800)
- Windows 2000, ME, XP, Vista
- DVD-Rom
- Karta kontabilna z DirectX 9.0c
- 4,6 MB wolnego miejsca na dysku

Chociaż nie wiem w jakim stopniu sprawdzi się to na laptopie, ale myślę, że nie będzie problemów... też mam laptopa i G3 normalnie chodził - TYLKO PAMIĘTAJ, NIE MOŻESZ MIEĆ ZINTEGROWANEJ KARTY GRAFICZNEJ!

Pozdrawiam.

Kacperex

KacŚpioszek
A w Gothica 3 można grac na Viscie przy wsparciu DX 10 :)

odkryłem jak to zorbić ;O

simson91

New Member
mój laptop:procesor AMD turion 2GHz,karta graficzna geforce 7600 380mb współdzielonej(zintegrowana oczywiście) i 1 gb ramu i gothic śmiga. Tylko nie można grac za długo bo karta sie może spalić bo w laptopach jest słabe chłodzenie( tak do 4-5 godz). Przez 1 godz gra smiga bez zacinania sie ale jak juz sie dobrze rozgrzeje to czasami sie mocniej przytnie,ale tak ogólnie to laptop daje rade.

kondzio1993

Member
apropo gry na lapie - nie graj przypadkiem z lapem na kolanach, na kołdrze, kocu itp. - przegrzanie murowane. jak grasz w gry wymagajace odrobiny wysiłku ze strony procka to radze grać na powierzchniach typu blat stołu itp.:p

Peja

Member
Ja mam laptopa (nowego) i pykam w Gothica 3 bez problemu jedynym kłopotem jest to że mam viste i nie idzie grac z kodami:/

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Straszne rzeczywiście, nie można sobie popsuć przyjemności z gry, wg mnie ogromna zaleta, ciekawe tylko czy zamierzona :]

Everon_92

Member
OFTOP

CYTAT
Ja mam laptopa (nowego) i pykam w Gothica 3 bez problemu jedynym kłopotem jest to że mam viste i nie idzie grac z kodami:/

O kurde przeje***e,jak ty tak możesz grać?Bez kodów jak ty to robisz chłopie,nie wyobrażam sobie choćby puszczenia bąka w G3 bez kodu.A tak poważnie to granie na kodach w G3 dla mnie to totalne noobstwo i patologia.Pograj chłopie normalnie,wbij przyzwoity level,zrób mistrza na 2 ostrza i żaden kod nie potrzebny,bo wszystko się przed tobą samo kładzie,i kasy full.

CYTAT
Straszne rzeczywiście, nie można sobie popsuć przyjemności z gry, wg mnie ogromna zaleta, ciekawe tylko czy zamierzona :]

Popieram w 100%,chociaż nie gram na kodach dlatego że nie chce,a nie dlatego że nie mogę.

A teraz do rzeczy ::p

Na każdym kompie spełniającym wymagania gry Gothic 3 ci pójdzie.Czy to będzie PC,laptop czy bierki to jak będzie miało odpowiedniego procka,kartę i RAM to ci będzie chodzić.Nie ma na pudełku od gry napisu:"Zabrania się grania na jakichkolwiek laptopach".Kupisz laptopa 2x2,5ghz,4 Gb ram i 2xGF8800GTX i ci nie pójdzie bo to laptop.Litości wystarczy pomyśleć :huh: .
Może ci nie iść na laptopie bo masz zły system,albo sterowniki,albo wogóle coś masz popieprzone. :p

n0ah

New Member
Ja tez gram na laptopie z Vista i chodzi mi srednio a co do tego wyzej to zawsze trzymalem laptop na kolanach no i sie przegrzewal, myslalem ze to normalne ze sie grzeje ale zaczne gdzie indziej go dawac.Pozdro

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom